Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

50 shades freed

Kategori: Chicklit

Författare: E.L James
ISBN:
Uppläsare: Becca Battoe.

När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade den drivne företagaren Christian Grey föll hon handlöst, och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chockad och skrämd av hans sexuella preferenser och komplicerade historia - deras relation är en ständig kamp mellan begär, svartsjuka och villkorslös kärlek.

Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Men Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska Christian - hon måste på något sätt lära sig att dela Christians livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med problemen i sitt förflutna.
Just när det verkar som om de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest …
 
E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras.


Jag vet inte om jag bara inbillar mig (kanske är det bara att jag vant mig), men jag tycker att sexet känns betydligt mer nertonat, från bok till bok. Serien kommer alltmer att utvecklas till en thriller, och själva storyn ÄR faktiskt riktigt fängslande! 

Denna vändning anser jag vara positiv, men jag har hört att andra tycker tvärtom - och det är klart, den som läser böckerna endast som erotisk litteratur vill väl inte ha någon thrillervändning!

Mockingjay, part 1

Kategori: Unga vuxna

Jag var inte helt överförtjust i den sista boken i Hungerspelstrilogin, men för en gångs skull måste jag säga att filmen faktiskt var bättre än boken, så vallfärda till biograferna och se den, medan tid är! 👌😊

50 shades darker

Kategori: Chicklit

Författare: EL James.
ISBN: 9789113050805.
Uppläsare: Becca Battoe.

Bortskrämd av Christian Greys mörka hemligheter har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle. Men hon kan inte sluta tänka på honom. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Christians förflutna blir tämligen påtagligt när en av hans gamla undersåtar objuden kommer och hälsar på...

Femtio nyanser av mörker (pocket)

Jag vet inte om jag har vant mig, eller om det faktiskt är mindre fokus på sex (eller kinky fuckery, som mr Grey själv väljer att benämna det...) i den här boken än i den första..? Det känns i alla fall som att det fokuseras mer på själva storyn och mindre på sexet, men det kan som sagt vara jag som har vant mig, och låter tankarna vandra iväg när det kommer till den biten...

Becca Battoe är en ganska töntig uppläsare; hon har en ganska nasal röst och imiterar dessutom såväl mans- som kvinnoröster på ett överdrivet sätt, men en vänjer sig och lär sig att ha överseende med det.

50 shades of Grey

Kategori: Ljudbok

Författare:  E.L James.
ISBN:
Uppläsare: Becca Battoe.

Anastasia Steele studerar litteratur. Hennes rumskamrat arbetar med skoltidningen,  och när hon blir sjuk strax innan en viktig intervju övertalar hon Anastasia att genomföra intervjun istället. Detta kommer att förändra hela Anastasias liv framöver. När hon intervjuar den framgångsrike företagaren Christian Grey blir hon både attraherad och skrämd av honom. Övertygad om att deras möte gick dåligt gör hon allt för att glömma honom, ända tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser att hon fallit för honom. Och när han varnar henne för att komma honom för nära blir hon bara mer intresserad.

Men Grey plågas av sina inre demoner och styrs av sitt kontrollbehov. Genom deras passionerade kärleksäventyr lär sig Ana mer om sina egna begär, samtidigt som hon lär känna de mörka hemligheter som Grey håller dolda för världen.


Bland de sista av alla läsande individer gav jag mig slutligen på den här trilogin. Jag måste ändock medge att den var bättre än väntat; det finns faktiskt en story, som är medryckande och intressant. Just de erotiska bitarna lyssnade jag mestadels på med ett halvt öra, jag vet inte om det betyder att jag är asexuell eller bara att de inte är så intressanta... Det enda jag egentligen har att invända emot är att Anastasia, som är oskuld och helt oerfaren, är helt med på noterna och inte alls uppför sig som någon oerfaren nyponros, men återigen; kanske är det bara jag som är pryd..?


Det krävs tusen vackra ord

Kategori: Roman

Författare: Rose Marie Bouw.
ISBN: 978-91-87595-04-2.
Förlag: Ordberoende förlag.

Den morgonen Ulrika ställer sig på vågen och ser 143 kilo har en gräns passerats och förlamningen bryts. Någonstans på vägen tappade Ulrika bort sig själv, och lät hela tiden andra komma i första hand; oftast var det hennes make och deras tre pojkar. Ulrika tar handväskan, går ut genom dörren och lämnar sitt liv bakom sig. Ulrika går och går, tills kilona börjar trilla av henne och ångesten lättar.

Molly är sju år. Fröken säger att hon har en vild fantasi när hon berättar om monstren under sängen. Monstren som kom fram när mamma dog. Med sina fräknar och porlande nyfikenhet korsar Molly Ulrikas väg. En liten hand i en större. Ulrika väntar på att livet ska ta slut, Molly på att det ska börja igen.

Mollys pappa är konstnär och målar sina känslor i färg. Han vet att det mörka måste få finnas för annars ser vi inte det ljusa. En dag målar han Ulrikas porträtt. Det blir en sommar på landet.

Det krävs tusen vackra ord är en berättelse som letar sig in i ditt hjärta med en känsla av både värme och vemod. Den stannar där långt efter att sista sidan är läst.

Det krävs tusen vackra ord (inbunden)

Kanske är det för att jag själv varit kraftigt överviktig som Ulrikas känslor och syn på sig själv drabbade mig så hårt. Jag blev ledsen när jag läste hur hon såg på sig själv, kanske för att det var så likt hur jag själv såg på mig. Rose Marie Bouw använder starka ord, ord som letar sig in i ens innersta och får en att känna och tänka efter.

Det krävs tusen vackra ord
är på samma gång en sorgsen berättelse, som en hoppfull och glad sådan. Egentligen beskriver den kanske helt enkelt livet, sådant som det är, med sina upp- och nedgångar?

Hjärtligt tack till Ordberoende förlag, för recensionsexemplaret!

Författarmöte!

Kategori: Roman


Fick tips om att denne stilige och oerhört begåvade karl skulle medverka på Skövde kulturfestival, för att sälja sin nya bok. Den släpps inte officiellt förrän om en vecka, så då passade jag givetvis på att åka dit! 😊

Passa du också, att köpa Frid & Fröjdh när den kommer ut! Utan att ha läst hela själv ännu kan jag garantera att den är heeeelt underbar!!!