Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Four

Kategori: Spänningsroman

Författare: Veronica Roth 
ISBN: 
Serie: Divergent del 4
Uppläsare :


Efter succén med DivergentInsurgent & Allegiant - Veronica Roths trilogi som hittills sålt i 22 miljoner exemplar världen över - kommer nu Four.

Four presenterar fyra nya noveller ur Divergent-trilogins värld. Var och en av dessa FalangbytarenKandidatenSonen ochFörrädaren utforskar Veronica Roths dystopiska framtid genom ögonen på den mystiske, karismatiske Tobias Eaton, även kallad »Four«.
I dessa berättelser avslöjas tidigare okända aspekter av Fours personlighet, historia och relationer.
Boken innehåller också tre exklusiva, tidigare opublicerade scener ur Divergent -trilogin.



Jag älskar Divergent-trilogin,  och så även Four. Till skillnad från somliga andra serier (såsom exempelvis mr Grey) så lyckas Veronica Roth att faktiskt tillföra nya perspektiv och nya händelser till serien, utan att det känns upprepande och tråkigt!

VERONICA ROTH föddes 1988 i en för ort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi DivergentInsurgent ochAllegiant succéböckerna som hittills har sålt i över 22 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade film versionen avDivergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rollerna, premiär. Kort därefter påbörjades inspelningarna av uppföljaren Insurgent, som gick upp på svenska bio grafer i mars 2015.



Sedan är han ju trevlig att titta på också, men det missar vi ju tyvärr i boken!

Lyckliga gatan

Kategori: Deckare

Författare :  Liza Marklund.
ISBN: 9789164222572
Serie: Annika Bengtson, del 10.
Uppläsare: Marie Richardson.

En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn samtidigt som hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt.
Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset. Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?

Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.

Innan jag börjar läsa Liza Marklunds nya bok (som sägs vara den sista i serien om Annika Bengtzon)  kände jag mig tvungen att lösa om Lyckliga gatan, eftersom jag inte alls kom ihåg vad den handlade om. Nu i efterhand förstår jag varför; den är ganska tråkig, och ger inte alls samma intryck som Marklunds tidigare böcker. Förväntningarna är nu ännu högre på avslutningen av serien om Annika Bengtzon! 

Grey

Kategori: Chicklit

Författare: E.L James
Serie: 50 shades of Grey, del 4.
ISBN:  9789113071336

Genom Christians egna ord och tankar får vi nu återuppleva E.L. James fantastiska kärleksberättelse som fascinerat miljontals läsare runt om i världen. Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastasia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han tidigare aldrig ens varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rätt in i hans iskalla sårade hjärta.

Kommer kärleken till Ana att skingra de hemska barndomsminnen som hemsöker honom varje kväll? Kommer hans mörka sexuella åtrå, hans självhat och kontrollbehov att stöta bort henne? Kommer han att kunna ta till vara den skärva av hopp som hon erbjuder honom?


Jag tycker personligen inte att Grey tillförde något nytt eller särskilt till serien; allt som framkommer i den tycker jag var ganska uppenbart redan i de tidigare böckerna. 

Det finns ju dock uppenbarligen en stor mängd människor som inte tidigare har förstått att det är Ana som är den starka i relationen; den som håller i tyglarna, och dessa personer kan nog få någon typ av uppenbarelse av att läsa Grey. 

Själv tyckte jag tyvärr att det mest var en massa upprepningar; den handlar ju trots allt om exakt samma sak som 50 shades, även om den är skriven ur ett annat perspektiv. Den som har svårt att se saker ur olika perspektiv får nog stor behållning av att läsa Grey.