Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

I stället för dig

Kategori: Chicklit

Författare: Sofie Sarenbrant.
ISBN: 978-91-7475-046-1.
 
Det har gått 16 år sedan händelserna i Vecka 36 utspelade sig, och de båda familjerna har gått vidare med sina liv. Alla utom Agnes, som inte har kunnat släppa det faktum att hennes son lever någonstans, i en annan familj. Med hjälp av sin psykolog kommer hon dock till slut fram till att det enda vettiga är att släppa taget om Adam, och acceptera att hon aldrig kommer att få träffa honom igen. Hon har ju trots allt en underbar man och en dotter, som hon älskar över allt annat, och som hon framöver kommer att ägna sin tid och kärlek.
 
Nicole är uppväxt i skuggan av det fruktansvärda som hände för 16 år sedan, och hon har ännu inte fått veta vad som egentligen hände de där dagarna. Allt hon vet är att hennes bror Adam försvann, och att föräldrarna inte vill prata om det. En dag bestämmer sig Nicole för att en gång för alla ta reda på vad som egentligen hände när Adam föddes, och efter idogt sökande på internet så ger hon sig iväg på den långa bilresan söderut, till Brantevik.
 
I stället för dig (pocket)
 
Precis som sin föregångare är I stället för dig en småtrevlig deckare/spänningsroman, som jag lätt plöjde igenom på en dag. Det framstår dock allt tydligare att relationerna är det Sarenbrandt gör bäst; själva intrigen/gåtan blev aldrig särskilt läskig, utan just... mysig.
Min rekommendation är att Sarenbrandt ger sig på relationsromaner i fortsättningen.
 
För övrigt funderar jag över sådana små petitesser som varför boken heter I stället för... och inte Istället för...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: