Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Änglasynden

Kategori: Deckare


Igår väntade en trevlig överraskning på mig i brevlådan!  👍 😄 📚📓

Hjärtligt tack till Ann Olerot för den fina boken!!! 💖

Memo random

Kategori: Deckare

Författare: Anders de la Matte.
ISBN: 9789137143408


Alla ljuger. Lita inte på någon.

David Sarac är informatörshanterare vid Stockholmspolisen. Hans jobb är att rekrytera och sköta topphemliga källor. Manipulation, mutor och hot - så länge han levererar resultat ställer ingen några frågor. Men efter en våldsam bilolycka förlorar han minnet. Tappar kontrollen över sitt avancerade nät av svek och lögner. Plötsligt är han lovligt byte för alla som vill åt hans hemligheter. För att skydda sig själv och sina källor måste han återupprätta kontakten med den försvunne infiltratören "Janus", som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Flera personer, på båda sidor om lagen, verkar vara beredda att gå över lik för att avslöja "Janus" rätta identitet. Eller kanske för att skydda den?

MemoRandom är den första boken i en serie. Den är såld till över 20 länder och filmbolaget Lionsgate producerar en amerikansk TV-serie baserad på samtliga böcker.

Jag fullkomligt älskade Anders de la Mottes tidigare böcker i [gejm]-trilogin.  Memo random är första boken i en ny serie, men med de la Mottes alldeles egna, omisskännliga stil. Tycker du om spännande deckare i högt tempo så kommer du att älska de la Motte! 

Trasdockorna

Kategori: Deckare

Författare: Mats Ahlstedt 
ISBN: 9789187885006
Serie: Sören Högström och Fatima Wallinder,  del 7.
Uppläsare: Mats Eklund. 

Den nyligen pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck flyttar tillfälligt till Skogome på Hisingen i Göteborg för att vikariera på Skogomeanstalten under sommaren. Vid ett samtal ger en intern honom ett papper med två namn samt några initialer. Inget mer. Kort därefter avlider internen under oklara omständigheter. 

Vid samma tid inträffar ett bestialiskt mord på en ung flicka mitt i folkvimlet på Liseberg. Allt polisen har att gå på är att hon troligen var illegal invandrare från något land i Sydostasien. Under tiden upptäcker Johannes att det äldre paret som äger gården där han hyr in sig inte är vad de utger sig för att vara. Deras dotter Madeleine verkar ha råkat ut för ett hemskt öde. Och vad var et som fick barnbarnet, den sjuttonåriga Tanja, att så brådstörtat ge sig av hemifrån utan att lämna några spår efter sig? 

Medan polisen jagar en internationell liga som sysslar med människohandel engagerar sig Johannes i Tanjas öde - utan att förstå att han utsätter såväl sig själv som sin älskade hund Petrus för livsfara. 

Trasdockorna är en roman om den cyniska människohandeln där unga kvinnor på flykt utsätts för grova övergrepp och säljs som sexslavar.

Trasdockorna är bra och välskriven. Jag gillar serien bättre efter att Sören och Fatima har avslutat sin mycket underliga flirt, som framställde Sören som otroligt socialt inkompetent,  närmast handikappad. 

Jag gillar fängelseprästen Johannes; han gör ett mycket sympatiskt intryck, och jag ser fram emot att få följa honom lite till!

När det gäller valet av Uppläsare så ställer det till en del problem i min hjärna att det plötsligt är en ny röst som berättar historien, efter 6 tidigare böcker med samma uppläsare!  De flesta andra är väl i och för sig inte så nördiga att de plöjer igenom en hel serie, bok efter bok, men det stör mig ändå, och ger mig lite svårt att koncentrera mig.