Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Den som törstar

Kategori: Deckare

Författare: Kristina Appelqvist.
ISBN:  9789186675639.
En av Västgöta universitets professorer hittas oväntat död, så dess rektor Emma Lundgren åker hem tidigare än planerat från sin semesterweekend i Rom. Eftersom Vidar även var en uppskattad medlem i kyrkokören är det självklart att de ska sjunga på begravningen, så skall även den berömda operasångerskan Angela Hansson, som är gammal vän till Vidar och hans fru. Dagen innan begravningen övar kören och Hansson, innan middag och samkväm i goda vänners (?) lag tar över.
 
Begravningsmorgonen dyker en person upp, som säger sig ha haft en nära relation till den döde, och vill se honom en sista gång för att ta farväl. Emma Lundgren hjälper henom att få sin vilja uppfylld, och de båda får en smärre chock när de upptäcker att det inte ligger bara ett lik i kistan, utan två!

Den som törstar (pocket)

Den som törstar är andra delen i Kristina Appelqvists serie om Västgöta universitet och dess rektor Emma Lundgren. Liksom sin föregångare är det en spännande och småtrevlig, klassisk pusseldeckare. Jag tycker dock att debuten Den svarta löparen är något starkare än Den som törstar; tempot är ganska lågt, för att plötsligt bli väldigt högt mot slutet, och jag tycker att onödigt många stryker med..:/

Sammanfattningsvis är Den som törstar ändå en helt OK, lättsmält och lättläst klassisk deckare.

Kvinnan i rummet

Kategori: Deckare

Författare: Jussi Adler Olsen.
ISBN: 9789170367304
Serie: Avdelning Q, del 1/7.
Uppläsare: Stefan Sauk.

Carl Mörck skall åter börja arbeta efter en sjukskrivning på grund av en "arbetsplatsolycka" där hans två kollegor blev skjutna; Ancker dog och Hardy är förlamad från bröstet och ner. Själv klarade sig Mörck i princip utan fysiska skador, men psykiskt har det inträffade satt desto djupare spår...

Då Mörck anses vara något instabil och väldigt svår att samarbeta med sätts han som ansvarig för en helt ny avdelning; avdelning Q, som ska utreda gamla så kallade "Cold cases". Lokalpolisen har fått en stor budget för avdelningen, en budget av vilken de i verkligheten lägger minimalt på avdelning Q och desto mer på resten av verksamheten; något som Mörck lyckas lista ut, och använda till sin fördel. Till en början är det tänkt att han ska vara ensam på avdelningen, men ganska snart får han till sin hjälp den lagom förvirrade men mycket gladlynte syriern Assad, vars uppgift på papperet är att städa, koka kaffe och andra grundläggande nödvändigheter. Eftersom Assad är oerhört effektiv, och hans högsta önskan dessutom är att själv bli polis, så får han snart assistera Mörck även i polisarbetet.

Avdelning Q:s första fall blir den unga och mycket omtyckta politikern Merete Lyngaards försvinnande. Till en början tycks det inte finnas ett enda spår som skulle kunna leda till vad som egentligen hände henne, men Mörck och Assad lyckas sakta men säkert nysta upp den invecklade historien...

Kvinnan i rummet (mp3-bok)
 
Jag hade aldrig tidigare läst någonting av Jussi Adler Olsen innan jag fick Fasanjägarna, som är andra delen i serien om Carl Mörck och avdelning Q, genom den pocketcirkel jag är med i. Det verkade vara den typ av serier jag gillar, så givetvis var jag tvungen att läsa/lyssna på första delen först!
 
Kvinnan i rummet är en väldigt spännande deckare, om en traumatiserad och ganska trött poliskommissarie som paras ihop med en gladlynt och trevlig syrier, för att starta en avdelning för nedlagda gamla fall. Läsaren får följa både Mörck och Assad i jakten på sanningen om vad som egentligen hände Merete Lyngaard, och vi får även följa Merete själv, och veta hennes perspektiv på det inträffade. De olika perspektiven vävs ihop på ett snyggt sätt; något som annars inte alltid är så självklart, och Adler Olsen får ihop historien på ett såväl spännande som överraskande sätt!

Stefan Sauk som uppläsare är minst lika duktig som han är som skådespelare, och han passar perfekt inom denna genre!

Ett tunt blått streck

Kategori: Chicklit

Författare: Jenny Leeb.
ISBN: 9789186969912.

Ellen arbetar på kanal 5, som ansvarig för inköp av alla utländska TV-serier. Det är flera år sedan hon träffade Jens nu, och redan första gången de träffades fick de den där omedelbara kontakten, som är så ovanlig. Sedan dess går de emellanåt hem med varandra efter en blöt kväll ute, men det har aldrig blivit något mer av det; så klart att Jens inte är intresserad av henne på det där sättet, och dessutom så trivs Ellen alldeles utmärkt med deras upplägg, så det så!

Djupt inom sig känner Ellen dock att det är något som skaver; hon är trots allt en bit över 30, och känner alltmer hur den biologiska klockan tickar. Hur kommer det sig då att hon aldrig träffar någon som det känns rätt med, utan alltid får den där paniken efter ett tag, hur bra det än känts innan..?
Efter noggrant övervägande bestämmer sig Ellen för att börja gå i terapi, för att ta reda på svaren, men Birgitta är allt en ganska märklig terapeut; hon kommer ju inte med några svar, utan rör bara till allt ännu mer...

Ett tunt blått streck (pocket)
 
Ett tunt blått streck är äkta ckicklit, när den är som bäst!
Storyn är förvisso ganska tunn (som den har en tendens att vara i denna genre), men boken har ändå ett tydligt budskap; var inte för rädd för kärleken, då riskerar du att mista den helt!
 
Är du uttråkad och längtar efter ett enkelt tidsfördriv så kan jag absolut rekommendera dig att läsa Ett tunt blått streck; den är lättläst och lättsmält, och kräver ingen större eftertanke.

Det var ju inte särskilt lätt att gissa, men det var denna bok jag och Zlatan läste i min bildutmaning härom dagen!

Lägesrapport

Kategori: Bokcirkel

Försöker att göra ett "lagom" långt uppehåll i Beautiful creatures-serien; jag vill ju inte att den ska ta slut för fort, och måste ju ge mina stackars bokcirkelskompisar en chans att hänga med, de är ju inte sjukskrivna så att de kan läsa på 50%! ;)

Kan inte komma ihåg att jag tidigare har läst Jussi Adler Olsens böcker om Carl Mörck och hans avdelning Q för så kallade Cold Cases, så när jag fick en av dem i den pocketcirkel jag är medlem i via Facebook så blev det en ny och mycket trevlig bekantskap. Håller som bäst på att lyssna på den första boken via Storytel.

Jag och Zlatan håller annars på att läsa en annan bok jag fått just via pocketcirkeln. Ni har ju varit bra på att gissa förut, så här får ni en riktig utmaning; vilken bok är det egentligen vi läser nu (recension kommer inom kort)??

Intouchables

Kategori: Dokumentärt

Driss och Philippe är på ytan varandras raka motsatser; medan Driss är en smågangster från förorten så är Philippe en medelålders aristokrat med alldeles för mycket pengar. Efter en fallskärmsolycka blev han förlamad från halsen och ner, och har därefter även alldeles för mycket tid...
 
När Philippe söker en ny personlig assistent så kommer Driss bara dit för att få ett intyg på att han faktiskt varit där, men att han "tyvärr" inte kan få jobbet; för att få bidragen så måste man ju vara aktiv i sitt arbetssökande..;)

Driss visar sig dock ha en omskakande och uppiggande effekt på Philippe, så han får jobbet, och det visar sig att de båda har förmågan att hjälpa varandra att bli sitt allra bästa jag.
 
 
Älskar den underbara, stundtals råa och totalt respektlösa humorn i denna film; tror att den redan har letat sig upp på min absoluta topplista när det gäller filmer! Eftersom jag är något av en frankofil så gör det ju inte direkt ont att filmen dessutom är på detta underbara språk!
 
Har du ännu inte sett Intouchables?
- Låna, hyr eller stjäl den NU, omedelbart; det här är bra skit!

Världsbokdagen

Kategori: Allt och inget

Bild: Världsbokdagen idag – det ska vi fira! Här kan ni läsa hur 23 april uppmärksammas på några platser i Sverige. Annars kan ni göra som katalanerna – ge en bok till någon ni tycker om och få en ros tillbaka!

Glad Världsbokdag önskar vi på Bokmässan!

http://www.bokmassan.se/nyheter/varldsbokdagen-den-ska-vi-fira/
 
Kan inte tänka mig att fira världsbokdagen på något bättre sätt; perfekt en dag som denna, när det stormar ute! :)

Coolaste boxen ever!

Kategori: TV och film


Snubblade på Facebook över världens coolaste pryl/box för dig som (liksom jag själv) älskar The Walking dead och andra zombierelaterade serier och filmer!
 

- Hur kan man inte älska denna underbara box???
Du kan bland annat köpa den på Amazon.com

Jag antar att Jonny och hans kollegor på Swedish zombie redan har förhandsbokat den, är själv väääldigt sugen, faktiskt!

 
Upptäcker efter lite googlande att även andra säsongen släpptes i en riktigt cool limited edition-förpackning...

- Hade sååå gärna velat ha denna i hyllan härhemma!
 
 
 

Bokcirkelträff

Kategori: Bokcirkel

Kvällen tillbringades med världens bästa Malin, alias Boksmurfen. Vi tog en fika och diskuterade vår upplevelse av Beautiful creatures; vi hade båda den upplevelsen att boken var ganska svår att komma in i efter att ha sett filmen, det kändes som att en bara ville komma vidare, för att få veta något nytt, något mer - och det får en väl kalla ett gott betyg?

Efter fikan hade vi oväntat mycket tid kvar, så vi kilade iväg till leksaksaffären samt bokhandeln. Malin var på jakt efter en ny Pettson till sin son, tyvärr lyckades vi inte hitta någon, men jag hittade en superfin present till mitt efterlängtande brorsbarn som snart väntas dyka upp! Vi hade funderat över hur översättningen av den underbara sydstatsdialekten såg ut i Beautiful creatures, och konstaterade snabbt att det inte verkade ha fått någon svensk motsvarighet, mer än att det kanske var skrivet på ett ovanligt korkat "ungdomsspråk" - Känns extra skönt att vi valde att läsa  på engelska, det underbara språket är en stor del av behållningen, som helt verkar ha gått förlorad i den svenska översättningen!

 
Sedan var det dags för kvällens huvudattraktion; Martin Smedjeback, fredsaktivist och ickevåldsutbildare som har en fil. kand. i psykologi vid Lunds universitet, föreläste vid högskolan här i Skövde, i samarbete med Djurens rätt Skaraborg och Folkuniversitetet under rubriken Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor. Föreläsningen var jättebra, Smedjeback verkar vara en väldigt sympatisk och eftertänksam person och engagemanget bland åhörarna var stort.
 
Martin Smedjeback

Update 130425:
Här kan du läsa vad Boksmurfen skriver om boken som gav föreläsningen dess namn, och hur den inspirerade henne!

Beautiful darkness

Kategori: Bokcirkel

Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl.
ISBN: 9780316077040.
Serie: The caster chronicles, del 2.

Livet går vidare efter Lenas 16-årsdag. För första gången i historien går livet faktiskt vidare utan att en caster har genomfört sitt val; valet mellan gott och ont, som vanligtvis är ett medvetet val som alla casters måste göra vid midnatt på sin 16-årsdag. Lenas familj är dock ett undantag; på grund av att hennes förmoder Genevive använde sig av en farlig besvärjelse ur Book of moons sker valet hos flickorna Duchannes automatiskt; de har inget eget val, utan blir valda av ljus eller mörkt, ont eller gott...

Allteftersom dagarna, veckorna och månaderna går så märker Ethan att Lena blir alltmer förändrad; det är inte bara det faktum att hennes ena öga skiftar i guld medan det andra har kvar sin gröna färg...
 
Vid Macons begravning dyker det upp en massa "personer" som Ethan aldrig tidigare har sett. Den han främst lägger märke till är dock en ung man, bara lite äldre än honom själv; denne man hänger ihop med de vampyrliknande demonerna som kallas Incubuses, och tycks vara en av dem, förutom att han även har ett antal ytterligare förmågor, som gör honom än starkare. Som om det inte vore nog så återkommer Ridley till Gatlin... Ridley är Lenas kusin, som förutom detta är en mörk caster och dessutom en siren, som får alla (främst män) att dansa efter hennes pipa, i takt med att hon suger på sin klubba...
 
Beautiful Darkness (häftad)
 
Beautiful darkness fortsätter bara några dagar efter att Beautiful creatures slutade, och den är precis lika spännande och lättläst som den förra var! Tempot är vansinnigt högt, och jag känner verkligen med Ethan, vars starka känslor för Lena får honom att offra allt för att få vara tillsammans med henne!
 
Jag läser serien på engelska, och kan verkligen rekommendera den för dig som vill träna din engelska samtidigt som du blir uppslukad av tid och rum; Språket är lättförståeligt, och eftersom böckerna är så spännande så vill du bara läsa mer och mer!

Dans på glödande kol

Kategori: Deckare

Författare: Anna Jansson.
ISBN: 978-91-1-304733-1.
Serie: Maria Wern, del 14.

Ett hus brinner ner i Visby. Tur i oturen är att husets ägarinna, en 87-årig dam, befinner sig på sjukhuset vid tiden för branden, och därför klarar sig undan med blotta förskräckelsen.
 
En 11-årig pojke mobbas av sina skolkamrater. Värst är en flicka i klassen; det är hon som styr de andra, till och med dem som är flera år äldre.
 
Samtidigt vet Maria Wern inte riktigt vart hon har Björn, brandmannen hon är intresserad av, och som bodde hos henne en tid innan han fick flytta in i sin nya lägenhet. Har han gått tillbaks till sin före detta flickvän, flickvännen som han gjorde slut med den kväll då han och Maria träffades..?

Dans på glödande kol (inbunden)

Anna Jansson förnekar sig aldrig; hon lyckas alltid få ihop sina berättelser på ett sätt som ingen annan kan, och jag njuter av att följa Maria Wern och hennes familj, vänner och kollegor på Gotland!

Läser dessutom att Jansson nu börjat skriva spänningsromaner för barn, med Marias son Emil Wern i huvudrollen, som barndetektiven Emil Wern; hoppas och tror att de kommer att bli lika läsvärda och omtyckta som böckerna om hans mamma Maria Wern!

Innan du dog

Kategori: Deckare

Författare: Åsa Träff & Camilla Grebe.
ISBN: 9789186795535
Uppläsare: Anna Maria Käll.

Kan man leva tillsammans med en person utan att alls känna denne?
Siri Bergman inser allteftersom tiden går att svaren på den frågan är Ja.

Tanken på före detta maken Stefans död får Siri alltmer fixerad. Sakta men säkert har hon accepterat att Stefans död faktiskt inte var någon olycka, utan att han faktiskt tog sitt liv.
Det hon undrar och blir alltmer fixerad vid är Varför? Vad hände egentligen som fick Stefan att välja att avsluta sitt liv? Ju mer hon söker desto mer anar Siri att svaret kan finnas i Stefans förflutna...Innan du dog är den tredje och helt klart bästa delen i Träff & Grebes serie om psykologen Siri Bergman och hennes kollegor. De har funnit sin ton, och samspelet i boken är klockrent! Jag hoppas innerligt att detta inte är den sista boken om Siri Bergman; jag vill läsa mer!

Bittrare än döden

Kategori: Deckare

Författare: Åsa Träff & Camilla Grebe
ISBN: 9789186223649
Uppläsare: Katharina Everlöf

Siri Bergman och hennes kollega Aina blir tillfrågade om att starta upp en självhjälpsgrupp för våldsutsatta kvinnor, som en del i ett projekt Siris gode vän Vijay håller i. De tycker att det låter intressant och utvecklande, och dessutom behöver kliniken de extra pengar som projektet tillför.Träff & Grebe har i Bittrare än döden förfinat och utvecklat det som tilltalade mig i debuten (Någon sorts frid), och slipat bort det mesta av det som skavde; Siri och hennes kollegor är inte längre lika stora parodier på sig själva, och emellanåt dyker det till och med upp ett litet skämt om hur dysfunktionella de är.
Siri är inte lika korkad som i föregående bok, även om hon fortfarande emellanåt är lite väl naiv.

Sammanfattningsvis tycker jag att Bittrare än döden är bra; Träff & Grebe har en annorlunda och intressant vinkling på sina berättelser, men jag tycker fortfarande att själva deckargåtan känns lite överflödig...
 
Efter att ha lyssnat på Kerstin Anderssons mjuka och behagliga stämma så känns Katarina Everlöfs röst hård och släpig; det tar ett bra tag innan jag vänjer mig vid det, och jag tycker inte att den passar helt till denna typ av bok.

Någon sorts frid

Kategori: Deckare

Författare: Åsa Träff & Camilla Grebe
ISBN: 9789186223250
Uppläsare: Kerstin Andersson

Siri Bergman är psykoterapeut, och driver en egen mottagning tillsammans med sin bästa väninna Aina, ytterligare en terapeut och en sekreterare. En dag får Siri ett märkligt brev, hon får känslan av att någon följt efter henne, men bestämmer sig för att det måste vara ett otrevligt skämt. Tills den dag en av hennes patienter hittas död, flytande i vattnet utanför hennes stuga...

Någon sorts frid (mp3-bok)

Jag blir lite irriterad över att Träff & Grebe bygger på den allmänt spridda fördom om att alla som arbetar inom psykiatrin/psykologin själva har problem av olika art; Siri och hennes kollegor bär alla på sina psykologiska problem. Visst är det så att vi alla har våra ryggsäckar med oss, men de känns lite för instabila för att det ska vara riktigt trovärdigt...

Mer än en gång blir jag riktigt irriterad på Siri; hon är ju en smart kvinna, som både har kommit in på psykologutbildningen och fullföljt den, och därefter startat sin egen mottagning; hur kan hon då vara så oerhört korkad och blåögd??

Berättelsen är spetig och drar åt flera olika håll, jag saknar den sammanhållande röda tråden, men det finns något som jag gillar här; jag hoppas att Träff & Grebe i kommande böcker lyckas utveckla detta!
 
Kerstin Andersson är en uppläsare som är mycket behaglig att lyssna på, hennes mjuka stämma passar perfekt till denna typ av bok!

Studiebesök på barnsjukhusbiblioteket

Kategori: Aktuellt

När jag nu befinner mig i Stockholm, på Astrid Lindgrens barnsjukhus (det första riktiga barnsjukhuset i norra Europa) så måste jag ju givetvis göra ett litet studiebesök på deras bibliotek!

Mysig liten läshörna!


Avskild liten "flygplanshörna", där man ostört kan sitta och lyssna på ljudbok.

Underbara Astrid, som har inspirerat till barnsjukhusets ideologi!

Sjukhusbiblioteket ligger (klokt nog) vägg i vägg med -skolan.Överallt är det en massa vackra utsmyckningar och häftiga tavlor; underbart barnanpassat och fint!

Förr eller senare exploderar jag

Kategori: Humor

Författare: John Green
ISBN: 9789163873669
Uppläsare:

Hazel Grace (eller bara Hazel, som hon också brukar kallas) är 16 år gammal och lider av högdifferentierad sköldkörtelcancer med metastaser i lungorna. Hon tillbringar helst sina dagar hemma och ser Americas next top model på TV, eller läser sin absoluta favoritbok (Det stora lidandet) om och om igen.

Hazels mamma tycker att hon verkar deprimerad, och tvingar iväg henne till en stödgrupp för cancersjuka ungdomar. Stödgruppen träffas i källaren under en kyrka (i Jesus "bokstavliga hjärta", som deras ledare brukar säga), och är precis så töntig och trist som Hazel hade trott - tills den dagen Augustus Waters dyker upp på ett möte...
Augustus är 17 år gammal, och har varit cancerfri i 16 månader efter att ha haft osteosarcom och tvingats amputera sitt ben, och han väder upp och ner på Hazels hela liv! 

Förr eller senare exploderar jag (häftad)
 
Förr eller senare exploderar jag är en bok om ungdomar med cancer, som så innerligt gärna vill vara så normala som möjligt, så länge som möjligt. Det är också en bok om kärlek, såväl till en särskild person som till livet och litteraturen. Boken är sorglig, självklart, det är ju en bok om ungdomar med cancer, men den är även rolig och dråplig bok om några oerhört pretentiösa ungdomar som älskar litteratur och kultur, och skulle göra vad som helst för att få träffa sin favoritförfattare. Livet är en ständig resa mot döden, och på denna resa blir den stora kärleken än mer himlastormande!

Lägesrapport

Kategori: Lägesrapport


Det är mycket på gång nu..:-)

Beautiful creatures

Kategori: Bokcirkel

Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl.
ISBN:

Ethan Wate är 16 år gammal, och bor i de allra södraste delarna av den amreikanska södern, i den lilla staden Gatlin, där hans pappa är född, men hans mamma alltid var en utböling, fram till sin död för några år sedan. Makans död drabbade Ethans far hårt; så hårt att han nästan aldrig syns till. Mestadels sitter han inne på sitt kontor, och skriver på sin nya bok, som verkligen kommer att bli något alldeles extra. Han skriver på nätterna, och på dagarna sover han; enda gången Ethan ser sin far är när han stapplar ut från kontoret på morgonen, för att hämta sitt kaffe och sin skål med flingor...

Den senaste tiden har Ethan börjat drömma mardrömmar. Eller, egentligen får man väl kalla det mardröm; det är samma dröm han drömmer, natt efter natt, och den blir alltmer verklig för varje gång. Själva drömmen är ganska diffus, men den slutar alltid på samma sätt; den vackraste flicka han någonsin sett håller på att ramla utför ett stup, och han tappar taget om henne...

En dag börjar en ny flicka i Ethans klass. Detta är något av en sensation i sig; ingen flyttar någonsin till eller från Gatlin, och de som bor här har bott här i generation efter generation. De är inte heller särskilt förtjusta i nykomlingar, som Ethans mamma och hennes bästa väninna (som numera är Gatlins bibiotekarie), och som Lena Duchannes. Ethan tycker sig genast känna igen Lena, och ganska snart inser han att hon är flickan från hans dröm...

Att lära känna Lena gör Ethans liv bra mycket mer komplicerat än det tidigare har varit, men även så mycket mer levande och intressant! Han har aldrig känt sig hemma i Gatlin, och sedan hans mamma dog har han känt sig än mer ensam. Äntligen får Ethan lära känna någon som förstår precis hur han känner det, och han behöver inte längre försöka passa in i något han så gärna vill komma ifrån!

Beautiful Creatures (häftad)

Till en viss del påminner den grundläggande storyn i Beautiful creatures om Twilight, men ju längre man kommer i boken desto mer avlägsna blir dessa likheter, och jag tror att den i de kommande delarna alltmer kommer att utvecklas till något helt unikt.

Jag kan inte låta bli att tycka om outsidern Lena, och Ethan, som så förbehållslöst tar hennes parti mot hela den stad där han växt upp, och alla de människor han växt upp tillsammans med! Jag är helt övertygad om att de kommer att hitta ett sätt att få sitt förhållande att fungera; detta är kärlek mot alla odds, så brinnande och het som bara äkta tonårskärlek kan vara!

Pojken som slutade gråta

Kategori: Deckare

Författare: Ninni Schulman.
ISBN: 9789173485821
Uppläsare: Angela Kovács.

Sommaren i Hagfors är varm. Väldigt varm. I denna miljö börjar en pyroman utföra sina dåd; bostäder bränns ner med hjälp av välplacerade molotovcocktails, och ägarna brinner inne.

Efter den andra branden hittar polisen en gemensam nämnare; alla de drabbade har varit med på en Ålandskryssning många år tidigare, och därefter vittnat i en rättegång, i Finland.

När kommunalrådets bostad brinner faller detta spår; hon var inte med på den aktuella kryssningen, och hade ingenting med den finska rättegången att göra. Vad har egentligen de utsatta gemensamt, och vem kommer att drabbas härnäst??Jag tyckte oerhört mycket om Ninni Schulmans debut, Flickan med snö i håret, och Pojken som slutade gråta är en uppföljare som heter duga! Här har vi utan tveka en av landets nya stora deckardrottningar, och jag är säker på att Schulman även kommer att göra internationell succé; världen älskar ju Swedish crime!

Jag gillar också hur Schulman förklarar och fördjupar karaktärernas inbördes relationer; ibland känns det nästan som att själva kriminalhistorien kommer i andra hand, och jag gillar hur snyggt hon väver ihop det!
Dessutom gillar jag Angela Kovacs skarpt, både som skådespelerska och som uppläsare. Hon ger ett så sympatiskt intryck, och har dessutom en behaglig röst, perfekt för ljudböcker!

Elementary

Kategori: TV och film

Jag var mycket tveksam inför den svenska premiären av Elementary; det har ju varit *väldigt* mycket Sherlock Holmes ett tag nu... Fantastiska Lucy Lius medverkan gjorde att jag i alla fall bestämde mig för att ge det en chans, och ganska snart in i första avsnittet var jag såld! Det är en ganska annorlunda idé, jämfört med den klassiska Sherlock Holmes, och det är heeelt fantastiskt! Som grädde på moset är skådespelarna grymma; klockrent!

Lägesrapport

Kategori: Lägesrapport

Full metal jacket

Kategori: TV och film

Jag har en sak att erkänna; innan helgen hade jag ännu inte sett klassikern Full metal jacket! Nu har jag dock åtgärdat denna karaktärsbrist, och den var precis så bra som jag hade trott!

Behöver jag fråga om du har sett Full metal jacket, och vad tyckte du i så fall om den?

TV-seriemaraton

Kategori: TV och film

När fästmannen är hemma (han studerar på annan ort) så brukar vi passa på att riktigt grotta ner oss i rejäla TV-seriemaraton. Nu i helgen var det den pågående säsongens avsnitt av The Walking dead samt Anger management som avverkades.

Själv har jag just börjat titta på Red widow, och följer Arrow samt Grey's anatomy på TV (man kan ju inte maratonplöja alla serier- eller..?).

Vilka är dina TV-seriefavoriter, och vilka tycker du absolut inte att jag kan missa?

 

Läsrapport mars 2013

Kategori: Läsrapport

(17.) Corpus delicti - Elias Palm.
(18.) Min stroke - Jill Bolte Taylor.
(19.) Causa Mortis - Elias Palm.
(20.) Med slutna ögon - Jan-Erik Ullström.
(21.) Vägen till Umbria I - Jan-Erik Ullström.


Statistik:

Antal omläsningar:
Antal böcker på engelska:
Antal hyllvärmare:
Antal tegelstenar (>500 sidor):

Antal biografier: 1
Antal självhjälpsböcker:
Dokumentärt: 
Faktaböcker:

Antal deckare:  2
Antal spänningsromaner:  
Antal thriller: 3 
Antal skräckböcker: 
Antal fantasyböcker: 1 
Antal romaner:  
Antal chicklit:

På läsplattan: 1
Antal ljudböcker: 2
Sammanlagt antal: 5

Att läsa 2013 (4)

Kategori: Allt och inget

Amanda Hellbergs böcker om Maja Grå
Udda verklighet och Särskild - Nene Ormes
Sagan om is och eld - GRR Martin

Every day - David Levithan
Att falla vackert - Belle Eve Nilsson
Gräspojken - Christer Lundberg

Jag vet inte vart psykoser kommer ifrån - Pebbles Karlsson Ambrose
Det svåra fallet K - Lennart Ökvist
Som Zlatan fast bättre - Niclas Christoffer.
Dagar utan hunger - Delphine de Vigan.

Soft apocalypse - Will MacIntosch