Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Ungdomsvåld...

Kategori: Aktuellt

Jag har länge gått och funderat på det här med ungdomsvåldet, som verkar sprida sig allt längre ner i åldrarna och bli allt råare...
Vad handlar det om? Varför är ungdomarna, eller barnen, som de ju faktiskt är, så arga?
Varför bär de på en så enorm frustration? Vad har de egentligen haft för uppväxt, och vilken uppfostran har de fått?

Inte nog med att de misshandlar och dödar andra människor helt oprovocerat, de filmar hela händelseförloppet, går hem och lägger ut det på internet och skryter om det!
Då är det någonting som är allvarligt fel, inte bara med dessa barn, utan med hela vårt samhälle; vart är vi egentligen på väg?!

Jag anser, och är helt övertygad om, att det hör tonåren till att känna sig missförstådd, att känna att man inte hör hemma någonstans.
De allra flesta tonåringar funderar över de stora existentiella frågorna, såsom; "Vad är meningen med livet" osv. Det har ungdomar i alla tider gjort.
Vissa tonårskillar har också i alla tider tagit till knytnävarna i slagsmål när de inte har hittat något tillfredsställande svar på sina frågor, eller kanske har de inte ens kommit på vilken frågan är?
Frustrationen har tagit sitt uttryck i ett slagsmål, som har inneburit en lättnad för stunden.

Det som känns annorlunda nu är att de ger sig på främmande människor helt oprovocerat, handikappade människor och helt främmande människor, som bara råkar korsa deras väg.
Skillnaden nu är också att det inte längre är ett "hederligt" gammalt slagsmål, utan man använder så många fula knep man bara kan komma på; knogjärn och basebollträn verkar höra till varje tonårskilles standardrekvisita en kväll på sta'n...

En annan sak som skrämmer mig är att "vanliga människor", de som går förbi och ser alltihop, inte vågra ingripa! Vad är det för ett samhälle, vars invånare inte har ett enda uns av civilkurage?!
Om Du inte fysiskt vågar ingripa, så ring för 17 i alla fall polisen, ropa dit andra människor som passerar förbi; slå larm!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: