Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Violinisten

Kategori: Deckare

Författare: Mats Ahlstedt.
ISBN: 9789189090996.
Serie: Sören Högström och Fatima Wallinder, del 2.
Uppläsare: Anders Ekborg.

En liten flicka hittas mördad på Marstrand. Samtidigt förföljs den unga, vackra och berömda violinisten Beatrice Larsdotter av en mystisk man. - Eller är det bara hennes egen utarbetade hjärna som spelar henne ett spratt?

Länskriminalpolisen i Göteborg och Kungälv jagar en barnamördare. Under tiden förvandlas Beatrice Larsdotters liv till en mardröm  som övergår i en verklighet hemskare än hon någonsin kunnat drömma om.

Kriminalkommissarie Sören Högström och hans kollegor i Göteborg ställs inför två helt olika fall av grov brottslighet  vilka visar sig ha lika oväntade som dramatiska beröringspunkter.

Violinisten (inbunden)

Mats Ahlstedt är en författare med talang, som ännu inte riktigt når ända fram. Storyn är spännande, men Ahlstedt lyckas inte riktigt att väva ihop den på ett vattentätt sätt; det blir emellanåt lite hackigt och haltande. Samspelet mellan huvudkaraktärerna är fortsatt haltande och krystat, och jag undrar emellanåt om det är meningen att Sören Höglund faktiskt ska vara helt socialt inkompetent? Det verkar dock inte så, eftersom han fungerar bra med övriga kollegor; det är bara i förhållandet till Fatima Wallinder som han framställs smått handikappad - Det hade definitivt kunnat porträtteras bättre. Jag känner dock att här finns utvecklingspotential, så jag lyssnar vidare i serien, och följer med spänning Ahlsteds utveckling som författare!

Anders Ekborg är även här en ganska tråkig uppläsare. Det är lätt att tappa koncentrationen, även om han har en behaglig röst.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: