Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Marcoeffekten

Kategori: Deckare

Författare: Jussi Adler Olsen.
ISBN: 9789173486743
Serie: Avdelning Q, del 5.
Uppläsare: Stefan Sauk.

Marco är en kille i 15-årsåldern. Han har växt upp som zigenare, innan han och syskonen får veta att de egentligen inte alls hör hemma inom den kulturen. Marco hamnar hos sin farbror Zola, som uppfostrar alla i sin klan till ficktjuvar eller grövre kriminella. Zola är fullkomligt hänsynslös, och de som inte vill göra som han säger tvekar han inte att varna på ett handgripligt sätt, eller helt göra sig av med...
Marco är en klipsk kille, vilket får honom att vantrivas alltmer med sitt liv, samtidigt som Zola utnyttjar honom alltmer, till allt grövre brott. En dag går han dock för långt, och Marco flyr hals över huvud från Zola och hans klan.

Samtidigt har Carl Mörck och hans medarbetare på avdelning Q fått ett nytt fall på sitt bord; de ska undersöka vad som egentligen hänt med den försvunne kanslisekreteraren William Stark, som åkte till Kamerun för att följa upp ett biståndsprojekt, tog ett tidigare flyg hem och sedan försvann spårlöst...

Marcoeffekten (mp3-bok)

Jag har tyckt mycket om de tidigare fyra böckerna i Jussi Adler Olsens serie om Carl Mörck och hans medarbetare vid Köpenhamnspolisens avdelning Q. Jag tycker att även Marcoeffekten är bra, men den känns en aning rörig och osammanhängande (det kan visserligen ha att göra med att jag emellanåt varit en något okoncentrerad lyssnare...), och jag har fortfarande inte riktigt klart för mig exakt hur Starck plötsligt lämnade Afrika och hamnade hos Zolas klan..? - Kanske kan någon mer uppmärksam läsare/lyssnare berätta det för mig?

En annan sak, som jag har funderat över ända sedan bok ett, är varför Hardy inte har kunnat komma upp och sitta i rullstol förrän han börjar kunna röra lite på sig? Varför måste han vara sängliggande (och till och med sjukhusbunden) bara för att han är förlamad?

Konstaterar även vikten av att samma person läser upp alla delarna i en serie; numera är det ju Stefan Sauks tolkning som är "den rätta", och jag skulle ha mycket svårt att ta till mig någon annan uppläsare... Kommer ihåg att eviga uppläsarbyten helt förstört mitt intryck av en annars mycket bra serie tidigare, kommer dock inte på rak arm ihåg vilken...

Game of thrones-maraton

Kategori: TV och film

Efter att jag avslutade mitt Dextermaraton har jag varit märkligt maratonlös, men nu är det Game of thrones som gäller för (nästan) hela slanten!

Ska försöka klämma in lite författande av hemtenta mellan avsnitten..;)

Så här brukar det se ut när jag kollar på TV, hur ser det ut hos dig?

Lägesrapport

Kategori: Lägesrapport

Journal 64

Kategori: Deckare

Författare: Jussi Adler Olsen.
ISBN: 9789170367373
Serie: Avdelning Q, del 4.
Uppläsare: Stefan Sauk.

Ända fram till 70-talet skickades missanpassade och "besvärliga" kvinnor till Sprogö, där det fanns en stor institution för dessa kvinnor, som ansågs obegåvade, efterblivna och hopplösa. Ett av villkoren för att komma ifrån Särö var att steriliseras...

En av "flickorna på Sprogö" var Nete Hermansen, vars mor dog när hon bara var en liten flicka, och som därför växte upp med sin far och sina bröder. Det enda sociala umgänget förutom dem var kusinerna, som även de var pojkar och män. Uppväxten på gården, omgiven av bara män, kom givetvis att prägla Nete, som blev en mycket rättfram och frispråkig flicka; "ful i mun", tyckte hennes lärarinna. Det ena ledde fram till det andra, Nete hamnade i fosterhem innan färden gick till Sprogö, där livet var ett rent helvete...

En av de personer som fanns i bakgrunden och ryckte i trådarna redan innan Nete kom till Sprogö fortsätter att förfölja henne genom hela livet, till och med när hon studerar på universitetet, och får ett fint arbete där hon träffar sin blivande make. Till och med då fortsätter denna person, som Nete kallar Djävulen själv, att påverka hennes liv i negativ riktning, men Nete bestämmer sig för att själv ta ansvar för sitt liv!

Journal 64 (mp3-bok)

Journal 64 är nog, i mitt tycke, den hittills allra bästa av Jussi Adler Olsens böcker om Carl Mörck och hans kollegor på avdelning Q; den innehåller det mesta, och som vanligt knyts flera olika perspektiv ihop på ett elegant sätt!

Journal 64 handlar om maktmissbruk, om dem som tar sig rätten att avgöra vem som är en fullvärdig medlem av vårt samhälle, och inte skyr några medel alls när det gäller att eliminera "andra klassens medborgare", såväl genom oönskade aborter som steriliseringar utan att den drabbade informerats eller gett sitt samtycke som genom regelrätta mord; en mycket spännande och engagerande historia, och tyvärr så finns ju dessa människor i vårt samhälle, även om de förhoppningsvis inte drar det hela till sin spets på samma sätt som karaktärerna i boken gör...

Flaskpost från P

Kategori: Deckare

Författare: Jussi Adler Olsen.
ISBN: 9789170367342
Serie: Avdelning Q, del 3.
Uppläsare: Stefan Sauk.

En gammal flaska har sedan många år stått i ett fönster i ett polishus i Skottland. En dag händer något, som leder till upptäkten att flaskan innehåller ett meddelande, ett meddelande som visar sig vara skrivet på danska, och därför hamnar hos Carl Mörck och Hafes el Assad på avdelning Q.

Flaskposten hjälper till att nysta upp ett händelseförlopp som sträcker sig från dåtid till nutid, men spåren är inte helt lätta att följa; varför är inte de kidnappade pojkarna anmälda försvunna? Har fler barn råkat ut för samma kidnappare, och har denne i så fall något mönster som hen följer?

Flaskpost från P (mp3-bok)

Jag gillar skarpt Jussi Adler Olsens serie om Carl Mörck och hans medarbetare på avdelning Q, och har fallit pladask för den underbare Assad! I denna bok får deras lilla grupp ytterligare förstärkning, i form av sekreteraren Rose, som även hon har sina egenheter... Älskar dock hur det udda lilla gänget finner sin ton och sina platser i förhållande till varandra; Adler Olsen beskriver verkligen det sociala samspelet på ett helt fantastiskt sätt!

Borde vara död

Kategori: Fantasy

Författare: Pål Eggert.
ISBN: 978 91 7355 303 2.
 
Sebastian arbetar som socialarbetare på ett långtidsboende för hemlösa, men emellanåt går han ut med sina aktiva hulligankompisar för att slåss mot rivaliserande hulligangrupper. Han är egentligen inte särskilt intresserad av fotbollen i sig; det är våldet som ger Sebastian en adrenalinkick som han gillar. En dag möter han dock en av sina boende vid ett av de planerade slagsmålen, och detta väcker en del tankar till liv inom honom.

Sebastian har dock ytterligare hemligheter; när han reste runt i Colombia i 20-årsåldern träffade han på ett gäng häxor som hade kontakt med helgonet San Simòn, som sägs utöva sin magi puffandes på en cigarr och med en spritflaska i handen; behöver det tilläggas att San Simòn inte är accepterad av kyrkan..? ;)
 
En dag flyttar en ny boende in på Lundbygården; en magerlagd ung kvinna med ett särskilt kännetecken, hon har en svans. En svans av benknotor, som fortsätter där ryggraden normalt tar slut. Hon säger att det är en kroppsmodifiering, precis som piercings och tatueringar, men egentligen har hennes svans en helt annan förklaring... Är det en tillfällighet att flera av de andra boende på Lundbygården plötsligt tar livet av sig strax efter att Isa flyttat in, eller har hon något med det att göra?
 
Borde vara död (häftad)
 
Borde vara död är en ganska spretig bok, som jag har blandade känslor inför. Jag gillar grundstoryn, men tycker att andra halvan av boken blir lite väl extrem och närmast hallucinatorisk.

Pål Eggerts språk är även det ganska spretigt och inkonsekvent; jag gillar hur han använder det språk som jag själv känner igen från den aktuella socialgruppen, och jag gillar hur Sebastian är mot sina boende; inga pekpinnar eller moralpredikningar, men emellanåt anar jag en pretentiös ton, med ovanliga och udda ord som används frekvent utan att egentligen vara berättigade...
 
Jag har svårt att skaka av mig känslan som Borde vara död väckte i mig, och det ser jag som ett gott tecken! Ser fram emot Eggerts fortsatta skrivande, och vill gärna höra mer om hur det går för Isa och Sebastian!
 
Hjärtligt tack till Styxx fantasy, för denna fina recensionsbok!
Som ni vet så gillar jag skarpt de karaktäristiska svarta kanterna, och fick av en kollega omdömet att "boken är så skön att hålla i! Jag har aldrig hållit i en så skön bok förut!", och jag måste hålla med henom om att den ligger ovanligt skönt i handen!

Berättelsen om Pi

Kategori: TV och film

Berättelsen om Pi är ju en film som har varit väldigt uppmärksammad en tid, och som jag har tänkt att jag skulle vilja se. Därför blev jag extra glad när min kära kollega och vän M hade med sig den filmen, och frågade om jag ville se den!

Ursprungligen är Berättelsen om Pi en roman skriven av den spanskfödda kanadensiska författaren Yann Martel. Jag hade aldrig hört talas om berättelsen innan Ang Lee bestämde sig för att regissera en filmatisering.
 
Pi, eller Piscine som han egentligen heter, berättar sin historia för en författare som hört talas om honom och blivit nyfiken. Berättelsen handlar om uppväxteni en djurpark. Pi är nyfiken på livet, och utforskar med stor iver alla de stora världsreligionerna, varpå hans egen personliga gudstro växer sig mycket stark.
 
Det går inget vidare för Pis familj, så föräldrarna bestämmer sig för att flytta till Canada, och där sälja sina djur. På vägen överraskas de dock av en fruktansvärd storm, skeppet förliser och den ende som klarar sig är Pi, i sällskap med en zebra som bröt benen när den hoppade ner i livbåten, en orangutang som kommer flytande på en bananstock, en hyena och en enorm bengalisk tiger. Detta märkliga sällskap ska tillsammans försöka överleva i en liten livbåt, mitt ute i Stilla havet...
Berättelsen om Pi är en heeelt underbar film, som jag varmt kan rekommendera till alla som någon gång funderat över livets storslagenhet! De fantastiska naturscenerna och fina djuren är dessutom en bonus som heter duga; mer än en gång satt vi alla tre andlösa och bara njöt av hur vacker filmen var; jag kan tänka mig att det var enormt att se den på bio, i 3D-formatet!

Berättelsen om Pi är en mångfacetterad berättelse; en kan se den som en vacker naturfilm, njuta av den och uppskatta den som sådan, men om en väljer att ta till sig det övergripande filosofiska temat så ger filmen så enormt mycket mer; detta är en film som jag skulle kunna se många gånger, och som jag kommer att bära med mig i tankarna under en lång tid framöver!

Tillägg: Har läst X antal recensioner om Berättelsen om Pi, men det var Bokhoras jag fastnade mest för. Åsa tycker att de i filmen har förenklat historien och skriver tittaren på näsan, till förmån för storslagna naturscener. Uppenbarligen håller jag inte med, men jag ska definitivt införskaffa boken snarast möjligt; uppenbarligen finns det än mer av det filosofiska temat i den, och jag vill ha mer!

Sju jävligt långa dagar

Kategori: Humor

Författare: Jonathan Tropper.
ISBN: 978-91-86634-25-4.
 
Judds familj är minst sagt dysfunktionell, och mår bäst av att träffas så sällan som möjligt. Nu har dock Judds pappa dött, efter en längre tids borttynande i cancer, och av någon underlig anledning var hans sista önskan att familjen skulle hedra hans minne genom att sitta shiva, och ta emot kondoleanser i hemmet i sju dagar efter begravningen.

Strax innan begravningen fyller Judds fru år, och han bestämmer sig för att överraska henne genom att sluta tidigare på jobbet, och komma hem med hennes favorittårta. Överraskning är väl det minsta en kan kalla det; när Judd kommer hem från jobbet med tårtan i högsta hugg finner han sin fru i säng med chefen, som även för övrigt är den största skitstövel Judd känner till...

Shivan blir en minst sagt besynnerlig upplevelse, och när veckan är slut har familjemedlemmarna på gott och ont fått veta betydligt mer om varandra än vad de gjorde tidigare, och det är med blandade känslor de skiljs åt...

Sju jävligt långa dagar (pocket)

Sju jävligt långa dagar är en lite annorlunda bok, som pekar på hur svårt samspelet med våra närmaste ibland kan vara; även om vi är familj så är det inte självklart att vi umgås eller ens tycker särskilt mycket om varandra...
Tropper berör även hur svårt det kan vara att tala med våra närmaste om det som egentligen betyder någonting, hur lätt det är att bara köra på i samma gamla invanda hjulsår; ibland krävs det att någonting inträffar, som får oss att omvärdera själva livet, och vårt sätt att leva det...

The book sacrifice tag

Kategori: Allt och inget

Boksmurfen utmanade mig att besvara denna roliga och lite annorlunda utmaning; självklart nappar jag, och jag utmanar Swedish zombie att göra detsamma!
 
 
1. En överskattad bok.
Vi börjar med Zombie-apokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel,  kollar runt bland bokhyllorna, när BAM!: zombie attack! Ett meddelande i  högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda  svaghet är överskattade böcker.
Vilken väldigt  hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera) skulle du kasta  på dem? 

Jag väljer att slänga hela serien om 50 nyanser!
Utan att ens ha läst böckerna anser jag det bara vara ovanligt grov tantsnusk, och än värre är att det verkar ha skapat någon form av trend; aldrig har en sett mer snusk och porr i hyllorna i bokhandeln som nu!
 


Om det bara betyder att jag är ovanligt pryd eller ej bryr jag mig inte om att ta ställning till; jag rodnar bara jag tänker på att ta del av denna smörja!
 
2. En uppföljare.
 Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM!: kraftigt skyfall!
Du har aldrig sett sådant regnoväder i hela ditt liv!
 Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?

Efter mycket velande (eller noggrant övervägande, kanske låter bättre?) måste jag säga Bree Tanners andra liv, av Stephenie Meyer; jag fick känslan av att hon bara ville mjölka lite extra ur den enorma Twilighthypen som uppstod, och därför slängde ihop en liten parallellhistoria...

Bree Tanners andra liv (inbunden)
 
 3. En klassiker.  
Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar  oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den  revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar  klassikern rakt i ansiktet på hen för vet du vad? Den här klassiker  är helt idiotisk och det är värt kvarsittning bara för att visa alla hur du känner.
Vilken klassiker kastade du?

Mycket spontant kastade jag Doktor Glas, av Hjalmar Söderberg. Bara för att jag har mindre muntra barndomsminnen av den; hur Broder Daniel skulle läsa den i skolan. Om jag är en Bokälskare, som ständigt läser så är Broder Daniel min motsats i detta avséende, vilket innebar att vår stackars ömsinta moder "tvingades" läsa boken på rekordkort tid, och därefter återberätta den för Broder Daniel. -Sällan har jag hört så många fula ord och sådan tandagnisslan som då...

Doktor Glas (pocket)
 
I vuxen ålder har jag dock hört mycket positivt om Doktor Glas, och dessutom så är jag inte alls någon våldsam person, så jag skulle ha haft ångest för det i en evighet efteråt. Har överlag varit väldigt dålig på att läsa klassikerna; går och lurar på om inte det vore en alldeles utmärkt bokbloggsutmaning - Någon som vågar anta den? Jag tror vi börjar med just Doktor Glas! :)
 
 
 4. Sämsta boken i ditt liv!  
Du hänger i biblioteket när BAM!: global uppvärmning råder plötsligt och  världen utanför har i ett slag blivit frusen ödemark. Du är fångad och  din enda chans att överleva är att börja elda böcker.
Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger?

Helt klart Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken! Den var sååå hajpad innan och i samband med att den kom ut, och skulle vara fullspäckad med skandaler. Själv tyckte jag att den var så torr och tråkig att läsa att jag för första gången någonsin blev tvungen att ta ett uppehåll på över ett år innan jag lyckades tvinga mig att läsa färdigt den- och då orkade jag inte ens börja om från början, som jag brukar, utan hade tvångsläsning tills den var utläst; "Ju mer du orkar läsa, desto snabbare blir den klar, och du får läsa något annat, som faktiskt är bra!" var mitt ständiga mantra under den perioden..:/
 
Såg inga större skandaler i den, förutom givetvis att kungen och hans kompisar hyrde in "sällskapsdamer" till sina så kallade "möten"; det är aldrig OK att utnyttja en annan människa, oavsett ålder, kön och social status!
 
Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken (pocket)

Udda verklighet

Kategori: Fantasy

Författare: Nene Ormes.
ISBN: 978 91 7355 298 1.
Serie: De sära, del 1.

Udda har så länge hon kan minnas haft svåra sömnproblem, i form av hemska mardrömmar med tillhörande hallucinationer och osäkerhet om vad som egentligen är dröm och vad som är verklighet. Hennes uppväxt har på grund av detta problem kantats av besök hos diverse terapeuter, som utan större resultat försökt hjälpa henne. Hennes familj tycker att Uddas problem är märkligt och genant; det är ingenting de vill prata om eller låtsas om.
 
Den enda Udda kan prata med om sitt problem är Daniel, som är hennes allra bästa vän, och som dessutom bor två trappor ner i samma hus. Daniel börjar fundera över om det skulle kunna vara så att Udda faktiskt drömmer sanndrömmar, och på väg att utforska detta försvinner han spårlöst...

På så vis introduceras Udda in i en del av Malmö hon bara har upplevt genom sina drömmar tidigare, en del hon aldrig hade kunnat tro var verklig...

Udda verklighet (pocket)
 
Jag har läst mycket positivt om Nene Ormes unika debutroman Udda verklighet; Urban fantasy som utspelar sig i nutidens Malmö. Här lever Sära, mitt  ibland de Ordinära, med sitt eget rättsystem, interna stridigheter och med det ständiga hotet att bli upptäckt.
 
Detta är helt fantastiskt! Jag slukade boken på en enda dag, ska läsa fortsättningen (Särskild) så snart jag får möjlighet, och hoppas att Ormes är produktiv; jag vill ha mer!

Hjärtligt tack till Styxx fantasy, för recensionsboken!

Suck...

Kategori: Pocketcirkeln

Min knackiga hälsa med tillhörande dåliga minne gör sig ibland mer påmint än annars...
Fick idag ett snällt tack från tjejen jag skickade en bok till i månadens pocketcirkel;
"Tack för boken, den är bra, men blev lite full i skratt när jag såg mitt namn i den..."
-Jag hade alltså läst, skrivit i mitt namn, och skickat tillbaks boken till personen jag fick den av!
-Piiinsamt!

Bara att be om ursäkt och skicka en ny bok till henne!

Du går inte ensam

Kategori: Deckare

Författare: Mari Jungstedt.
ISBN: 978-91-0-013433-4.
Serie: Knutas, del 11.
 
En liten flicka försvinner spårlöst, och återkommer lika plötsligt som hon försvann.
En man får veta något nytt om sin fru, någonting som vänder upp och ner på hela hans värld.
Ytterligare en liten flicka försvinner. Ska även hon återkomma?
En död kvinna hittas i en koffert av ett alldeles särskilt slag, vem har dödat henne, och varför?
 
 
Du går inte ensam (inbunden)

Du går inte ensam är lite annorlunda mot Mari Jungstedts tidigare böcker; Anders Knutas är 50% sjukskriven efter sin oväntade skilsmässa och de traumatiska händelser som inträffade i samband med hans förra fall. Istället är det Karin Jacobsson som leder utredningen, samtidigt som hon och Knutas sakta utforskar sin sköra relation, som just har tagit sin början...

Som vanligt lättläst och lättsmält av Jungstedt; passar perfekt i en solstol i sommar!

Bokpaket

Kategori: Allt och inget

Kan en bli annat än överlycklig när inte bara ett utan TVÅ bokpaket väntar i brevlådan?Ett paket innehållande två recensionsböcker från fantastiska (!) Styxx Fantasy, och ett paket med tre böcker från en person i den pocketcirkel jag är med i via Facebook; Nu har jag litteratur för ett tag framöver!

Recensioner kommer, som vanligt, i sinom tid! :-)

14 år till salu - En sann svensk historia

Kategori: Dokumentärt

Författare: Caroline Engvall.
ISBN: 978-91-85535-21-7.
Tessan är en 14-årig hästtjej, och när hon en dag på väg hem från stallet blir våldtagen av en "snäll" kille som hon känner lite grand förändras hela hennes liv.
Tessans skuld- och äckelkänslor växer sig allt större, samtidigt som hon är övertygad om att gärningsmannen hade rätt; hon är inget annat än en äcklig hora, som säkert bjöd ut sig till honom, även om hon inte förstod det själv.
När Tessan bestämmer sig för att ta kontrollen över sitt liv och sin sexualitet igen så gör hon det på ett oerhört självdestruktivt sätt; hon börjar sälja sex till män som hon får kontakt med via Internet, och den onda cirkeln blir till en spiral, som snurrar allt fortare...
Jag brukar kunna läsa det mesta utan att ta illa vid mig; jag hör till dem som är av den bestämda uppfattningen att vi MÅSTE ta del av berättelser som denna, även om det är obehagligt och får oss att må dåligt. Vi MÅSTE erkänna att detta tyvärr är verkligheten för alltför många unga tjejer i vårt land; det händer här och nu, och vi måste göra vad vi kan för att förhindra det!

14 år till salu är en riktigt svår bok att läsa, men en får växla med lite mer lättsmält litteratur emellanåt, får den är viktig att läsa och ta till sig!

Fasanjägarna

Kategori: Deckare

Författare: Jussi Adler Olsen.
ISBN: 978-91-7429-318-0.
Serie: Avdelning Q, del 2/7.

En morgon ligger ett nytt fall på Carl Mörcks skrivbord. Det märkliga är bara att det finns en person som erkänt morden, och dessutom avtjänat större delen av ett långt fängelsestraff; dessutom är det ingen som vet hur akten hamnat på Mörcks skrivbord...

På en internatskola för de mest priviligierade ungdomarna i landet fanns för många år sedan att ungdomsgäng som tillsammans utforskade sina psykens mest dunkla vrår. Tillsammans tittade de på filmen A Clockwork orange, tog droger och utforskade sambandet mellan våld och upphetsning...

Många år senare har de flesta från gänget högt uppsatta positioner i samhället, alla utom Kimmie, som lever som hemlös, trots att hon har en stor förmögenhet och äger ett enormt och mycket vackert hus... Vad har egentligen hänt Kimmie, och varför har hon valt att dra sig undan samhället och leva som hon gör?

Fasanjägarna (pocket)

Fasanjägarna är del 2 i Jussi Adler Olsens serie om Carl Mörck och hans medarbetare vid avdelning Q. Jag kan inte säga annat än att det är en fruktansvärt otäck bok, där den där klumpen av spänning och obehag i magen snart infinner sig. Fantastiskt bra; gillar du spänning och skräck så skynda dig att läsa fasanjägarna!

Fjärilseffekten

Kategori: Ljudbok

Författare: Karin Alvtegen.
ISBN: 9789170368288.
Uppläsare: Karin Alvtegen.

Bodil har fått veta att hon lider av en snabbt fortskridande sjukdom som inom en snar framtid kommer att ta hennes liv. Hon passar på att göra de där småsakerna som hon alltid har velat men aldrig riktigt har vågat, som att gå på restaurang själv, och dricka vin.

Viktoria har växt upp i ett känslofattigt hem, med en far som var mer eller mindre ständigt deprimerad och en mor som var liksom lös i konturerna; svår att få något grepp om och utan egen personlighet. Viktoria konstaterar att hon inte har en aning om vem hennes mor egentligen är.

Andreas befinner sig i en butik som blir rånad, och hotas till livet. Detta förändrar honom, mycket mer än han någonsin hade kunnat tro; han får sömnproblem och förlorar den där grundtryggheten som tidigare varit så självklar...
 
Fjärilseffekten (mp3-bok)

Fjärilseffekten handlar om hur vi medvetet eller omedvetet präglas av vår uppväxt och våra erfarenheter, och att våra handlingar får konsekvenser; inte bara för oss själva utan även för andra...

Karin Alvtegen har en mycket behaglig röst, som jag konstaterar är en blandning mellan Astrid Lindgren och min fantastiska arbetskamrat A-M; en alldeles utmärkt ljudboksröst, som jag kan tänka mig passar för det mesta!

Läsrapport April 2013

Kategori: Läsrapport

(22.) Pojken som slutade gråta - Ninni Schulman.
(23.) Beatutiful creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl.
(24.) Förr eller senare exploderar jag - John Green.
(25.) Någon sorts frid - Åsa Träff & Camilla Grebe.
(26.) Bittrare än döden - Åsa Träff & Camilla Grebe.
(27.) Innan du dog - Åsa Träff & Camilla Grebe.
(28.) Beautiful darkness - Kami Garcia & Margaret Stohl.
(29.) Dans på glödande kol - Anna Jansson.
(30.) Ett tunt blått streck - Jenny Leeb.
(31.) Kvinnan i rummet - Jussi Adler Olsen.
(32.) Den som törstar - Kristina Appelqvist.
 

Statistik:

Antal omläsningar:
Antal böcker på engelska: 2
Antal hyllvärmare:
Antal tegelstenar (>500 sidor): 2

Antal biografier:
Antal självhjälpsböcker:
Dokumentärt:  1
Faktaböcker:

Antal deckare: 7
Antal spänningsromaner:  
Antal thriller: 
Antal skräckböcker: 
Antal fantasyböcker:   2
Antal romaner:  
Antal chicklit: 1

På läsplattan: 
Antal ljudböcker: 6
Totalt antal: 11
 

Konstaterar att April månad inte helt oväntat har varit en riktig läsmånad; antar att det blir resultatet när man är 50% sjukskriven och vädret är riktigt ruggigt!

Har du läst något riktigt bra denna månad?