Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Du gamla, du fria

Kategori: Spänningsroman

Författare: Liza Marklund.
ISBN: 978-91-642-0334-2.

Annika Bengtzon har återförenats med sin make, och efter tre år i Washington är de åter tillbaks i Stockholm, där flera småbarnsmammor har hittats mördade, knivhuggna bakifrån. Det som börjar som ett skämt från Annikas sida har snart en av hennes kollegor nappat på, och därefter tar det inte lång tid innan även polisen är på jakt efter en seriemördare; detta trots att allt talar för att kvinnorna mördats av sina egna (eller före detta) män...

Thomas befinner sig på konferens i Nairobi, man ska diskutera hur Afrikas gränser ska stängas mellan länderna, för att minska flyktingströmmen. På ett "studiebesök" kidnappas dock hela den europeiska delegationen, inklusive Thomas och sex andra ombud från olika delar av Europa. Handlar det om en politisk kidnappning, eller är kidnapparna "bara" ute efter pengar?

Du gamla, du fria (inbunden)

Liza Marklunds nya bok är bra, men griper inte tag i mig på samma sätt som hennes tidigare böcker har gjort. Kanske för att de utsatta kvinnorna denna gång får stå betydligt mer i bakgrunden, och en verklighet full av ministrar och internationella tjänstemän istället lyfts fram?