Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Livet efter dig

Kategori: Roman

Författare: Jojo Moyes.
ISBN: 978-91-87343-03-2.
 
Will Traynor är en framgångsrik affärsman med toppjobb i London. Sin fritid fyller han med resor, bungy-jumping, motorcyklar och vackra kvinnor. Hela hans liv förändras när han en dag råkar ut för en motorcykelolycka - ödets ironi är att det inte ens var han som körde!

Lou Clark bor hemma hos sina föräldrar, som hon försörjer med lönen hon får på det lilla café hon arbetar på. Hemma hos dem bor även Lous morfar, som lider av sviterna efter en stroke, samt hennes syster Katrina och hennes lille son. Lous liv förändras den dag caféets ägare berättar att han sålt caféet och ska flytta. 27 år gammal och utan utbildning eller egentlig erfarenhet av någonting förutom just som servitris upptäcker Lou att det inte är så lätt att få jobb, men av en ren slump blir hon personlig assistent till Will, som är bitter, arg och otrevlig...

Lou säger upp sig från jobbet flera gånger, men det slutar alltid med att hon ändå kommer tillbaks till Will, de lär känna varandra och kommer allt närmre varandra. Det är väl därför Lou blir så rosenrasande när hon inser att Will har en plan, en plan som hon ska göra allt för att få honom att ändra.

Livet efter dig (pocket)

Livet efter dig är en bok om hur livet plötsligt kan förändras, om att ta till vara på varje dag och varje ögonblick och om hur skört livet kan vara. Det är en bok om kärleken, dödshjälp och hur en ska kunna leva med att en närstående vill ta livet av sig. Det är en liten bok om livets stora ämnen, men Jojo Moyes klarar av att framföra det på ett fantastiskt roligt sätt, utan att bli alltför pretentiöst eller nattsvart.

Livet efter dig är en bok som jag kommer att ha svårt att släppa, och kommer att bära med mig en lång tid framöver!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: