Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Förgörelsen

Kategori: Skräck

Författare: Guillermo del Toro och Chuck Hogan.
ISBN: 9789170029851.
Serie: Släktet, del 2.

Mänskligheten kämpar för sin överlevnad i tidernas mäktigaste vampyrserie!

Det råder undantagstillstånd i New York, och människorna för en ojämn kamp när vampyrerna breder ut sig över landet. Eph Goodweather och de andra motståndskämparna försöker bjuda motstånd på alla sätt de kan, men inser plötsligt att det pågår ytterligare en kamp mitt i kaoset: det har utbrutit ett inbördeskrig mellan vampyrerna från Den Nya Världen och de från Den Gamla Världen. Båda sidor vill ha herraväldet över jorden och människorna hamnar mellan de stridande fraktionerna. Det blir allt tydligare att människorna inte längre är högst upp i näringskedjan

Eph Goodweather lider under den starka pressen och börjar dricka allt mer samtidigt som han studerar Zetrakians gamla skrifter. Bit för bit börjar vampyrernas urgamla historia klarna och det är tydligt att människosläktets historia inte alls är vad vi har trott.

När allting verkar som mest hopplöst förklarar multimiljardären Eldrich Palmer att han kan tänka sig ett stötta USA:s regering med nödlån och matdistribution. Men Palmer har dolda motiv. Ska det visa sig att det största hotet mot mänskligheten ändå kommer från människorna själva?

Förgörelsen (pocket)

Eph, Fet, herr Setrakian och de andra i motståndsrörelsen är en märkligt sammansatt grupp, som under normala omständigheter troligtvis inte skulle ha haft någonting gemensamt med varandra. Nu har de dock det; det enda som spelar någon roll längre - Kampen för mänsklighetens överlevnad.

Även i denna andra del av trilogin Släktet märks det tydligt att författarna tidigare har arbetat mycket med film; en filmatisering av dessa böcker känns oundviklig, och vore en klockren succé.

Det är med spänning jag omedelbart ger mig vidare in i den tredje och avslutande delen av serien, och jag har inte den minsta aning om hur det kommer att sluta; skall mänskligheten eller vampyrsläktet ta över jorden?

Violinisten

Kategori: Deckare

Författare: Mats Ahlstedt.
ISBN: 9789189090996.
Serie: Sören Högström och Fatima Wallinder, del 2.
Uppläsare: Anders Ekborg.

En liten flicka hittas mördad på Marstrand. Samtidigt förföljs den unga, vackra och berömda violinisten Beatrice Larsdotter av en mystisk man. - Eller är det bara hennes egen utarbetade hjärna som spelar henne ett spratt?

Länskriminalpolisen i Göteborg och Kungälv jagar en barnamördare. Under tiden förvandlas Beatrice Larsdotters liv till en mardröm  som övergår i en verklighet hemskare än hon någonsin kunnat drömma om.

Kriminalkommissarie Sören Högström och hans kollegor i Göteborg ställs inför två helt olika fall av grov brottslighet  vilka visar sig ha lika oväntade som dramatiska beröringspunkter.

Violinisten (inbunden)

Mats Ahlstedt är en författare med talang, som ännu inte riktigt når ända fram. Storyn är spännande, men Ahlstedt lyckas inte riktigt att väva ihop den på ett vattentätt sätt; det blir emellanåt lite hackigt och haltande. Samspelet mellan huvudkaraktärerna är fortsatt haltande och krystat, och jag undrar emellanåt om det är meningen att Sören Höglund faktiskt ska vara helt socialt inkompetent? Det verkar dock inte så, eftersom han fungerar bra med övriga kollegor; det är bara i förhållandet till Fatima Wallinder som han framställs smått handikappad - Det hade definitivt kunnat porträtteras bättre. Jag känner dock att här finns utvecklingspotential, så jag lyssnar vidare i serien, och följer med spänning Ahlsteds utveckling som författare!

Anders Ekborg är även här en ganska tråkig uppläsare. Det är lätt att tappa koncentrationen, även om han har en behaglig röst.

Alla hjärtans dag

Kategori: Aktuellt

Jag vill önska alla andra Bokälskare där ute en alldeles fantastisk Alla hjärtans dag!!!  💖💖😘

Släktet

Kategori: Skräck

Författare: Guillermo del Toro & Chuck Hogan.
ISBN: 9789170029141
Serie: Släktet, del 1.

De har alltid funnits bland oss - vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen. 

En boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet. 

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda över allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upp täcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara...

Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berät telsen utspelar sig i New York, där ett virus förvand lar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och originella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.


Guillermo del Toro har tidigare regisserat bland annat Hellboy och Pans labyrint, vilket i min värld skapar höga förhoppningar om denna boktrilogi! 

Förhoppningarna infrias; boken är spännande och har ett högt tempo. Del Toros bakgrund som regissör gör att en får lite filmkänsla medan en läser; boken skulle definitivt göra sig som film!

Vinst!

Kategori: TV och film

Jag var vunnit en tävling på Instagram ; två biobiljetter till 50 shades of Grey,  från KappAhl! Idag låg biljetterna i brevlådan, så nu vågar jag tro på att det är sant! 👍😄

Dödsängeln

Kategori: Deckare

Författare: Mats Ahlstedt.
ISBN: 9789173551892
Serie: Sören Högström & Fatima Wall,  del 1.
Uppläsare:  Anders Ekborg.

En dressyrdomare från Göteborg skjuts till döds under en ryttartävling i Skåne. Den unge nynazisten som misstänks ha utfört dådet skadas svårt i en älgolycka när han flyr från mordplatsen. När han avlider under mystiska omständigheter och ytterligare två män mördas i snabb följd i Göteborg ställs spaningsledaren Sören Högström inför något som aldrig tidigare inträffat i staden. Har man med en seriemördare att göra? Vem står i så fall näst på tur?

Under tiden som jakten på mördaren pågår får Sören Högström en ny kollega, den unga kriminalinspektören Fatima Wallinder, född i Somalia, som gör starkt intryck på honom. Men det är inte bara den unga vackra Fatima som hotar hans själsliv. Kommer mördaren att slå till även mot hans egen familj? Katastrofen närmar sig utan att han anar det.

Dödsängeln är den första fristående delen i serien om Sören Högström och Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg.


Jag tycker att människor mördas till höger och vänster, i ett lite väl snabbt tempo; jag har svårt att hålla reda på vem av de mördade som är vem.

Jag antar att det ska verka som att Sören och Fatima har någonting "på gång", men deras relation skildras på ett oerhört taffligt sätt. Över huvud taget är relationerna inte Mats Ahlstedts starka sida. För mig är persongalleriet och relationerna mellan de inblandade personerna en mycket viktig ingrediens i en bok, så jag blir lite besviken här. Annars är det en läsvärd bok, men jag skulle rekommendera att läsa den i pappersform, för uppläsaren är inte mycket att hänga i granen!

Jag har en nästan tvångsmässig vana att läsa alla böcker i en serie, och det kommer jag att göra här också; förhoppningsvis utvecklas Ahlstedts skrivande längs vägen gång (och förhoppningsvis byter han Uppläsare)!

Anders Ekborg har en väldigt trevlig röst, men är oerhört tråkigt som uppläsare! Det låter verkligen som att han läser innantill, rakt upp och ner, och jag tappar vid upprepade tillfällen koncentrationen och måste spola tillbaks för att hänga med i storyn!

Lägesrapport

Kategori: Lägesrapport

Pågående läsning just nu; för mig nyupptäckt svensk deckare och vampyrer! 👍 📚 📓