Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Den felande länken

Kategori: Deckare

Författare: Stefan Tegenfalk.
ISBN: 9789186649241
Serie: Walter Grön, del 3.
Uppläsare: Reine Brynolfsson.

Säkerhetspolisen har tagit över fallet Leo Brageler, och allt som hör därtill, vilket innebär att Walter och Jonna blivit bortkopplade. Walter ägnar officiellt tiden åt en välbehövlig semester, sanningen är att han åker till Paris och utnyttjar sina kontakter för att ta reda på sanningen kring det så kallade Nirvanaprojektet. Som en trevlig bonus träffar han där en kvinna, med vilken han får en omedelbar kontakt och närhet...

Jonna väntar på internutredningen kring vad som egentligen hände vid gripandet av den yrkeskriminelle Tor "Hedenhös" Hedman. Inte heller hon kan dock slå sig ner och rulla tummarna, utan även hon börjar rota i vad som egentligen hände med Leo Brageler...

Fysisk kloning har varit möjligt ganska länge; 1996 klonades det uppmärksammade fåret Dolly, som levde i all välmåga ända till 2003. Kan det vara möjligt att klona även det som kallas en människas själ, och vad skulle det i så fall innebära?

Den felande länken (ljudbok)

Den felande länken fortsätter där Nirvanaprojektet slutade, i samma stil och rasande tempo. Själva storyn och figurerna blir alltmer intressant och sammansatta, men jag tycker fortfarande att det ibland blir lite för spretigt och oorganiserat. Exempelvis så känns sidospåret med de anti-muslimska, pensionerade säk-gubbarna just som ett sidospår, men kanske de får sin mening framöver..?

Reine Brynolfsson är fortsatt klockren som uppläsare av denna berättelse, men jag vet inte riktigt vad som hände med Storytels klippning? Efter tre timmars lyssnande börjar det plötsligt om från början igen, och när jag äntligen lyckas hitta rätt igen så blir det ytterligare några konstiga klippningar... Detta förtog en hel del av lyssningsupplevelsen, och bör åtgärdas snarast!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: