Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vårdförbundet utvidgar sitt varsel

Kategori: Sjukvård

Då man trots varsel om strejk inte har fått några godtagbara erbjudanden från arbetsgivaren så utvidgar nu Vårdförbundet sitt strejkvarsel.
Det nya varslet berör Vårdförbundets lokala avdelningar inom Blekinge, Dalarna, Gotland, Gävleborg, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Södermanland, Västernorrland och Örebro. Dessutom lämnas nya varsel inom de lokala avdelningarna för Halland, Skåne, Uppsala, Västmanland, Västra Götaland och Västerbotten.

Vårdförbundet skriver att kunskapen om vad vi vet, kan och gör är för liten till och med hos arbetsgivaren. Det måste vi ändra på. Legitimerade barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor har alla akademisk examen och värderas högt av befolkningen och bland politiker. Det måste också avspeglas i en bättre lönesättning.
Förhandlingarna om ett nytt avtal handlar i grunden om att påverka både arbetsgivarens och samhällets syn på våra yrkens värde.

I det nya varslet påverkas även Skaraborgs sjukhus. De avdelningar som påverkas här är:
Röntgen, KSS
Geriatrisk omvårdnadsavdelning (GOA), KSS
Ortopedavdelning 83-84, KSS
Kliniskt fysiologiskt laboratorium, KSS
Urologavdelning 81, KSS
Kirurgavdelning 1, Sjukhuset i Lidköping
Gynekologisk avdelning 10, Sjukhuset i Lidköping
Medicinsk avdelning 5, Sjukhuset i Lidköping

Det ska bli spännande att se var detta kommer att sluta...

Kommentarer

  • Cecilia säger:

    Vi ger oss aldrig!!! Lönerna ska upp minst 15% anser jag. Sista åren har många sjuksköterskor jag arbetar med fått en löneökning på 400 kronor per år. Det äts upp av den årliga hyreshöjningen, höjda matkostnader och klädkostnader mm. På så sätt har många sjuksköterskor fått en relativ lönesänkning varje år. Är det priset som skall betalas för yrken där man vårdar döende och svårt sjuka männinskor? Ett yrke som är LIVSVIKTIGT! Politiker och företagsledare i samhället får skyhöga löneökningar, fallskärmar mm trots att de många gånger inte direkt har livsviktiga roller och funktioner. Är det så vi vill att våra skattepengar ska fördelas till de som arbetar i kommuner och landsting och avlönas med skattemedel? En ny syn på vad som skall prioriteras måste växa fram i samhället! Ett väl fungerande samhälle klarar sig inte utan sjuksköterskor och barnmorskor. Blir det ingen löneökning får vi väl skola om oss och vem ska då ta hand om våra sjuka och gamla?
    /Cicci

    2008-04-18 | 11:00:46
    Bloggadress: http://tonarsmorsan.blogg.se

Kommentera inlägget här: