Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

När själen skenar

Kategori: Biografi

Författare: Berit Wegler.

När själen skenar berättar om hur det är att uppleva psykoser. Hur omgivningen reagerar- familj, vänner, arbetskamrater, sjukvård osv. Men det är också en mycket personlig beskrivning av hur verkligheten gradvis kan förändras utan att man riktigt inser vad som håller på att hända.

Här finns mycket sorg och smärta, inte minst när de barndomsupplevelser beskrivs som utgör en viktig del av sjukdomens orsaker. Och här finns mycket glädje, när det nya, friska livets alla möjligheter blir tydliga.

Har du själv drabbats av psykisk sjukdom? Någon du känner? Träffar du på det i ditt arbete? Eller du kanske helt enkelt vill ha en bild av vad det är? Läs boken!

Livets sista blomma...

Kategori: Poesi

Jag är livets sista blomma, som blev vaggad utav sommarens visa, jag blev ställd mot nordens hårda vind som hårda flammor slog ut på min våta kind.
Jag är höstens sista blomma, jag är den dödas vårens yngsta frö, jag sett den sagolika sjön så blå, jag har hört den ljuva vindens hjärtat slå.
Jag är vårens sista blomma som sett djupa stjärnevärldar, har skådat ljus från fjärrans varma härdar, den ljuva vinden följa samma vägar, portar öppnas, som en sträng på gitarren saktar dör tonerna i denna visa så skall denna ljuva blomma frysa...


Denna vackra dikt är skriven av min kära vän Désirée.