Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Sjöjungfrun

Kategori: Deckare

Nu verkar det äntligen fungera med min inloggning; har haft stora problem efter bytet av plattform...
Har sedan sist hunnit plöja igenom Camilla Läckbergs nya bok, Sjöjungfrun.

Omslagsbild: ISBN 9789137131450, Sjöjungfrun

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande.
Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.
Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.
Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.
Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellanbreven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...
Sjöjungfrun är den sjätte boken i Camilla Läckbergs succéserie om Patrik Hedström och Erika Falck i Fjällbacka. Hittills har serien sålt i sammanlagt 2 miljoner exemplar, och 2006 tilldelades hon Folkets litteraturpris.
(Text från Bokus.com)

Läckberg har ju en egen författarstil, som jag gillar, och jag gillar att följa "de gamla" karaktärerna som återkommer i hennes böcker. I Sjöjungfrun finns ett stort antal nya karaktärer, och jag tycker till en början att det är svårt att hålla ordning på dem alla, jag blandar ihop dem. Att de alla under ytan mår så oerhört dåligt och lever i så dysfunktionella familjer/förhållanden gör det hela en aning tungt. Förutom detta så förnekar Läckberg sig inte; Sjöjungfrun är en helt klart läsvärd bok! Att den slutar med en riktig cliffhanger gör att man redan väntar på nästa bok; hur ska det gå?!