Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Förgörelsen

Kategori: Skräck

Författare: Guillermo del Toro och Chuck Hogan.
ISBN: 9789170029851.
Serie: Släktet, del 2.

Mänskligheten kämpar för sin överlevnad i tidernas mäktigaste vampyrserie!

Det råder undantagstillstånd i New York, och människorna för en ojämn kamp när vampyrerna breder ut sig över landet. Eph Goodweather och de andra motståndskämparna försöker bjuda motstånd på alla sätt de kan, men inser plötsligt att det pågår ytterligare en kamp mitt i kaoset: det har utbrutit ett inbördeskrig mellan vampyrerna från Den Nya Världen och de från Den Gamla Världen. Båda sidor vill ha herraväldet över jorden och människorna hamnar mellan de stridande fraktionerna. Det blir allt tydligare att människorna inte längre är högst upp i näringskedjan

Eph Goodweather lider under den starka pressen och börjar dricka allt mer samtidigt som han studerar Zetrakians gamla skrifter. Bit för bit börjar vampyrernas urgamla historia klarna och det är tydligt att människosläktets historia inte alls är vad vi har trott.

När allting verkar som mest hopplöst förklarar multimiljardären Eldrich Palmer att han kan tänka sig ett stötta USA:s regering med nödlån och matdistribution. Men Palmer har dolda motiv. Ska det visa sig att det största hotet mot mänskligheten ändå kommer från människorna själva?

Förgörelsen (pocket)

Eph, Fet, herr Setrakian och de andra i motståndsrörelsen är en märkligt sammansatt grupp, som under normala omständigheter troligtvis inte skulle ha haft någonting gemensamt med varandra. Nu har de dock det; det enda som spelar någon roll längre - Kampen för mänsklighetens överlevnad.

Även i denna andra del av trilogin Släktet märks det tydligt att författarna tidigare har arbetat mycket med film; en filmatisering av dessa böcker känns oundviklig, och vore en klockren succé.

Det är med spänning jag omedelbart ger mig vidare in i den tredje och avslutande delen av serien, och jag har inte den minsta aning om hur det kommer att sluta; skall mänskligheten eller vampyrsläktet ta över jorden?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: