Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Löftet

Kategori: Debatt

Författare: Tinka Ullbro.
ISBN: 978-91-7497-005-0.

Annika har under ett års tid levt under jorden med sina barn Adrian och Mathilda; alltid kortare perioder som inneboende hos andra som av olika anledningar också lever gömda. Det är ett liv som tär på individerna; att aldrig kunna komma någon nära, aldrig kunna berätta sitt riktiga namn eller få vänner. En dag är det dock inte nog; personen de varit på flykt undan hittar dem, och är ytterst nära att slå ihjäl Annika, inför ögonen på sin femårige son. Den de har gömt sig undan var Annikas före detta man, och barnens pappa, som redan har avtjänat ett fängelsestraff för att grovt ha misshandlat sin före detta fru. Adrian får mycket allvarliga men av det han sett, och det visar sig även att han tar på sig hela skulden för vad som hänt...

Paola har mångårig erfarenhet som barnpsykolog, och har de senaste åren samarbetat mycket med polisen i olika ärenden. Det är Paola som tar sig an Adrian och Mathilda, medan deras mamma fortfarande är häktad för att ha tagit dem med sig på flykt undan sin far.

Löftet (inbunden)

Löftet är en mycket stark bok, som tyvärr beskriver verkligheten för alltför många kvinnor och barn i vårt samhälle. Jag gillar kombinationen av relationsdrama, psykologi och spänning som genomsyrar hela boken.

Tack till Förlaget Orda, som gav boken till oss bokbloggare vid bokmässan!