Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Halvblod

Kategori: Fantasy

Författare: Sofie Trinh Johansson.
ISBN: 978-91-87015-03-8.
ISBN e-bok: 978-91-87015-07-6.

Aveline Johansson är 22 år gammal och har levt hela sitt liv omhuldad och överbeskyddad av sina föräldrar. Aveline har nämligen ett hjärtfel, och på grund av detta har hon aldrig fått anstränga sig, springa och leka som andra barn och ungdomar under sin uppväxt. Detta faktum har oundvikligen fört med sig att Aveline är väldigt ensam; hon trivs också bäst för sig själv, då hon kan krypa upp i en fåtölj och läsa en bra bok, eller försöka sig på att skriva en själv.

Kanske är det hennes sköra hjärta som har hjälpt henne att utveckla förmågan att läsa av människors olika sinnesstämningar? Det finns dock människor som har någon form av murar resta runt sitt innersta, och som till och med Aveline har svårt att läsa av...

En dag när hon är ute och strosar så hittar Aveline ett litet bibliotek som hon aldrig har sett förut. Precis som hon ska gå in så inser hon att en fasansfull olycka är på väg att ske på gatan utanför...
Detta är en av flera händelser som kastar hela Avelines liv över ända; i ett slag är verkligheten inte längre alls sådan som hon har trott att den var- Plötsligt är vampyrer, änglar och andra sagoväsen en högst påtaglig del av verkligheten...

Halvblod (storpocket)

Sofie Trinh Johansson är själv bara 25 år gammal, och har sagt att hon vill skriva böcker för dem som befinner sig "mitt emellan" ungdomen och vuxenlivet; för unga vuxna som hon själv. Jag kan bara konstatera att hon har lyckats. Det märks att boken är skriven av en yngre person; språket är ungdomligt och modernt, vilket gör boken väldigt lättläst trots sina modiga 663 sidor.

Halvblod är den första delen i en vampyrtrilogi, som tar med dig på en hisnande resa mellan gott och ont. Men vad är egentligen vad?? Jag ser med spänning fram emot de kommande två delarna; Jag vill veta hur det går för Aveline och hennes följeslagare!

Att boken sedan är oerhört vacker, och verkligen pryder sin plats i bokhyllan, gör ju inte precis saken sämre...

Fortsatta litteraturstudier!

Kategori:

Det här med att studera litteraturvetenskap har onekligen gett mig blodad tand (hehe...), och efter denna gotiska höst/vinter fortsätter jag med svensk kriminallitteratur till våren, via Mälardalens högskola. När jag har tittat igenom litteraturlistan så verkar det vara en noggrann genomgång av de svenska deckarna, från the very beginning och fram till nutida deckarförfattare såsom Liza Marklund, Camilla Läckberg och så vidare. Det kommer nog att bli en toppenkurs, även om litteraturen är en aning mer lättsmält än i den pågående gotikkursen!

Busters öron

Kategori: Roman

Författare: Maria Ernestam.
ISBN: 978-91-7001-639-4.

Eva och Sven verkar leva det perfekta pensionärslivet tillsammans. Så får Eva en dagbok i födelsedagspresent av barnbarnet Anna-Clara, och snart fyller Eva sina sömnlösa nätter med att skriva i dagboken. Hon skriver dock inte om vad hon är med om, utan hon skriver ner sina memoarer i den, från barndomen och framåt. Allt eftersom Eva skriver väcks det som varit glömt i det förflutna till liv igen, och det visar sig att ingenting är eller har någonsin varit som det ser ut i Evas liv...

Busters öron (pocket)

Det som börjar lite småsegt utvecklas snart till en mycket spännande psykologisk berättelse!

Läsplatta beställd!

Kategori: Allt och inget

Nu har jag beställt min läsplatta! Det blev den fina röda Pocketbook IQ 701; den hade fått maxbetyg på flera bedömningssiter, så den borde vara bra:) Den bör komma innan veckan är slut- Det ska bli spännande!

Bokblogg!

Kategori:

Testar för skojs skull att här starta en "ren" bokblogg, får se hur det artar sig..:)

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Läsplatta?

Kategori: Allt och inget

Börjar bli riktigt sugen på att köpa en läsplatta! Det finns så mycket böcker gratis på nätet nu för tiden- Mycket av vår kurslitteratur i gotikkursen finns elektroniskt, och det är inte helt bekvämt att läsa på datorn... Är inne på att köpa en ren läsplatta, och inte en surfplatta; tycker att det är en onödig kostnad, när jag har både en stationär dator och en mini-lap top.

Har Du något förslag på en bra men billig läsplatta??


POCKET BOOK Läsplatta PocketBook IQ 701 - röd

Har tittat lite på den här- Pocket book IQ 701, tycker att den är fin med sin röda färg! Någon som vet hur den funkar?

Pansarhjärta

Kategori: Deckare

Författare: Jo Nesbö.

När en människa blir fast i ett snöskred så har hon ofta relativt gott om luft. Det som kväver henne är det som kallas pansarhjärta, vilket innebär att bröstkorgen pressas ihop så mycket av snömassorna att människan inte kan andas av denna, rent mekaniska orsak. Hon har då endast den luft som redan finns i blodomloppet att tillgå. Volymen av den luft som finns i blodomloppet är ca en liter. Man använder ca 0,25 lite i minuten, vilket innebär att man har fyra minuter på sig, om man ska överleva ett snöskred.

Harry Hole har flytt från Norge till Thailand, och när hans kollega Kaja Solness hittar honom på ett skitigt härbärg så är han oerhört nedgången, och han har inga planer alls på att återvända till Norge och/eller poliskåren, oavsett vad Kaja försöker locka honom med. Till sist tvingas hon därför att ta till trumfkoretet; att Holes far är svårt sjuk, och kanske inte kommer att överleva. Det berör Hole på ett personligt plan, men är det tillräckligt för att få honom att återvända till det land han flytt ifrån???

Pansarhjärta (pocket)

Nesbö förnekar sig inte; Pansarhjärta är en oerhört spännande bok, med en Hole mer nedgången än någonsin, men går det att rädda honom från sig sig själv? Går det att rädda honom från det stora mörker han bär på?

Du gamla, du fria

Kategori: Spänningsroman

Författare: Liza Marklund.
ISBN: 978-91-642-0334-2.

Annika Bengtzon har återförenats med sin make, och efter tre år i Washington är de åter tillbaks i Stockholm, där flera småbarnsmammor har hittats mördade, knivhuggna bakifrån. Det som börjar som ett skämt från Annikas sida har snart en av hennes kollegor nappat på, och därefter tar det inte lång tid innan även polisen är på jakt efter en seriemördare; detta trots att allt talar för att kvinnorna mördats av sina egna (eller före detta) män...

Thomas befinner sig på konferens i Nairobi, man ska diskutera hur Afrikas gränser ska stängas mellan länderna, för att minska flyktingströmmen. På ett "studiebesök" kidnappas dock hela den europeiska delegationen, inklusive Thomas och sex andra ombud från olika delar av Europa. Handlar det om en politisk kidnappning, eller är kidnapparna "bara" ute efter pengar?

Du gamla, du fria (inbunden)

Liza Marklunds nya bok är bra, men griper inte tag i mig på samma sätt som hennes tidigare böcker har gjort. Kanske för att de utsatta kvinnorna denna gång får stå betydligt mer i bakgrunden, och en verklighet full av ministrar och internationella tjänstemän istället lyfts fram?

Träff nr 3 i bokcirkeln

Kategori: Bokcirkel

Ikväll var det dags för träff nr 3 i vår fina bokcirkel. Vi var hemma hos Malin, och hann med både biljakt, att bli bjudna på barnkalas och gosa med hennes härliga katter under tiden vi var där - Förutom att diskutera våra böcker!

Vi hade till ikväll läst både Fatta Eld och Revolt; del 2 och 3 i serien om Hungerspelen. Vi valde att läsa båda böckerna till ikväll eftersom vi tyckte att den första boken var så jättebra att vi skulle ha svårt att hålla oss från att läsa bok nr 3, när vi alla hade den hemma...

Vi kom dock fram till att serien tappade en aning fart för varje bok; den tredje boken var betydligt segare än de andra två att läsa, kanske för att den var så tydligt politisk; kanske hade det gått lättare om politiken var mer framträdande redan från början, så hade det inte blivit en så markant skillnad?

Vi är dock alla överens om att det är en jättebra serie, som vi verkligen kan rekommendera, och det ska bli spännande att se filmerna!

Vi passade också på att Googla på hur serien kom till, och vilka tankar Suzanne Collins hade när hon skrev böckerna. Vi fick veta att hon fick idén en kväll när hon zappade framför TV:n... På en kanal var det en dokusåpa och på nästa var det krigsscenarior, och då fick hon tanken om att kombinera dessa två i en och samma bok. Hennes far var dessutom soldat i Vietnamkriget, så hon hade fått veta en del om hur det går till i krig, och vad krig kan göra med människor, och de kunskaperna använde hon sig av när hon skrev böckerna.
Vi tycker dessutom att böckerna (främst då den Revolt) är en ganska uppenbar samhällskritik, och tankeväckare om vart världen egentligen är på väg...Nästa träff blir i mitten av Januari, hemma hos Linda, och tills dess ska vi läsa Pandora av Anne Rice, på engelska!