Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Dödsängeln

Kategori: Deckare

Författare: Mats Ahlstedt.
ISBN: 9789173551892
Serie: Sören Högström & Fatima Wall,  del 1.
Uppläsare:  Anders Ekborg.

En dressyrdomare från Göteborg skjuts till döds under en ryttartävling i Skåne. Den unge nynazisten som misstänks ha utfört dådet skadas svårt i en älgolycka när han flyr från mordplatsen. När han avlider under mystiska omständigheter och ytterligare två män mördas i snabb följd i Göteborg ställs spaningsledaren Sören Högström inför något som aldrig tidigare inträffat i staden. Har man med en seriemördare att göra? Vem står i så fall näst på tur?

Under tiden som jakten på mördaren pågår får Sören Högström en ny kollega, den unga kriminalinspektören Fatima Wallinder, född i Somalia, som gör starkt intryck på honom. Men det är inte bara den unga vackra Fatima som hotar hans själsliv. Kommer mördaren att slå till även mot hans egen familj? Katastrofen närmar sig utan att han anar det.

Dödsängeln är den första fristående delen i serien om Sören Högström och Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg.


Jag tycker att människor mördas till höger och vänster, i ett lite väl snabbt tempo; jag har svårt att hålla reda på vem av de mördade som är vem.

Jag antar att det ska verka som att Sören och Fatima har någonting "på gång", men deras relation skildras på ett oerhört taffligt sätt. Över huvud taget är relationerna inte Mats Ahlstedts starka sida. För mig är persongalleriet och relationerna mellan de inblandade personerna en mycket viktig ingrediens i en bok, så jag blir lite besviken här. Annars är det en läsvärd bok, men jag skulle rekommendera att läsa den i pappersform, för uppläsaren är inte mycket att hänga i granen!

Jag har en nästan tvångsmässig vana att läsa alla böcker i en serie, och det kommer jag att göra här också; förhoppningsvis utvecklas Ahlstedts skrivande längs vägen gång (och förhoppningsvis byter han Uppläsare)!

Anders Ekborg har en väldigt trevlig röst, men är oerhört tråkigt som uppläsare! Det låter verkligen som att han läser innantill, rakt upp och ner, och jag tappar vid upprepade tillfällen koncentrationen och måste spola tillbaks för att hänga med i storyn!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: