Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Själakistan

Kategori: Deckare

Författare: Ann Rosman.

En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilsonsitt livs chock när hon får syn på ett kvinnohuvud i sin trädgård, högst upp på en ställning med rosor och luktärter.
Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med den påträffade huvudet.

Kriminalinspektör Karin Adler och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp lajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar.Jag tycker att Själakistan var en fängslande, spännande och oförutsägbar bok. Jag kommer helt klart att läsa fler böcker av Ann Rosman!