Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Bokinköp på bokmässan

Kategori: Allt och inget

Självklart gjordes även en hel del bokinköp på bokmässan, det inspirerar ju liksom till det...
 
 
Vilka böcker fick följa med dig hem från mässan?
Om du inte var där; vilka böcker köpte du senast?

Bokmässan!

Kategori: Allt och inget

Efter mycket velande hit och dit så bar det imorse trots allt av till Bokmässan i Göteborg! Allra bästa Malka lyckades få tag på barnvakt, och gjorde mig sällskap i detta boknördarnas paradis. :)
 
Mingel med likasinnade, stimulerande (samt mindre stimulerande, men de räknas inte..;)) föreläsningar och lyckade inköp blev dagens signum, och tågresan kändes ovanligt kort, såväl dit som hem!
 
- Det är ju en fördel om man kan se, när man ska läsa..;)
 
Mässans klart sötaste inslag var denna läshörna för barnen!
 
Det nya fickformatet Excess puschades väldigt på somliga håll. Jag köpte ingen, men Malka köpte en yogabok i detta format, får invänta hennes omdöme. I en första analys konstaterade vi att texten är liten och sidorna är oerhört tunna (som en psalmbok!), men att de nog är oerhört smidiga att ha med på resor (om utrymmet är begränsat, och man inte väljer att ha med läsplattan).
 
En massa författare var där och pratade/signerade sina böcker, här kommer ett urval:
 
 
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

 
 
En trött men mycket nöjd Bokälskare på väg hem!

Vattenänglar

Kategori: Deckare

Författare: Mons Kallentoft.
Uppläsare: Torsten Wahlund.
 
Efter serien om årstiderna får vi fortsätta att följa Malin Fors och hennes arbetskamrater vid Linköpingspolisen. En höstmorgon kallas de till en av stadens finare villor, där en hantverkare hittat mannen och kvinnan i familjen döda i sin bubbelpool, vattnet färgat rött av det blod de förlorat. Parets lilla dotter Ella är dock spårlöst försvunnen; vad har hänt med henne? Är hon på dagis? Hos en kompis? Har hon blivit skrämd av mördaren, sprungit iväg och drunknat i Stångån? Eller har mördaren kidnappat henne, av någon sjuk anledning?
 
Vattenänglar (MP3 CD) (ljudbok)
 
Mons Kallentoft fortsätter att bevisa att han är en av Sveriges absolut bästa författare. Med skickligt tecknade personporträtt och väl genomarbetade historier tycker jag att Kallentoft blir bättre för var bok. Tycker mig även se en skillnad nu, när vi lämnar årstiderna och går vidare; det är mörkare, fler etiska dilemman och mer politiskt/kritiskt.
 
Har du inte läst någonting av Kallentoft än så gör det nu, men börja från början, så att du lär känna karaktärerna i hans böcker från början!
 
Torsten Wahlund är en underbar uppläsare, med en fantastisk inlevelse och en härlig röst!

1Q84 - Tredje boken

Kategori: Roman

Författare: Haruki Murakami.
ISBN: 9789113045559.
 
I den tredje och sista boken i trilogin 1Q84 vrids verkligheten och upplevelsen av den ytterligare ett par varv. Vad är egentligen verkligt? Kan vi utgå ifrån att våra medmänniskor lever i samma värld som vi själva gör, eller finns de där små, små skillnaderna? Har du en eller två månar på din himmel? Eller kanske ingen, eller tre??
 
Jag fullkomligt älskar hela 1Q84-trilogin; för varje bok märks de där skevheterna liiite tydligare. Men hur ska man kunna veta om andra upplever samma skevheter, eller om de har andra saker som gnisslar i sin värld? Kan man förflytta sig mellan de olika världarna, och hur går det i så fall till?
 
1Q84 : tredje boken - oktober-december (pocket)

Läs en bok!

Kategori: Allt och inget

Jag ska egentligen inte jobba här

Kategori: Ljudbok

Författare: Sara Beischer.
ISBN: 9789174411072.
Uppläsare:

Moa är nitton år och ska bli skådespelare. För att komma ett steg närmare sin dröm har hon flyttat till Stockholm. Nu måste hon bara ha ett jobb i väntan på det stora genombrottet...
Moa blir timanställd på ett äldreboende, och chocken blir total när hon inser att hon faktiskt måste hjälpa de gamla att torka sig när de har varit på toaletten! Det, och mycket annat, är dock något som Moa vänjer sig vid, och när hon lärt känna pensionärerna så är det faktiskt som att det inte känns lika äckligt längre!
 
Arbetet på äldreboendet varvas med poesi, uppläsningar och teater. Av en ren slump träffar Moa Oscar, osm redan är antagen på scenskolan, och som är så rolig att vara med.
 
Jag ska egentligen inte jobba här (e-bok)
 
Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det. Det är en mysig liten bok om allt det vardagliga som pågår i våra liv, här och nu, om glädjen och den stora äran i att få vara en del i en annan människas liv, om så bara för en kort stund.

Bokpaket

Kategori: Allt och inget

Det är alltid lika roligt när det plingar till i telefonen, och man får ett meddelande om att man har ett bokpaket att hämta!
 
Detta fanns i dagens paket; två skolböcker och två nöjesläsning, precis som det ska vara!

Paganinikontraktet

Kategori: Deckare

Författare: Lars Keppler.
ISBN: 978-91-0-012469-4.
 
En död kvinna hittas drunknad inne i en båt som fortfarande flyter. Man tror att kvinnan är Penelope Fernandez, ordförande i svenska freds- och skiljedomsföreningen och uttalad pacifist. Penelope har genom åren trampat ett antal personer på tårna i sin antikrigskampanj, men vart befinner sig hennes resesällskap??

Det visar sig att fallet är större än det först verkar, och såväl riksmordkommissionen som säpo och interpol kopplas in på fallet, där den klassiska musiken och vapensmuggling spelar nyckelroller.

Paganinikontraktet (inbunden)

Paganinikontraktet håller samma höga tempo som sin föregångare, Hypnotisören. Vi får lära känna Joona Linna lite närmare, och får även några fina ledtrådar om hans mystiska bakgrund.

Bokpaket

Kategori: Allt och inget

Väntar otåligt på ett bokpaket som borde dyka upp vilken dag som helst. Har beställt fyra böcker från Bokus; två kurslitteratur och två skönlitterära.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 1 st Barnhälsovård
- 1 st Barnmedicin
- 1 st Världskrig Z: en muntlig historik över zombiekriget
- 1 st 1Q84.: tredje boken

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Läsrapport augusti 2012

Kategori: Läsrapport

Harry Potter and the half-blood Prince - J.K. Rowling.
Kråkflickan - Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist..
Harry Potter and the deathly hallows - J.K. Rowling.
I stället för dig - Sofie Sarenbrandt. 
Flimmer - Anne Holt & Even Holt.
Hungerelden - Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist..
1Q84 - Del 1 - Haruki Murakami.
1Q84 - Del 2 - Haruki Murakami.
Hypnotisören - Lars Keppler.
 
Statistik:
Antal omläsningar: 1
Antal böcker på engelska: 1
Antal hyllvärmare: 
Antal tegelstenar (>500 sidor): 3

Antal biografier: 
Antal deckare: 4
Antal fantasyböcker: 2
Antal romaner: 2
Antal SF-böcker:
Antal självhjälpsböcker:
Antal spänningsromaner: 3 
Antal skräckböcker:
Antal vetenskapliga rapporter:
 
Antal ljudböcker: 2
Sammanlagt antal: 9
 
Även denna månad har Harry Potter tagit mycket (men angenäm) tid. En tunnare bok som även den tog lång tid att ta sig igenom var Flimmer, där andra halvan handlade mycket om börsnoteringar och aktieförsäljning, något jag inte tycker är särskilt intressant...
 
Två trilogier blev stora favoriter denna månad; 1Q84 och trilogin om Victoria Bergmans svaghet; två var för sig mycket olika trilogier som båda dock är oerhört bra, och rekommenderas varmt!