Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Hypnotisören

Kategori: Spänningsroman

Efter att ha läst och hört mycket om Hypnotisören var jag bara tvungen att köpa den. Det var en väldigt spännande och lättläst bok! trots att det är en ganska tjock bok så läste jag ut den på bara ett par dagar.

Författare: Lars Keppler

I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad.
Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus.
Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.
Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.

Hyptonisören av Lars Kepler är den första kriminalromanen i en planerad serie.
Aldrig tidigare har en svensk roman sålts till utlandet med en sådan framgång redan innan den publicerats i Sverige.

Minst lika mycket har skrivits om personen bakom alter egot Lars Keppler: Vem är det? Är det en man eller kvinna? Är det en eller flera? Såvitt jag vet har ingen ännu gett sig till känna som personen bakom pseudonymen...

Twilight- sagan

Kategori: Fantasy

Har just slagit ihop den sista boken i Stefenie Meyers Twilightsaga, om Bella, som förälskar sig i Edward, som visar sig vara vampyr. Sagan fortsätter bland ytterligare sagoväsen, som plötsligt visar sig vara högst levande, myter som visar sig vara sanna och många olyckliga förväxlingar. Till sist får dock sagan ett lyckligt slut :)

Om jag kunde drömma När jag hör din röst Ljudet av ditt hjärta Så länge vi båda andas

Nu står Meyers nya bok näst på listan. Den beskrivs som "science fiction för den som inte gillar science fiction"... Spännande!