Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Döden på en blek häst

Kategori: Skräck

Författare: Amanda Hellberg.
ISBN: 978-91-37-13636-3.
Serie: Maja Grå, del 2.

Maja Grå har med hjälp av en fond kommit in på en konstkurs vid Oxfords anrika universitet, men strax innan hon ska åka dit får hon ett oväntat besked från en annan del av England; hennes mor (som har varit spårlöst försvunnen i 10 år, och blivit dödförklarad) har hittats mördad i den lilla kuststaden Brighton! Givetvis beger sig Maja till Brighton för att tala med ansvarig utredare. På plats träffar hon även flera av moderns vänner och kollegor, och besöker den plats där hon mördades.

I Oxford har Maja fått boende på ett av de "nyare" elevhemmen; det är "bara" runt 200 år gammalt... Det visar sig dock att även elevhemmet bär på en historia av ond, bråd död, och Maja blir mer än en gång kontaktad av varelser från andra sidan. Samtidigt hinner hon dock med sin beskärda del av studentlivet, med nya bästa vänner, studier, flirt och kärlek...

Döden på en blek häst (pocket)

I Döden på en blek häst har Amanda Hellberg utvecklat och renodlat sin personliga stil ytterligare, och höjt sig ytterligare minst ett par snäpp från den imponerande debutromanen Styggelsen. Är glad att jag även lånade del tre i serien om Maja Grå på biblioteket, för jag vill fortsätta mitt läsmaraton!


Boken har fått sitt namn från konstnären William Turners tavla Death on a pale horse, och det är även en scen i boken som utspelar sig framför denna tavla.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: