Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Grey

Kategori: Chicklit

Författare: E.L James
Serie: 50 shades of Grey, del 4.
ISBN:  9789113071336

Genom Christians egna ord och tankar får vi nu återuppleva E.L. James fantastiska kärleksberättelse som fascinerat miljontals läsare runt om i världen. Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastasia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han tidigare aldrig ens varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rätt in i hans iskalla sårade hjärta.

Kommer kärleken till Ana att skingra de hemska barndomsminnen som hemsöker honom varje kväll? Kommer hans mörka sexuella åtrå, hans självhat och kontrollbehov att stöta bort henne? Kommer han att kunna ta till vara den skärva av hopp som hon erbjuder honom?


Jag tycker personligen inte att Grey tillförde något nytt eller särskilt till serien; allt som framkommer i den tycker jag var ganska uppenbart redan i de tidigare böckerna. 

Det finns ju dock uppenbarligen en stor mängd människor som inte tidigare har förstått att det är Ana som är den starka i relationen; den som håller i tyglarna, och dessa personer kan nog få någon typ av uppenbarelse av att läsa Grey. 

Själv tyckte jag tyvärr att det mest var en massa upprepningar; den handlar ju trots allt om exakt samma sak som 50 shades, även om den är skriven ur ett annat perspektiv. Den som har svårt att se saker ur olika perspektiv får nog stor behållning av att läsa Grey.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: