Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Eld

Kategori: Fantasy

Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.
ISBN 9789129677805.
Uppläsare: Julia Dufvenius.

Sommarlovet är slut, och det andra året på gymnasiet tar sin början för de utvalda och deras skolkamrater på Engelsfors gymnasium. En ny rörelse har startat i staden; Positiva Engelsfors, som menar att goda saker händer om du fokuserar på dem- och omvänt...

De utvalda svetsas närmare varandra och får hjälp från håll. Det visar sig också att ingen är som man tror; varken de som verkar för det goda eller de som står på mörkrets sida...

Eld (kartonnage)

Jag tycker att Eld är mycket bättre än sin föregångare (Cirkeln)! De parallella historierna vävs samman på ett bättre sätt, språket flyter och tempot är precis lagom högt. Att det sedan är fantastiska Julia Dufvenius som läser upp ljudboken gör saken ännu bättre; hennes röst är helt perfekt för denna typ av bok!

Fadersmord

Kategori: Deckare

Författare: Carina Bergfeldt.
ISBN: 9789186969585.
 
En okänd kvinna i Skövde bestämmer sig en dag för att mörda sin far. Redan där kan man ju förstå att kvinnan ifråga inte haft någon särskilt enkel uppväxt, och hon tänker göra allt för att undkomma lagens långa arm, men om hon åker fast och får sitta i fängelse så är det helt klart värt det, om det är för att ha tagit livet av honom.

En död kvinna hittas infryst i Simsjöns is. Kvinnan är iklädd en vacker röd klänning, och identifieras snart som den försvunna småbarnsmamman Elisabeth Hjort.
 
Fadersmord (pocket)

I boken får vi parallellt följa den blivande mördaren (såväl i nutid som dåtid), samt de poliser och tidningsjournalister som utreder och följer mordet på Elisabeth. Det kan vara svårt att bolla med så många olika parallella berättelser, för att inte tala om att i slutändan lyckas väva ihop dem. Carina Bergfeldt, som själv arbetar som journalist på Aftonbladet, och har evakat bland annat från den stora tragedin i Oslo och på Utöya samt från kriget på Gazaremsan. Hon kommer själv från Skövde, och inledde sin karriär på Skaraborgs läns tidning. Jag tycker att Bergfeldts romandebut är fullkomligt briljant! En blandning mellan humoristisk deckare och vardagsrealism när den är som bäst!
 
Igenkänningsfaktorn för oss som bor i Skövde med omnejd är givetvis hög, men roligast tycker jag att de populärkulturella referenserna är; den blivande mörderskan studerar intensivt alla de böcker och filmer med mord som tema som vår generation växt upp med och lever med i vardagen...

Om du gillar Dexter och andra moderna kriminalromaner med en twist så kan jag verkligen rekommendera dig att läsa Fadersmord; oavsett om du bor i Skövde eller ej!

Spännande!

Kategori:

En bok som utspelar sig i Skövde, om en kvinna som inspirerad av min absoluta favoritseriemördare Dexter planerar att mörda sin pappa? - Givetvis måste en sådan bok hamna i mina händer- Recension kommer snart! :)
 
Fadersmord (pocket)

Torka aldrig tårar utan handskar: Serien

Kategori: Dokumentärt

Till dig som av någon outgrundlig anledning har missat Jonas Gardells underbara skildring av tiden då HIV/AIDS kom till Sverige kan jag bara säga; Se den! Den finns fortfarande kvar på SVT play, så avsätt tre timmar för ett maraton, eller en timme X3, själv rekommenderar jag det sistnämnda, för varje avsnitt väcker så mycket känslor att man behöver lite tid efteråt att tänka och diskutera.
 
Serien är så mycket; en hyllning till kärleken och livet, även om det obönhörligt för med sig uppbrottet och döden. En serie om att stå upp för den man är, även om andra saknar förståelse och till och med tar avstånd från en på grund av detta. Sist men inte minst är den ett ovärderligt dokument om en mörk tid i Sveriges (och världens) historia; tiden då HIV/AIDS uppkom på 80-talet. Till en början smittades främst homosexuella män, och därför var det ju oförskämt lätt för den heterosexuella delen av befolkningen att peka finger, ta avstånd och tala om Guds straff..:/
 
Berättelsen är helt underbar, och dessutom måste jag lyfta fram regissören Soimon Kaiser för det fantastiska porträttet av en tid; ljussättning, kläder, ja allt är så mycket 80-tal att man för ett ögonblick funderar över om det faktiskt är inspelat då!
 
Det är lågmält men högröstat, vackert men sorgligt och ärligt men inte fördömande. Tack SVT, för denna satsning!
  
 
Jag har flera gånger hört historien berättas av mina kollegor, som arbetade på infektionskliniken när detta var aktuellt, därför är det extra "roligt" att få höra den från det andra perspektivet, från dem som drabbades och levde mitt i den här verkligheten!
 
Stort tack till Jonas Gardell för denna fina serie! Ta nu och skriv riktigt fort och koncentrerat, så att vi snart kan få njuta av del två och tre i bokversionen (de är faktiskt inte klara än!)!

Mannen som föll i glömska

Kategori: Roman

Författare: Mia Ajvide.
ISBN: 9789175030760

Jack är en helt vanlig man; han lever ett stillsamt liv på landet tillsammans med sin fru Aino, som han älskar över allt annat. Han arbetar som vikarie som guide på Myntholms slott, men har fått vinkar om att det nog kan komma att bli en fast tjänst. Plötsligt börjar människor i hans närhet bete sig märkligt; de verkar skrämda, och känner under några sekunder inte igen honom... Detta förvärras, och efter ett par dagar är det ingen som längre kommer ihåg Jack; inte Aino, inte hans arbetskamrater eller chef, som han betraktat som nära vänner; ja, inte ens hans gamla mamma, Ingrid, till vem han tar sin tillflykt och sätter sitt hopp, när alla andra verkar långt borta...

Det finns dock en enda person som kommer ihåg Jack; Ingrids granne, som i alla år har bott våningen under henne, och hjälpt till med diverse göromål som hon inte klarat själv. Det visar sig dessutom att både Ingrid och Jack har fler band till Valdemar än i alla fall Jack tidigare har kunnat ana...

Jack flyttar in hos Valdemar, de skapar sina egna rutiner, tills Jack träffar Marie, som också är glömd, och som berättar att det i Rinkeby finns en hel koloni med glömda i olika åldrar, som lever i ett helt eget samhälle, efter sina egna lagar.
 
Mannen som föll i glömska (pocket)

Mia Ajvide har sin alldeles egen berättarstil. Hon har tidigare gett ut en del poesi, men Mannen som föll i glömska är hennes romadebut, och jag hoppas att hon fortsätter på den inslagna banan! Första halvan av boken sitter jag med en klump i magen av obehag och rädsla; Ajvide skriver på ett sätt som gör att man verkligen lever sig in i berättelsen, och upplever Jacks känslor, när han inser att han är bortglömd av alla... När historien går över till att handla om de andra glömda tycker jag att den tappar en hel del i tempo och känsla, men det fångas upp igen, och slutet är alldeles fantastiskt, för att inte säga oväntat!

Förvriden

Kategori: Skräck

Författare: Frida Arwen Rosesund.
ISBN: 978-91-8701-512-0.
 
Barn och tonåringar försvinner spårlöst i skogen. Bara en flicka kommer tillbaks, men hon är sig inte alls lik; hon beter sig vuxet, hotfullt och mycket skrämmande...
 
För tio år sedan hände samma sak; då förlorade Margareta och Sören sin son till skogen. Sedan dess har Sören hållits inlåst i källaren; han är ju så svag och klen, så det är bäst att hålla honom skyddad från all ondska...
 
Förvriden (pocket)
 
Förvriden har den där krypande otäcka känslan som jag ääälskar i en riktigt härlig skräckbok! Andra har jämfört Frida Arwen Rosesund med John Ajvide Lindqvist, jag vill även lägga till Johan Theorin, just för den där krypande, successivt tilltagande känslan av skräck som de båda skapar så skickligt.
 
Gillar du skräck, sagor och mytologi så kan jag varmt rekommendera Förvriden!

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Kategori: Fantasy

Författare: Ransom Riggs.
ISBN: 97-891-29-68135-2
 
Jacobs farfar har på senare tid försvunnit alltmer i sin egen verklighet, och när han en dag ringer upp Jacob på jobbet låter han mer förvirrad än någonsin. Jacob blir ororlig och åker hem till sin farfar, för att titta till honom. När han kommer till farfaderns hus finns dock ingen hemma...

Altandörren står öppen, och det ligger en övergiven ficklampa och lyser på gräsmattan. Jacob tar ficklampan och går ut i den angränsande skogen, där han snart finner sin farfar död! Det som chockar honom nästan lika mycket är det monster som dödat hans farfar, det monster som hans familj och terapeut efter en tid lyckas få honom att tro var ett resultat av den chock det innebar att hitta sin farfar brutalt dödad; akut stressyndrom lyder terapeutens diagnos.
 
Jacob har dock svårt att släppa sin farfars sista ord, så han beger sig till ön Cairnholm, där farfar tillbringade sin barndom. Från barnhemmet har Jacob hört de mest fantastiska historier; barn som svävar, osynliga barn och andra som är  starka så att de kan lyfta stora stenbumlingar eller kan kasta eld från händerna... När Jacob växte upp slutade han att tro på farfars historier, men var de verkligen påhittade..?
 
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (kartonnage)
 
Det var bokens underbara utsida som först växte min nyfikenhet, och när jag läste baksidestexten kunde jag bara inte låta bli att köpa Miss Peregrines hem för besynnerliga barn:
 
" En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier..."
 
Boken är uppbyggd kring ett antal märkliga fotografier, fotografier som samlats in av privatpersoner genom åren och som har stimulerat författarens fantasi. Boken liknar inget annat jag har läst, den är helt underbar!

Utlottning!

Kategori: Tävling

Swedish Zombie har ännu en utlottning, och givetvis ska jag vara med!
 
Boken som lottas ut är Chanslös av Gail Carriger, från Styxx Förlag. Estetisk som jag är så bara ääälskar jag Styxx svarta bokkanter (böckerna också, så klart, men kanterna är pricken över i)!
 
 
Om du också tycker att "en roman om vampyrer, varulvar och luftskepp" låter tilltalande, så var med och tävla du med!

Vinst i brevlådan!

Kategori: Tävling

Jag hade nyligen turen att vinna ett signerat exemplar av Frida Arwen Rosesunds bok Förvriden, och idag låg den i brevlådan och väntade!
 


Stort tack till Frida och Mörkersdottir förlag!

House of Night: Ödet

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast och Kristin Cast.
ISBN: 978-91-638-7082-8.
 
Zoey har lämnat Skye, och är tillbaks på Nattens hus i Tulsa. Neferet ger sken av att ånga sig, och uppträder oklanderligt som överprästinna och rektor på skolan. Stevie Rae och några fler av Zoeys vänner kan dock se hur Mörkers svarta tentakler slingrar sig runt Neferet, och sveper in henne i... mörker, så hon lurar ingen som står på det godas sida. Dessutom får hon av Den vita tjuren en medhjälpare, en soldat som ska stå på hennes sida. Vad varken Neferet eller Den vita tjuren vet är att Nyx har ett finger med i spelet, frågan är hur väl hon lyckas...
 
Stevie Rae berättar om Refaim, som officiellt ber Gudinnan Nyx om ursäkt, och får den! Kalona och de andra korphärmarna tänker dock inte låta honom byta sida utan motstånd.
 
Ödet (häftad)
 
Mycket förändras i den nionde boken i House of Night- serien, och jag har en känsla av att bok nummer tio kommer att vara den sista. Någon som vet om jag har rätt? Tycker att alla referenser till nutida populärkultur (True blood, Sagan om ringen, Game of thrones och så vidare) är roliga små juveler som livar upp lite extra.
 
Ödet är precis lika bra som alla de andra böckerna i serien, men nu börjar det kännas en aning utdraget, så jag hoppas och tror att nästa bok är den sista.
 
Update: Läser på Wikipedia att planen är att det ska bli 12 böcker i House of Night. Nästa bok (nummer 10) kommer att heta Gömd / Hidden, och släpps i England den 16 oktober 2012; inte så långt kvar, alltså... Sedan dröjer det väl något år eller så innan den översätts till svenska.

House of Night: Uppvaknandet

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast och Kristin Cast.
ISBN: 978-91-7503-098-2
Serie: House of Night, del 8.
 
Zoey är tillbaks från andra sidan, men hon är förändrad efter att hennes själ splittrades i samband med Heaths död. Hon bestämmer sig för att stanna på ön Skye för att vila upp sig, och fly från verkligheten en stund.
 
Neferet har lyckats ta tillbaks sin plats som översteprästinna på Nattens hus i Tulsa, och rådet har helt gått på hennes lögner om vad som egentligen har hänt. Zoey är dock utom räckhåll för henne på Skye, dit ingen utomstående har varit välkommen på felra hundra år, så hur ska hon lura Zoey att komma tillbaks till Nattens hus??
 
Mycket händer i kampen mellan det goda och det onda; somliga byter sida, några vacklar i sin tillhörighet och ytterligare andra står stadigt kvar på den sida de en gång valt...
 
Uppvaknandet (pocket)
 
Uppvaknandet är lika spännande som de tidigare böckerna i serien House of night. Eftersom det var ett tag sedan jag läste de tidigare så tar det ett litet tag innan jag riktigt kommer in i historien igen (minnet är bra, men kort...). Det känns att kampen mellan gott och ont närmar sig klimax, och det är spännande!

Fina höstfynd

Kategori: Allt och inget

Idag när jag var nere i ett av stadens köpcentrum (det finns ju tre nu för tiden; staden börjar bli stor!) så kunde jag inte låta bli att titta in på Akademibokhandeln och spontanshoppa ett par böcker och ett fint bokmärke med magnet, som håller det på plats i boken!
 

Nobelpriset i litteratur 2012

Kategori: Allt och inget

När årets nobelpris i litteratur skulle tillkännages så höll jag tummarna för Haruki Murakami; det kändes som att det var hans tur i år. Det visade sig dock att så inte var fallet, istället gick priset till kinesiske Mo Yan, och motiveringen löd:  ”Som med hallucinatorisk realism förenar historia, saga och samtid”
 
Uppenbarligen är unik ordet som bäst beskriver Yan; – "Han ger oss unika inblickar i en unik miljö på ett unikt sätt", säger Akademiens ständige sekreterare Peter Englund.
 
Av Yans böcker finns Det röda fältet, Vitlöksballaderna samt Ximen Nao och hans sju liv översatta till svenska av Anna Gustafsson Chen. De har alla har utgivits av Tranan förlag.
 
Mo Yan är född 1955 och uppvuxen i Gaomi i Shandongprovinsen i nordöstra Kina. Hans föräldrar var lantbrukare, och  under kulturrevolutionen i Kina slutade han skolan för att börja arbeta, först inom jordbruket och sedan på fabrik. År 1976 gick Yan in i Folkets befrielsearmé, det var under tiden där som han började skriva. Yan beskrivs i en profil av nyhetsbyrån AFP som skicklig på att undvika problem med Kinas makthavare, trots ofta politiska teman skrivna med misslyckade landreformer under 1950-talet och kulturrevolutionens galenskaper som bakgrund.
 

Roten till det onda

Kategori: Deckare

Författare: Peter Robinson
ISBN: 978-91-85419-73-9
 
En ung man hittas ihjälsparkad i en gränd i Eastvale en tidig söndagsmorgon. Det har regnat hela natten, och offret är så illa tilltygat att det tar ett tag innan han kan identifieras. Då visar det sig dock att han levt ett dubbelliv; ett han visat upp för sin familj och ett helt annat i vardagslivet. På helgerna åkte Jason Fox hem till sina föräldrar, spelade fotboll och åt en bit med sitt gamla fotbollslag.

Det visar sig dock ganska fort att Jason inte hade någon särskilt nära relation till sin familj; Både arbetet och den adress Jason uppgett till sina föräldrar visar sig vara högst inaktuella, och överkommissarie Alan Banks och hans kollegor inom polisen i Eastvale får snart höra obehagliga rykten. Rykten om att Jason Fox varit nynazist, aktiv inom organisationen Albion league, med utbredning över hela England och högst tvivelaktiga arbetsmetoder. När det dessutom kommer fram att Jason varit i bråk med ett gäng pakistanier den aktuella lördagskvällen verkar fallet löst, men det är något som gnager inom Banks, något som inte riktigt stämmer...
 
Roten till det onda (storpocket)
 
Jag har läst de flesta (om inte alla) av Peter Robinsons böcker om Alan Banks, och gillat dem alla skarpt. Roten till det onda är inget undantag, även om jag generellt sett har svårt för när tidsperspektivet bryts i en bokserie. Handlingen i denna bok utspelar sig kronologiskt innan En ovanligt torr sommar (den första boken i serien), vilket innebär att Alan fortfarande är gift med sin fru Sandra, även om äktenskapet är på upphällningen.
 
Det jag gillar så mycket med Robinsons böcker är dels landskapet; är oerhört förtjust i det engelska landskapet. Jag gillar även hans sätt att skriva; lågmält och utan större gester (även om morden kan vara nog så grova), och med fokus i första hand på karaktärerna och relationerna dem emellan.

De utvalda: Tankeläsaren

Kategori: Fantasy

Författare: Kristin Cashore.
ISBN: 978-91-7503-097-5.
Serie: De utvalda, del 1.
 
Handlingen utspelar sig i de sju kungadömena, där det då och då föds en särling; ett barn vars ögon skiftar färg, som tecken på att barnet har en särskild gåva. Vissa är särskilt bra på att slåss, andra jagar, läser, hjular eller kan läsa tankar. När ett barn visar sig vara särling så blir det automatiskt kungens "ägodel", för honom att utnyttja som han vill för sina syften.

Katsa har stridandets gåva, och sänds landet runt för att utföra kungens order; det handlar om skulder som ska drivas in, stölder som ska bestraffas, eller bara någon som har genat över kungens mark eller tittat på honom på ett ohyfsat sätt. Detta "ämbete" berör Katsa och hennes "vapendragare" alltmer illa, och de har startat ett råd som verkar i det godas tjänst. Rådet har blivit alltmer populärt, och deras kontakter förgrenar sig alltmer över de sju kungadömena.
 
I samband med ett av rådets uppdrag träffar Katsa på en märklig främling, en främling som nästan är lika bra på stridskonst som Katsa själv...
 
De utvalda : tankeläsaren (pocket)
 
Jag fick ju del 2 i serien om De utvalda; Monstrets dotter som recensionsexemplar från Bokförlaget Semic, och gillade den mycket. Även om delarna är fristående så känner jag nu efter att ha läst Tankeläsaren att vissa delar faller på plats, och att det nog är lättare att komma in i Monstrets dotter om man först har läst den första delen. Det är ju en helt ny värld som breder ut sig, med nya regler och nya invånare.
 
Den tredje och avslutande boken om De utvalda heter på engelska Bitterblue, och utspelar sig åtta år efter Tankeläsaren. Jag tror och hoppas att den knyter ihop de båda föregående delarna, så att man får ihop helheten. Än så länge finns den bara utgiven på engelska, och jag vet inte riktigt när den kommer ut på svenska - Någon annan som vet?

BAMF Girls Club, episode 4

Kategori: Humor

BAMF Girls Club, episode 3

Kategori: Humor

BAMF Girls Club, episode 2

Kategori: Humor

Att läsa (2)

Kategori: Allt och inget

Att läsa-listan är uppdaterad med en hel del titlar efter bokmässan, några titlar har kunnat bockas av och somliga märker jag att jag helt glömt bort; vilken tur att jag har denna lista på böcker som absolut ska läsas!
 
Nene Ormes - Udda verklighet.
Nene Ormes - Särskild
Håkan Axlander-Sundqvist & Jerker Eriksson- Pythians anvisningar.
Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Eld.
Pebbles Karlsson Ambrose - Jag vet inte vart psykoser kommer ifrån.
Haruki Murakami- 1Q84, andra delen.
 
Haruki Murakami- 1Q84, tredje delen.
Kristin Cashore - De Utvalda, bok 1; Tankeläsaren
Martin Ingvar & Gunilla Eldh - Hjärnkoll på värk och smärta.
Mia Ajvide - Mannen som föll i glömska.
Carrie Ryan - De dödas strand.
PC Cast & Kristin Cast -House of Night, del 8; Uppvaknandet.
Frida Arwen Rosesund - Förvriden.
Marcus Priftis - Främling, vad döljer du för mig?
 
Tycker du att någon bok saknas så är det bara att kommentera!

BAMF Girls Club, episode 1

Kategori: Humor

Alla våra favorithjältinnor; Buffy the vampire slayer, Hermione Granger från Harry Potter, Lisbeth Salander från Millenium, Katniss från Hungerspelen och Michonne från The walking dead (och Bella, från Twilight) i en och samma "dokusåpa" - Kan det bli annat än bra?!
 
- Men vi börjar väl med trailern...

Flickan med snö i håret

Kategori: Deckare

Författare: Ninni Schulman.
ISBN: 978-91-7001-863-3
 
En sextonårig flicka försvinner från sitt hem en nyårsnatt. Några dagar hittas en annan sextonårig flicka död, mördad och slarvigt undangömd i en jordkällare. Vad har de två flickorna gemensamt, och varför är det ingen som saknar den mördade flickan?
 
Magdalena flyttar efter en uppslitande skilsmässa tillbaks till hembygden; trygga lilla Hagfors, där inget ont händer, och där hennes son Nils kan få en lugn och trygg uppväxt. Magdalenas återkomst till hembygden väcker dock inte enbart positiva känslor hos de boende i bygden...
 
Flickan med snö i håret (pocket)
 
Jag har en längre tid sneglat på Ninni Schulmans debutroman, mestadels tack vare den vackra titeln, som tilltalar mig oerhört. Diverse omständigheter har dock gjort att jag inte köpte den förrän på bokmässan. Det är inte ett köp jag ångrar; Flickan med snö i håret är lättläst, spännande och medryckande, jag läste ut den på en dag.

Sommarhuset

Kategori: Roman

Författare: Anna Fredriksson
ISBN: 978-91-7503-020-3
 
Eva och hennes mamma har alltid stått varandra oerhört nära, nästan för nära; man får känslan av att ingen av dem egentligen har haft så mycket till eget liv. Plötsligt en dag dör Evas mamma, och Eva står ensam kvar, ensam med sonen Elias, som nästan är vuxen, och på väg att flytta hemifrån. Eva har två syskon också; Anders och Maja, men dem har varken hon eller mamman haft någon kontakt med på flera år; de förstår ingenting ändå, vill inte förstå...
 
Ingen av dem hinner vara med när Eva städar ur mammas lägenhet; de har så mycket viktiga saker för sig, och bryr sig inte om det som finns kvar av mammas liv, Eva kan ta det hon vill ha och kasta resten. När de sedan träffas hos advokaten för den officiella boupptäckningen inser Eva att det inte alls kommer att gå så enkelt och smidigt som hon har trott; Mamma har inte skrivit något testamente, så de tre syskonen ärver en tredjedel var, vilket även innebär sommarhuset, som ligger i skärgården, där Eva och mamma har tillbringat varenda sommar, och hon därför har räknat med att få behålla. Syskonen har ju inte varit där på många år, de bryr sig ju inte om sommarhuset som hon gör...
 
Sakta nystas historien upp, såväl Eva själv som vi läsare och syskonen börjar inse att mamma kanske inte var helt perfekt, alla gånger, att det inte bara är syskonens fel att relationen har blivit svår, och att det kanske faktiskt går att leva vidare utan mamma, med uppväxten varmt bevarad i minnet...
 
Sommarhuset (pocket)
 
Sommarhuset är en lågmäld roman om de svåra frågorna; kärlek, ensamhet och familjeliv. Livet och döden. Relationer, till vänner, arbetskamrater och till familjen. Anna Fredriksson har i all anspråkslöshet debuterat med buller och bång!
 

När skönheten kom till Bro

Kategori: Deckare

Författare: Anna Jansson.
ISBN 9789113041094.
Uppläsare: Marie Rickardsson.
 
Medeltidsveckan pågår som bäst i Visby, när vi får lära känna ett antal personer som genomför ett vampyrlajv i Sankt Clemens ruin. I gänget ingår de mest omaka personer, men när de går in i lajvet lämnar de sina vardagliga personligheter bakom sig, och går helt upp i skådespelet.
 
Maria Wern och hennes arbetskamrater har som vanligt fullt upp; en kvinna hittas mördad, är det hämnd för att hon kört rattfull och då skadat en annan kvinna gravt, för livet, eller är det hennes make som inte längre orkar stå vid hennes sida..?
 
Försyndelser från det förflutna flyter upp till ytan, och får följder i nutiden...
 
När skönheten kom till Bro (ljudbok)
 
Anna Jansson bevisar återigen att hon är en av Sveriges i särklass bästa författare!
Detta är den absolut bästa av hennes böcker, så gillar du de tidigare så kommer du att älska den här!

Världskrig Z - En muntlig historik över zombiekriget

Kategori: Fantasy

Författare: Max Brooks.
 
Boken tar sitt ursprung strax efter det stora Zombiekriget, som varit mycket nära att förgöra mänskligheten. "Författaren" intervjuar överlevare; militärer och andra aktivister såväl som "vanliga" civilia, som mött zombierna och drabbats av deras framfart. Sakta får man som läsare en bild av krigets fasor, med detta helt nya hot. Man får följa med ner i krigets allra värsta mörker, för att slutligen komma upp igen, nya barn föds och växer upp; mänskligheten börjar känna nytt hopp, även om zombierna med jämna mellanrum dyker upp igen...
 
Världskrig Z: en muntlig historik över zombiekriget (pocket)
 
Idén Max Brooks har när han skriver Världskrig Z är för mig mycket tilltalande, därför blir jag till en början mest besviken, när det mest påminner om vilken krigsroman som helst. Eftersom jag har en inre spärr mot att lägga ifrån mig en bok jag börjat att läsa så gjorde jag inte det, och efter ungefär hälften så infinner sig det där flytet och sammanhanget som jag saknade i början!
 
Jag tror inte att andra än gedigna krigs- och/eller zombiefantaster orkar ta sig igenom denna bok, men för dem kan jag faktiskt rekommendera den, och håll ut- det blir bättre!
 
Läser i baksidestexten att filmatiseringen av boken kommer på bio sommaren 2013, med Brad Pitt i huvudrollen! Det ska onekeligen bli väldigt spännande att se filmatiseringen; det kan inte vara helt lätt att få till något sammanhang, med tanke på att boken är uppbyggd av en mängd fragment, ögonblicksbilder... 

Vinnare!

Kategori: Tävling

Var med i en tävling som Mörkersdottir förlag anordnade, och vann ett signerat exemplar av Förvriden, skriven av Frida Arwen Rosesud!
 
Eftersom jag ytterst sällan brukar vinna något så följde ett exemplar av boken med mig hem från Bokmässan, så därför väljer jag att förgylla Malkas vardag, genom att skicka det exemplaret till henne!
 
 
Förvriden av Frida Arwen Rosesund
 
Omslagsbild

Läsrapport september 2012

Kategori: Läsrapport

Paganinikontraktet - Lars Keppler
Jag ska egentligen inte jobba här - Sara Beisher
1Q84 - del tre - Haruki Murakami
Vattenänglar - Mons Kallentoft
 
 
Statistik:

Antal omläsningar: 1
Antal böcker på engelska: 
Antal hyllvärmare:
Antal tegelstenar (>500 sidor): 1

Antal biografier: 
Antal deckare: 1
Antal fantasyböcker:
Antal romaner: 2
Antal SF-böcker:
Antal självhjälpsböcker:
Antal spänningsromaner: 2
Antal skräckböcker:

Antal vetenskapliga rapporter:
Antal ljudböcker: 2

Sammanlagt antal: 4
 
Inget särskilt imponerande resultat, men jag har jobbat mycket, pluggat mycket och haft känningar av mina sjukdomar (läs mer om detta i min andra blogg), och därför har jag varken haft tid eller ork över att läsa skönlitterärt (som är det som ger mig kraft och glädje)..:/