Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Gone girl

Kategori: Deckare

Författare: Gillian Flynn.
ISBN: 9789175230269.
Uppläsare: Anna Maria Käll.

Nick och Amy har nyligen flyttat tillbaks till Nicks hemstad; en småstad i Missouri, där hans cancersjuka mamma och dementa pappa fortfarande bor kvar. Flytten sker under förevändning att Nick ska kunna ta hand om sina sjuka föräldrar, men när de väl är där så är det framför allt Amy som tar hand om dem. Tanken var även att de skulle få en nystart på en ny och mindre ort men de verkar harva kvar i samma gamla hjulspår även om platsen är en annan. Dessutom får Nick mer tid att umgås med sin tvillingsyster, och de köper en bar tillsammans och Nick kommer att tillbringa alltmer tid hemifrån.

På Nick och Amys femte bröllopsdag blir Nick uppringd i baren; en granne tycker sig se att dörren till deras hus står på vid gavel. Inne i huset finns tecken till strid, och Amy är spårlöst försvunnen. Nick blir tämligen omgående misstänkt för att ha mördat Amy.

Som läsare får vi följa både Nick och Amy, från att de träffades till nutid, och det är inte alltid de har uppfattat gemensamma händelser på samma sätt...

Gone Girl (mp3-bok)

Gone girl är en väldigt spännande och oförutsägbar bok, och jag tycker att Anna Maria Käll läser den på ett strålande sätt. Tonen är till stor del densamma som i Gillian Flynns debutroman Mörka platser, men jag tycker att Gone girl är snäppet bättre.

Jag kan varmt rekommendera Gone girl till alla som gillar deckare, spänning och thrillers!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: