Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Helveteselden

Kategori: Deckare

Författare: Karin Fossum.
ISBN: 9789173489294
Serie:  Konrad Seger, del 12.

Helveteselden är en ny psykologisk och djupt mänsklig spänningsroman av Karin Fossum med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras. I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Det är en varm sommardag i början av juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad.

Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd och ett välplanerat mord. Varför befann sig kvinnan och hennes son i husvagnen? Och vem har haft motiv att mörda dem?

Helveteselden är oerhört spännande och välskriven, från början till slut. Karin Fossum visar att hon är en mästare på att beskriva mellanmänskliga relationer på ett sätt som känns äkta och självklart, även när det handlar om de mest komplicerade och komplexa relationer. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: