Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Konsten att vara kvinna

Kategori: Biografi

Författare: Caitlin Moran.
ISBN: 9789173486972
Uppläsare: Rachel Mohlin.

Konsten att vara kvinna tar sin början när Caitlin fyller 13 år, och hon inser att tidpunkten oundvikligen närmar sig då hon kommer att förvandlas, från att vara flicka/tjej till att bli kvinna. Caitlin har absolut ingen aning om vad det egentligen innebär att vara kvinna; hon har aldrig fått någon information från sin mamma, och hela processen är ett stort mysterium, dessutom ett oerhört pinsamt mysterium!

Konsten att vara kvinna (mp3-bok)

Jag bara älskar Konsten att vara kvinna; igenkänningsfaktorn är hög, samtidigt som Caitlin Moran på ett elegant sätt väver in fakta och feministisk historik! Många gånger småfnissar jag (när jag lyssnar medan jag går och handlar, eller vistas bland folk i allmänhet; en vill ju inte att de ska tro att en är skvatt galen) eller gapskrattar högt (när jag lyssnar i bilen eller hemma, med bara katterna som sällskap)!

Här kommer exempelvis Morans klockrena snabbtest, där du enkelt kan avgöra om du är feminist eller ej:
Stick ner handen i byxorna:
A) Har du slida? och
B) Vill du bestämma över den själv?
Om svaret på båda dessa frågor är "Ja": Grattis - du är feminist!


Moran konstaterar även att det är helt sinnessjukt att porrindustrins filmtekniska aspekter får styra hur vår fitta ser ut, och uppmanar alla att ligga i hängmattan och kamma muffhåret så att det blir som en mjuk liten studsmatta, eller att när en kopplar av i badet passa på att ha i lite balsam och njuta av hur lammullslent det blir och njuta av hur mycket pengar man har sparat på att inte vaxa den!

Ingen uppläsare hade heller kunnat läsa upp boken på ett mer klockrent sätt eller göra den mer rättvisa än just Rakel Mohlin, hon gör en fantastisk prestation!

Kommentarer

  • Malka säger:

    Jag tyckte också att den här boken var jättebra och jag ser fram emot hennes nästa bok, Moralantologi, som snart släpps.

    Svar: Det låter mycket lockande!
    Bokälskaren

    2013-06-14 | 07:28:20
    Bloggadress: http://boksmurfen.blogspot.se

Kommentera inlägget här: