Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

14 år till salu - En sann svensk historia

Kategori: Dokumentärt

Författare: Caroline Engvall.
ISBN: 978-91-85535-21-7.
Tessan är en 14-årig hästtjej, och när hon en dag på väg hem från stallet blir våldtagen av en "snäll" kille som hon känner lite grand förändras hela hennes liv.
Tessans skuld- och äckelkänslor växer sig allt större, samtidigt som hon är övertygad om att gärningsmannen hade rätt; hon är inget annat än en äcklig hora, som säkert bjöd ut sig till honom, även om hon inte förstod det själv.
När Tessan bestämmer sig för att ta kontrollen över sitt liv och sin sexualitet igen så gör hon det på ett oerhört självdestruktivt sätt; hon börjar sälja sex till män som hon får kontakt med via Internet, och den onda cirkeln blir till en spiral, som snurrar allt fortare...
Jag brukar kunna läsa det mesta utan att ta illa vid mig; jag hör till dem som är av den bestämda uppfattningen att vi MÅSTE ta del av berättelser som denna, även om det är obehagligt och får oss att må dåligt. Vi MÅSTE erkänna att detta tyvärr är verkligheten för alltför många unga tjejer i vårt land; det händer här och nu, och vi måste göra vad vi kan för att förhindra det!

14 år till salu är en riktigt svår bok att läsa, men en får växla med lite mer lättsmält litteratur emellanåt, får den är viktig att läsa och ta till sig!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: