Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Blind lydnad

Kategori: Skräck

Författare: Will Lavender.

När studenterna på Winchester University börjar en ny kurs får de ett uppdrag som de aldrig trodde att de skulle få. De ska hitta en saknad flicka vid namn Polly med hjälp av ledtrådar som professor Williams delar ut. Har studenterna inte lyckats hitta henne efter sex veckor kommer hon att bli mördad.
Till en början är alla studenter förväntansfulla och tycker att uppgiften är annorlunda och lockande. Men snaart börjar mysteriet Polly att ta över tre av studenternas liv. De tre kopplas samman med varandra och med Pollys försvinnade. Gränserna för vad som är verkligt och vad som hör till kursen suddas ut. Är fallet Polly kanske inte påhittat? Finns Polly på riktigt? Kommer hon att bli mördad om sex veckor om ingen av dem hittar henne?
Och vad är det som händer med studenternas egna liv när de börjar ta sin uppgift på allvar?

Blind lydnad är en psykologisk thriller där inget är vad det först verkar vara. Det är en hisnande läsupplevelse om en katt-och-råtta-lek med det mänskliga psyket.

Blind lydnad

En annorlunda, spännande och oförutsägbar bok som verkligen kan rekommenderas!

Den förlorade symbolen

Kategori: Spänningsroman

Författare:Dan Brown.

Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkligt föremål i byggnadens rotunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.
När Langdons mentor, Peter Solomon- filantrop och framsttående frimurare- brutalt kidnappas, inser Langdon att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjade historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Den förlorade symbolen

Måste nog säga att detta är Dan Browns bästa bok hittills, även om slutet är lite segt.