Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Klubb död

Kategori: Fantasy

Författare: Charlaine Harris.
ISBN: 9789186615185.
Uppläsare: Åsa Forsblad Morisse
Serie: Socker Stackhouse/True blood 3.

Detta är del tre i bokserien bakom tv-succén TRUE BLOOD. 

Vindsjälar

Kategori: Deckare

are: Mons Kallentoft
ISBN: 9789175033518.

  • : 9789175033518
  • 9789175033518
Succéserien om Malin Fors fortsätter

Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.

Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet. 

Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?
Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? 

Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.


Mons Kallentoft har en helt egen och unik ton, som han utvecklar alltmer för varje bok, liksom sina karaktärer. Han har en helt egen vinkel, där en som läsare får följa flera av utredningens olika röster; såväl utredarna som mordoffret och andra nyckelpersoner får komma till tals, utan att det för den sakens skull blir rörigt eller osammanhängande; berättelsen får bara fler dimensioner! Att han dessutom väljer att belysa olika aktuella ämnen (här privatiseringen av sjukvården) gör hans böcker ännu mer intressanta!

Frid och Fröjdh

Kategori: Feel-good

Författare: Jan-Erik Ullström.
ISBN: 9789175771106.
Tonen är satt. Formen är funnen. Bygden ska hyllas. Nu gäller det bara att hitta några som kan gestalta det hela. Och vi behöver inte cykla längre bort än till Solbacken i Byatorp socken. För där bor Bröderna Frid. Födda på 40-talet och inte helt bekväma med dagens samhälle, jobbar de på i livets stilla gång. Mycket är så som det alltid varit. Men förändringens vindar går inte att stå emot hur länge som helst.

När "dä förbannade EU-helvetet" fattar ett ödesdigert beslut, tvingar det bröderna in i förändringens tidevarv. Solbackens lilla torpstuga får en hyresgäst. En som sätter hjärtan och längtan i brand. Inte bara brödernas, utan även den förhatlige kusinens. Han som är socknens präst.

Vardagsrutinerna byts plötsligt ut mot intriger, lyckorus och drömmar om odödlig kärlek. Sommaren blir till ett lustfyllt äventyr och alla dras med i dansen.

Följ med! Kliv in i en kärleksfull hyllning till landsbygden. Skratta, gråt och fröjdas i fridens namn.

Frid & Fröjdh (häftad)

Tonen i Fridh och Fröjdh är precis mitt i prick; precis lagom mycket västgötska för att det inte ska råda någon tvekan om att detta är en kärleksfull hyllning till hembygden och de generationer som gått före oss. Karaktärerna är heeeelt underbara; vem kan motstå de underbara bröderna Frid, eller drängen Bengt???


Jag har hört det viskas om att Frid och Fröjdh kanske, eventuellt, möjligen skulle kunna komma att filmatiseras, och jag tror att det vore en given succé, i nivå med Änglagård!

Jan-Erik Ullström visar med detta fantastiska lustspel att han nog behärskar varenda genre som han väljer att ge sig in och utforska. Till våren kommer hans första barnbok, och jag vågar nog lova att även den kommer att bli något alldeles extra!

Hjärtligt tack för den fina hälsningen! :)

Levande död i Dallas

Kategori: Unga vuxna

Författare: Charlaine Harris.
ISBN: 9789170017896
Uppläsare: Åsa Forsblad Morisse.
Serie: Sookie Stackhouse True blood, del 2.

Trots att Sookie Stackhouse vill leva ett stillsamt liv, så tycks det aldrig bli så. Kanske beror det på att hon kan läsa tankar, kanske på att hennes pojkvän är vampyr. I den här boken är det inte mindre än två mysterier som måste lösas. En kollega till Sookie hittas mördad och mordet verkar ha kopplingar till en hemlig och olaglig sexklubb. Dessutom måste Sookie jobba för vampyren Eric, och han lånar ut henne till sina vänner i Dallas eftersom en vampyr där har försvunnit under mystiska omständigheter.

Sookie träffar på en mängd konstiga varelser och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att veta vem som är vän och vem som är fiende.

Vampyrer och mysterier i en härlig mix, kryddat med heta känslor. Detta är bokserien bakom den populära teveserien True Blood, där bland annat Alexander Skarsgård har fått beröm för sin insats som vampyren Eric.Jag gillade TV-serien True Blood skarpt, och jag gillar även bokserien. Den är lättlyssnad /-läst och spännande. Även om det kanske inte är några litterära mästerverk så gillar jag den värld av övernaturliga varelser mitt i vår vanliga verklighet som Charlaine Harris väver ihop!

Ena höllning te hemböjda!

Kategori: AktuelltDöd tills mörkret faller

Kategori: Unga vuxna

Författare: Charlaine Harris.
ISBN:
Serie: Sookie Stackhouse, del 1.
Uppläsare: Åsa Forsblad Morisse.

Sookie Stackhouse är inte som alla andra. I alla fall inte som någon annan i Bon Temps, den lilla håla i Louisiana där hon bor. Hon kan nämligen läsa tankar. En del skulle kanske tycka att det är en fantastisk gåva, men för Sookie har det mest inneburit problem. Tänk dig själv att vara i en intim situation med någon du gillar, och så kan du höra vad den personen tänker om dina fel och brister. 

Men så kliver vampyren Bill in på baren där hon jobbar. Just det ja, vampyrer lever öppet bland människorna och anses ofarliga eftersom de istället för människoblod livnär sig på ett syntetiskt blod. Och med Bill förändras allt. Det är underbart tyst i Sookies huvud när hon är med honom. 

En dag mördas en av Sookies kollegor, och allas blickar vänds mot Bill. Allt var ju lugnt innan han dök upp, och han är ju trots allt vampyr. Detta är första delen i den bokserien som ligger till grund för den fantastiska TV-serien True Blood. Det märks redan i första boken att TV-serien inte följt böckerna särskilt strikt, så det ska bli spännande att se vad som händer här!

Vampyrer och mysterier i en härlig mix, kryddat med heta känslor.

Åsa Forsblad Morrise är en fantastiskt bra uppläsare, och hennes röst och stil passar perfekt till serien! 👌😊📚

Sonen

Kategori: Ljudbok

Författare: Jo Nesbö
ISBN:
Uppläsare: Christian Fex.

För Sonny Lofthus kom livet att förändras när han var sexton år och hans far, som var en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonnys liv rasade samman; hans mor tog till alkoholen för att döva sina känslor och och Sonny upptäckte tidigt heroinet.

Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.


Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.
Jo Nesbø är en av världens mest lästa kriminalförfattare.
Han har sålt 25 miljoner böcker över hela världen och har toppat New York Times bästsäljarlista. Han har bland annat skrivit den internationella succéserien om Harry Hole och barnböckerna om Doktor Proktor.

Sonen är Jo Nesbøs tolfte thriller, och han förnekar sig fortfarande inte. Han är en av mina stora nutida favoriter i deckargenren!

Någon att dö för

Kategori: Spänningsroman

Författare: Yamile Andreasson
ISBN: 978-91-7577-048-2.

Tjugo år efter Valeries födsel lever Isabella och David fortfarande lyckliga tillsammans. Men lyckan verkar få ett abrupt slut när dottern hamnar i ett gisslandrama, kidnappas och riskerar att mista livet. Deras hopp är att polisen inte slutar sitt sökande förrän de funnit henne. Varje minut är dyrbar och det vet Chris Coppola som leder sökandet efter Valerie. Men i sitt sökande inser han inte hur mycket de båda kan komma att förlora.

Någon att dö för är en genomtänkt och välskriven spänningsroman. Den går att läsa helt fristående från författarens debutroman När jag ser dig, men behållningen är definitivt större om en har läst den. 

Hjärtligt tack till författaren för en spännande läsupplevelse (slutet...!!!) och ett fint recensionsexemplar! 🙏😊😘