Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Kategori: Feel-good

Författare: Lucy Dillon.
ISBN: 978-91-7429-210-7.
 
Rachel och hennes pojkvän sedan 10 år tillbaks har just gjort slut, droppen blev att han bjudit sin fru på romantiska weekendresor, och för Rachel ljugit och sagt att han måste åka på jobbresa! Eftersom Oliver inte bara var Rachels älskare, utan även hennes chef, så sade hon även upp sig från jobbet; hon stod helt enkelt inte ut med tanken på att träffas och arbeta ihop varenda dag... Då även hennes lägenhet ägdes av hennes numera före detta älskare och dennes firma så stod hon numera inte bara utan jobb och "pojkvän"/älskare, hon var plötsligt även bostadslös!

På ett sätt kom därför moster Dots arv som en skänk från ovan, men Rachel insåg ganska snart att det inte bara var att kvittera ut huset och mosterns hem för hemlösa hundar; allra först måste hon göra en förteckning över alla ägodelar, för att Skatteverket ska veta hur mycket hon ska betala i gåvoskatt, och under tiden så driver inte precis hundhemmet sig självt... Till sin hjälp finner Rachel att hon har en hoper godhjärtade människor, som brinner för de hemlösa hundarna och för att hundhemmet i någon form ska finnas kvar, och innan Rachel vet ordet av så inser hon att moster Dots arv i grunden har förändrat henne, till en bättre människa.

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar (pocket)

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är en trivsam och lättläst liten bok. Inte ett mord eller en deckargåta, eller ens ett litet försvinnande så långt ögat kan nå, men istället är boken fullproppad av alldeles vanliga människors alldeles vanliga problem; vänskap och ensamhet, ofrivillig barnlöshet och vad det gör med ett förhållande, ensamstående föräldraskap, flörtar och kärlek, för att inte nämna alla hundarna; dessa underbara små personligheter! Boken kräver ingen större eftertanke, och ger heller inget större bestående intryck, men är riktigt trevlig medan den varar .En riktig feel-goodroman, som passar perfekt en varm semesterdag på stranden eller i hängmattan!

Kommentarer

  • [Anna] säger:

    Jag var sugen på att läsa en Lucy Dillon bok i sommar men sparar det till vintern när de oftast har vintermotiv :) Har läst ensamma hjärtan och hemlösa hundar och gillade den.

    Svar: Det stämmer faktiskt, men konstigt nog så utspelar de sig inte på vintern... Jag gillade den också, men kände att jag inte orkade med en till efter den; det blev liksom lite fööör trevligt för min smak..:/
    Bokälskaren

    2013-07-25 | 21:41:59
    Bloggadress: http://bokraden.blogspot.com

Kommentera inlägget här: