Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Släktet

Kategori: Skräck

Författare: Guillermo del Toro & Chuck Hogan.
ISBN: 9789170029141
Serie: Släktet, del 1.

De har alltid funnits bland oss - vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen. 

En boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet. 

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda över allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upp täcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara...

Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berät telsen utspelar sig i New York, där ett virus förvand lar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och originella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.


Guillermo del Toro har tidigare regisserat bland annat Hellboy och Pans labyrint, vilket i min värld skapar höga förhoppningar om denna boktrilogi! 

Förhoppningarna infrias; boken är spännande och har ett högt tempo. Del Toros bakgrund som regissör gör att en får lite filmkänsla medan en läser; boken skulle definitivt göra sig som film!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: