Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Alkemins eviga eld

Kategori: Deckare

Författare: Anna Jansson.
ISBN: 9789175030661.

Thomas Hartmans farbror Julius försvinner spårlöst, och tar inte särskilt lång tid att inse att försvinnandet inte varit frivilligt. Till att börja med har Julius inga ben, utan är amputerad på båda sidorna efter en olycka för 10-talet år sedan. Även om han har lärt sig att gå bra med proteser så finns både dessa och rullstolen (samt tandproteserna) kvar på sjukhusrummet på infektionskliniken, där Julius vårdades på grund av en lunginflammation. Detta med att Julius saknar ben är bara en faktor som Hartman inte känner till om sin farbror; efter att han växt upp med Julius som en extrapappa så har de inte haft någon kontakt alls, efter en händelse som inträffade för 30-talet år sedan; det visar sig att denna händelse i högsta grad spelar en roll i Julius försvinnande, men ska de finna honom vid liv??

Denna fråga blir alltmer aktuell när en efter en av de personer som stod Julius (och således även Hartman) vid tiden för brytningen hittas mördade på de mest spektakulära sätt... Vad är det som ligger bakom morden, och varför arrangeras kropparna på så bisarra vis; har det bara med det faktum att de alla är gamla konstnärer att göra???

Alkemins eviga eld (pocket)

Jag tyckte att Alkemins eviga eld var svårare än Anna Janssons tidigare deckare om Gotlandspolisen att komma in i. Kanske beror det bara på att det var något år sedan jag senast läste henne, kanske har hon utvecklats som författare och skriver mer mångfacetterat idag- Det vore ju ganska naturligt, då detta faktiskt är den 12.e fristående boken i serien!

När jag väl kommit in i boken hade den dock Janssons tempo och röda tråd, precis som vanligt. Det märks dock att greppet med olika tidsepoker är nytt för Jansson; här tappar hon lite tempo, men jag tycker ändå att hon gör ett bra jobb. Initiativet att basera en deckare, och en serie mord, på alkemins urgamla mysterium tyckte jag också var ett snyggt drag, men betyget dras ner av att Jansson inte riktigt får ihop tidsaspekten och att en del personer "tappas bort".

De utvalda: Monstrets dotter

Kategori: Fantasy

Författare: Kristin Cashore.
ISBN: 978-91-552-5759-0.
Förlag: Bokförlaget Semic.

Välkommen till en värld full av monster! I kungariket Dells lever monstren och människorna sida vid sida, och allt som finns i vår vanliga värld finns även som en monsterversion; det finns monsterfåglar, monsterinsekter och... monstermänniskor! Monstren ser ut precis som sina vanliga motsvarigheter, med den skillnaden att de sprakar och glöder i de mest fantastiska färger. Många monster har även speciella egenskaper av olika slag.

Just nu finns i Dells bara en enda monstermänniska kvar; Flamma, som fått sitt namn från sitt underbara hår, som flammar i alla tänkbara röda, rosa och orangea nyanser. Flamma attraherar och lockar till sig andra människor- Men många hyser också ett stort hat och en stor rädsla för henne, av förståeliga skäl. Flamma kan nämligen läsa andras tankar, känna andra känslor, och även påverka deras tankar och känslor. Detta är dock inte den enda orsaken till att många människor är rädda för Flamma, hennes far (som också var ett monster) utnyttjade sina förmågor till fullo, hyste ingen medkänsla med andra (varken människor eller djur), och brydde sig inte om vem han slog ner längs vägen, bara han fick sin vilja fram. Flamma var sin fars ögonsten, och givetvis gjorde han allt han kunde för att uppfostra henne att gå i hans fotspår.

Lyckligtvis växte Flamma även upp med en annan "far"; eftersom hennes monsterfar ofta var ute och reste så uppfostrades Flamma till stor del av sin underbart milde och vänliga granne Brock. Han tog tidigt Flamma under sina vingars beskydd, och uppmuntrade istället hennes mänskliga och goda sidor. Tack vare honom har Flamma växt upp till en god, stark och attraktiv ung kvinna, som dock själv fortfarande är livrädd att hon ska bli som sin monsterfar, och inte riktigt vågar lita på sig själv fullt ut...

De utvalda : monstrets dotter (kartonnage)

De utvalda: Monstrets dotter är den första bok jag fått som "officiell" recensionsbok, och det kunde inte ha börjat bättre! Början är lite förvirrande, och jag får känslan att jag har svårt att komma in i boken eftersom jag inte läst del 1 i serien; De utvalda: Tankeläsaren. Jag inser dock att så inte är fallet, då böckerna är helt fristående.

Efter det inledande kapitlet följer själva "huvudberättelsen", och då flyter det på desto lättare! Cashore bygger verkligen upp en fantastisk värld, med alla underbara monster, och stridigheterna om kungatronen!

Boken riktar sig till tonåringar, och även om jag som vuxen (nåja..;)) har stor behållning av boken så kan jag tänka mig att tonåringar kan få en ännu större läsupplevelse än jag själv fick; jag tänker mig den som är i gränslandet mellan barn och vuxen, och här läser sin Fantasybok; jag är övertygad om att upplevelsen blir fantastisk!

House of Night: Bränd

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN: 9789175030777.
Serie: House of Night, del 7.

Denna bok är mer skriven ur Stevie Rays perspektiv (där de tidigare utgått från Zoey). Det är till en början ganska ovant, men blir intressant och underhållande!

Kalona har mördat någon som stod Zoey nära, vilket ledde till att Zoeys själ splittrades, och nu befinner sig på Andra sidan. Alla som tidigare råkat ut för detta har dött, och om deras väktare försökt rädda dem så har även de dött. Det verkar med andra ord en aning dystert, men å andra sidan så har det ju aldrig funnits något gäng vampyrer och vampyrelever (och människor) som Zoey och hennes vänner förut- Kan det trots allt finnas en chans att rädda henne?? Hennes vänner är fast beslutna att i alla fall göra sitt bästa!

Har resan till Italien varit förgäves, kommer Kalona och Neferet trots allt att lyckas med sin plan??

Bränd (pocket)

Trots att House of Night hittills har varit jättebra så tycker jag ändå att författarna med Bränd tar ytterligare ett steg; tempot ökar ytterligare, och intrigen tätnar. Det finns flera parallella handlingar, och alla är lika spännande! Jag kan utan tvekan konstatera att House of Night är beroendeframkallande; jag bara plöjer igenom dem!

House of Night: Frestad

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN: 9789175030371.
Serie: House of Night, del 6.

Zoey och hennes vänner är tillbaks på Nattens hus, där allt är sig likt, men ändå helt förändrat. De allra flesta är helt förtrollade av Neferet och Kalona; de verkar faktiskt tro att de är en inkarnation av Nyx och hennes gemål Erebus! Zoey tar kontakt med sin kloka mormor, och de inser båda snart att även hon måste bege sig till Nattens hus, och det fort...

Tillsammans lyckas de fördriva Neferet och Kalona från Tulsa, men räcker det med det, eller kommer de att fortsätta att ställa till med en massa dumheter???

Frestad (pocket)

Frestad håller samma höga tempo som tidigare böcker i serien House of night. Det som känns allra mest befriande är att bokens huvudpersoner är helt vanliga tonåringar (förutom att de är vampyrer, och har olika övernaturliga förmågor, då...), och även beter sig som sådan; de kan vara oerhört dumma och korkade emellanåt, men för det mesta så går det bra ändå, i slutändan...

Riki-tiki-tawi

Kategori: Biografi

Författare: Rikard Wolff.
ISBN: 9789173485159.
Uppläsare: Rikard Wolff.

Rikard Wolff var ett litet barn som tyckte om att leka själv, var brådmogen och som drabbades av sin första panikångestattack redan innan han började skolan. Han var en brådmogen pojke som ständigt ville vara till lags; "Vilken fin klänning tant har!"... Rikard började skolan när han var sex år gammal. Hans bror började inte förrän han var sju år, men pappa var bara fem, så det jämnade ju ut sig, och Rickard kunde redan läsa och skriva, och prata engelska!

Redan tidigt visste Rikard att han skulle bli skådespelare, och 20 år gammal flyttade han till Skara, och började på Skara skolscen. Året i Skara förändrade Rikards liv.

Rikitikitavi (mp3-bok)

Jag tyckte mycket om att lyssna på Rikitikitavi! Rikard Wolff har en väldigt trevlig röst, och det kändes mer som en berättelse än en bok; en riktig biografi! Han berättar om hela sitt liv, från den ångestfyllda barndomen till året i Skara och det stora genobrottet, med Änglagård. Givetvis kan han inte ignorera AIDS, och det förvirrade 80-talet, när sjukdomen spred sig bland homsexuella män, utan att någon visste hur den smittade! Intressant att höra någon berätta om det "inifrån", och inte bara ur sjukvårdsperspektiv!

Det som gör att jag är extra glad att jag lyssnade på Rikitikitavi istället för att läsa den är, förutom Rikards trevliga läsning, att han kompletterar sin berättelse med musik och visor på ett mycket trevligt sätt. Jag kan verkligen varmt rekommendera Rikitikitavi, och då gärna som ljudbok!

House of Night: Jagad

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN 9789175030005.
Serie: House of night, del 5.

Stevie Rae och de röda vampyreleverna har gjort det riktigt hemtrevligt i tunnlarna, självklart är det Afrodite som har hjälpt dem (med sina föräldrars magiska kreditkort). Det är dock något underligt som rör sig där nere, och det är inte precis säkert för Heath att befinna sig i de röda vamprernas närhet; de har inte särskilt god självkontroll ännu...

Något inträffar, som tvingar gänget att återvända till nattens hus, där Neferet och Kalona smider sina mörka planer...

Jagad (pocket)

Jagad är den femte delen i serien om Nattens hus, och de vampyrelever som går i skolan där. Tempot skruvas upp ytterligare, och handlingen drivs framåt med en sällsynt intensitet.
Jag fortsätter att sträckläsa, så det blir mycket fantasy och YA här just nu..;)

Hela havet stormar

Kategori: Deckare

Författare: Arne Dahl.
ISBN: 9789100127619.

En världsledande plastikkirurg hittas död i sitt hem, han har tagit sitt lev- Eller..? Det är något märkligt med självmordet, något som skaver, och som uppfattas av flera av Opcops medlemmar. Några dagar senare skjuts en albansk vapenleverantör till döds på ett ölhak i Stockholm, och en tjeckisk EU-parlamentariker hittas mördad på en gammal fängelseö utanför Toscana. Vilket är sambandet mellan dessa män, och finns det andra, som står på tur att bli mördade?

Hela havet stormar (inbunden)

Jag har läst och tyckt mycket om Arne Dahls böcker om A-gruppen. Många av medlemmarna har nu gått vidare till en internationell organisation kallad Opcop. Första boken i denna fristående serie heter Viskleken, och den har jag helt missat. Bok nummer två är Hela havet stormar, som jag fick i min brevlåda i förra veckan.

Om jag ska döma endast utifrån Hela havet... så märks det att Opcop får ta sig an de allra svåraste och grövsta fallen inom Europol; det är invecklat och rått, och jag kan inte bestämma mig för om det är en för- eller nackdel jämfört med A-gruppen...

Mina drömmars olivlund

Kategori: Biografi

Författare: Carol Drinkwater.
ISBN 9789177114116.

Jag läser i vanliga fall (som ni har märkt) mycket deckare, fantasy samt en och annan biografi (förutom all kurslitteratur, då). Mina drömmars olivlund är på det sättet inte alls en av de böcker jag brukar läsa. På ett annat sätt passar den mig som person  väldigt bra, det var därför jag överhuvud taget föll för boken, och även tyckte mycket om den.

Mina drömmars olivlund är historien om hur Carol blir hals över huvud förälskad i Michel, och bara en kort tid därefter köper ett hus tillsammans med honom. Det är väl inget särskilt med det, förutom att Michel bor i Paris och Carol på Irland, och att deras drömhus är ett fallfärdigt ruckel, med en mindre djungel som trädgård/olivlund. Till detta ruckel släpar de med sig Michels båda döttrar, som inte har träffat Carol förut, och påbörjar sin renovering... De inser snart att det är liiite mer än de har tänkt sig att göra med huset, men de kommer långt med sin kärlek, glädje och sin obotliga optimism.

Mina drömmars olivlund (pocket)

Mina drömmars olivlund är en bok om kärlek, drömmar och visioner, men det är också en bok om renovering, Frankrike och Provance, samt om livet inom filmbranschen. Jag tycker att det är en helt bedårande liten bok; jag befann mig verkligen på den Provencalska landsbygden medan jag läste boken, och det var helt underbart! Det var först mot slutet av boken som jag insåg att det faktiskt är en biografi. Det är inte precis någon vanlig biografi; den fokuserar lika mycket på landskapet och de människor (och djur) Carol möter som på henne själv. En riktig feelgood-bok!

"Manga-målet" i HD idag

Kategori: Allt och inget

Idag ska det så kallade "Manga-målet" upp i högsta domstolen (HD). Det handlar alltså om en man som översätter så kallade Manga-seriealbum, som är anklagad för barnpornografibrott.

Manga är alltså japanska tecknade serier, ofta för vuxna, för den som inte känner till det. Figurerna har ofta ett säreget utséende, med stora ögon samt liten haka och näsa, se bilden nedan.Jag tycker att vi nu måste återgå till den riktiga världen! Den är tyvärr sällan så rosaskimrande som i serierna, utan kan vara svart och mycet grym, exempelvis för riktiga barn, som utsätts för riktiga övergrepp; något som tyvärr sker dagligen, även i vårt lilla fina Sverige! Jag tycker att vårt rättsväsende ska lägga krutet på dem som begår verkliga övergrepp, istället för att jaga personer som ritar, översätter eller läser seriealbum!

Om någon tecknad serie är extrem så OK- Döm "författaren"/tecknaren/läsaren för brottet, men inte på samma villkor som dem som begår verkliga brott! Det är att förringa och håna dem som utsätts för samma brott i verliga livet, när serieboksläsare och -översättare får samma straff som deras förövare!

Det ska bli mycket spännande att se vad HD kommer fram till, de borde ju tänka efter lite mer...
-Jag skulle vilja se Camilla Läckberg eller Anna Jansson anklagas för mord...

House of Night: Svart ängel

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN: 9789170018459.
Serie: House of night, del 4.

Zoey börjar trassla till det alltmer för sig; förra veckan hade hon inte en, inte två, utan tre pojkvänner- Nu finns ingen av dem kvar, och dessutom är hennes vänner arga på henne, på grund av att hon har ljugit för dem- men hon var ju tvungen- Eller..?

Stevie Ray återfår alltmer av sin mänsklighet, och förvandlas till... En röd vampyr- Något som aldrig tidigare funnits! Även hennes "zombievampyrkompisar" genomgår en förändring; de blir röda vampyrelever. Ingen av dem är sig dock riktigt lika, frågan är vad det betyder..? Även Afrodite genomgår en förändring; tillbaks till människa, men inte vilken människa som helst- Gudinnan visar tydligt att hon står kvar vid Afrodites sida, men vad har hon egentligen för planer för dem alla?

Medan allt detta händer så hinner en ny vampyrelev börja på skolan, Neferet beter sig alltmer underligt, och översteprästinnornas översteprästinna kommer till Nattens hus i Tulsa...

Svart ängel (pocket)

I Svart ängel, som är den fjärde boken i House of Night tätnar spänningen och tempot ökar. Jag vill bara läsa vidare, och veta vad som ska hända, och hur det ska gå!

House of Night: Utvald

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN: 9789170018039.
Serie: House of night.

Serien House of night fortsätter i samma anda som den börjat. Zoey börjar verkligen att trassla till det för sig; i längden är det ohållbart att ha tre (!) pojkvänner, även om en är en nästan före detta människopojkvän som man varit tillsammans med jämt, nummer två en blivande vampyr, jämställd med en själv och den tredje är en vuxen vampyr, och man ut i fingerspetsarna...

Zoey fortsätter att utveckla sina förmågor och försöker för övrigt att ligga så lågt som bara möjligt, även om hon har så mycket omkring sig att hon bara vill sova- och hon kan inte berätta sina hemligheter för någon; Stevie Ray är sig inte lik sedan hon dog, eller blev den klickéartade odöda vampyrzombien hon är nuförtiden, och eftersom Neferet kan läsa de andras tankar så vågar hon inte heller berätta något för dem, av rädsla att det ska komma fram till Neferet. Men hur ska hon klara ut hela situationen??

Utvald (pocket)

Jag fortsätter att sträckläsa House of night- böckerna. Det enda jag har att invända är att det känns som att det händer så oerhört mycket, men ändå går ingen tid, och att lite väl mycket tid börjar gå åt för Zoeys nojor och rädslor; det är dags att hon steppar upp, mognar och skärper sig!

House of Night: Sveket

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN: 9789170017698.
Serie: House of night, del 2.

Zoey har funnit sig till rätta i Nattens hus; har fått några riktigt goda vänner och en ny pojkvän (förutom "nästan ex-pojkvännen", som hon fortfarande har ett komplicerat band till). Skolans överstteprästinna och rektor; den fantastiska Neferet, har nästa blivit som en extramor för Zoey, och allt hade varit perfekt, om det inte hade varit för att de elever som inte klarat av förvandlingen utan dött på skolan verkar återkomma, i form av spöken- eller något annat, ännu värre...

Sveket (pocket)

Precis som med Vampyrens märke så sträckläste jag Sveket på bara ett par dagar. Det är en oerhört lättläst, spännande och annorlunda serie, som jag verkligen kan rekommendera till Dig som gillar vampyrer och YA!

Den femte årstiden

Kategori: Deckare

Författare: Mons Kallentoft.
ISBN: 978-91-86675-07-3.

Malin Fors har länge balanserat på gränsen; ibland över på den ena sidan, ibland på den andra. Hon har en besatthet för sitt yrke och sina fall som de flesta saknar, särskilt besatt är hon av fallet där Maria Murvall och hennes familj figurerade; Maria, som efter vad hon varit med om sitter stum på en psykiatrisk klinik. Vid en familjehögtid tillsammans med Fors' pojkväns familj får hon höra talas om en annan kvinna, som sitter precis som Maria Murvall; stum, på S:t Lars psykiatriska sjukhus i Lund. Likheterna lämnar inte Fors någon ro; hon bara måste besöka den skånska kvinnan, för att med egna ögon se likheterna, och ge de båda kvinnorna upprättelse...

Den femte årstiden (inbunden)

Jag har läst och tyckt mycket om alla Mons Kallentofts "årstidsdeckare", och var givetvis väldigt nyfiken på Den femte årstiden; vilken skulle denna årstid vara, hur skulle han lägga upp handlingen??

Efter att ha läst boken kan jag konstatera att Kallentoft galant klarade av balansen in i Den femte årstiden; spänningen ökar, intrigen tätnar, mörkret är djupare än någonsin, men samtidigt anas en glimt av ljuset, längst där inne.

Alla mina vänner är superhjältar

Kategori: Fantasy

Författare: Andrew Kaufmann.
ISBN: 9789186719357.
Uppläsare: Morgan Alling.

Tom är en helt vanlig om än lite småtråkig man, som är oerhört förälskad i sin blivande fru, Perfektionisten. Till bröllopet bjuds Perfektionistens expojkvän Hypno, och han passar på att hypnotisera sin före detta flickvän, så att hennes blivande man- Det vill säga Tom- blir osynlig för henne! berättelsen handlar om deras liv tillsammans, och vad Tom gör för att Perfektionisten åter ska se honom.

Alla mina vänner är superhjältar (ljudbok)

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om Morgan Alling som uppläsare; han har en mycket sympatisk röst, som passar väldigt bra just för detta, men jag kan inte låta bli att störa mig på somliga av de röstimitationer han försöker sig på, för att göra karaktärerna mer levande; det blir bara tramsigt.

Alla mina vänner är superhjältar är för övrigt en mycket speciell liten bok, som jag hade ganska höga förväntningar på, men jag måste tyvärr säga att jag inte blev särskilt förtjust. Nog för att de olika superhjältarnas egenskaper var nog så intressanta och fantasistimulerande, men jag tycker att det tidvis blev alldeles för mycket av just rabblandet av olika "superhjältar"; hur de hade träffats och vilken egenskap det var som gjorde dem till just superhjältar. Jag tycker att historien blev alltför splittrad, och hade önskat mer fokus på huvudpersonerna.

House of Night: Vampyrens märke

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast & Kristin Cast.
ISBN: 9789170017650.
Serie: House of night, del 1.

Vampyrens märke är del 1 i serien House of Night, som handlar om en annan verklighet (framtiden? parallellt universum? -Vilket är oklart), där alla vet att vampyrer är helt och hållet verkliga, att man inte blir vampyr genom att bli biten av en, utan genom en förändring kroppen genomgår i tonåren. Inte alla blir vampyrer (uppenbarligen), men de som är "utvalda" får veta det genom att de blir märkta med en blå månskära i pannan; Vampyrens märke. Allteftersom de sedan fortsätter att förändras kan deras märke utökas runt ögonen och i ansiktet, men det är bara vuxna vampyrer som har ett utökat märke.

Vampyrerna går (givetvis) på egna skolor (de måste lära sig helt andra saker än andra tonåringar; hur ska man exempelvis hantera blodlusten, och när dyker den upp?), och beter sig till stor del som helt vanliga tonåringar; de skvallrar, tittar (för mycket) på TV, blir kära och är allmänt förvirrade emellanåt...

Vampyrens märke (pocket)

Till en början tyckte jag att författarna hade jobbat lite för mycket med att huvudpersonerna i boken verkligen skulle låta som tonåringar, vilket fick språket att emellanåt bli en aning överdrivet, men mot slutet av boken tycker jag att de fann en bra balans. De har en bra idé, och en helt unik värld, där vampyrerna (så gott som) lever mitt bland människorna, och de problem och bekymmer detta kan leda till...

Gustavs grabb

Kategori: Biografi

Författare: Leif GW Persson.
ISBN: 9789100127268.
Uppläsare: Peter Andersson.

Gustavs grabb är den första ljudbok jag har lyssnat på. Jag vet- Hopplöst omodernt, men så är det. Jag gillar helt enkelt känslan av en "riktig" bok; av känslan att hålla i den och bläddra bland sidorna. Det här med ljudböcker är dock ett mycket trevligt och smart fenomen, som komplemment till den vanliga boken; man kan ju passa på att "läsa" vid så många tillfällen där det annars är omöjligt; i bilen, ute på promenad, när man går på sta'n, osv osv... Möjligheterna är oändliga! Själv har jag mestadels lyssnat på boken i bilen, på väg till och från jobbet, samt ibland medan jag väntat på att försöka sova. Det jag kan konstatera är dock att jag har en tendens att inte koncentrera mig lika mycket som jag gör när jag läser, utan kommer ibland på mig med att låta tankarna vandra, så jag måste påminna mig själv om att jag faktiskt lyssnar på en bok. Kanske har detta att göra med just denna uppläsare; har inte alls upplevt detta problem med den bok jag nu lyssnar på...

Gustavs grabb (e-bok)

Boken som sådan tycker jag fångar Leif GW Persson på pricken; den är lågmäld och mysig. Man får följa honom genom sin uppväxt, som han minns den, och får ta del av det mörker som följt honom genom hela livet. Jag kan verkligen rekommendera boken till den som gillar GW (som för övrigt betyder Gustav Willy)!

Läsrapport april 2012

Kategori: Läsrapport

Jag är Zlatan Ibrahimovic - Zlatan Ibrahiovic och David Lagerkrantz.
Den motvillige monarken - Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer (Hyllvärmare).
Kafka på stranden - Hakuri Murakama.
Borta bäst - Sara Kadefors.
En sannolik historia - Karin Alvtegen.
Is och vatten, vatten och is - Majgull Axelsson (Hyllvärmare).
Att vårdas vaken i respirator

Statistik:
Antal omläsningar: 0
Antal böcker på engelska:
Antal hyllvärmare: 2

Antal biografier: 2
Antal deckare:
Antal fantasyböcker: 1
Antal romaner: 3
Antal SF-böcker:
Antal självhjälpsböcker:
Antal spänningsromaner:
Antal skräckböcker:

Antal vetenskapliga rapporter: 1

Antal e-böcker:
Antal ljudböcker: 1
Sammanlagt antal: 7

En ovanlig månad, så tillvida att jag inte läst en enda deckare. Däremot har jag läst hela två biografier, och dessutom har jag gjort slag i saken och läst ut två hyllvärmare. Inte så vanligt att jag överhuvud taget har hyllvärmare, men dessa har hängt med ett tag... De hör också till det fåtal böcker jag kommer att kunna göra mig av med, utan att tänka särskilt mycket på saken- Det får bli pocketcirkeln eller Gengåvan!