Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Att de i tid må väckas

Kategori: Skräck

Författare: Frida Arwen Rosesund.
ISBN: 9789187015243

Hilda rymmer hemifrån efter att ha blivit gravid, och är rädd för hur hennes strängt religiöse far ska reagera om han får veta det. Det allra värsta är dock inte graviditeten som sådan, utan att Hilda har blivit gravid utan att ha varit nära någon man, frågan är dock om det är gud eller djävulen som är inblandad i hennes befruktning..?

Efter att ha gått länge kommer Hilda fram till en liten avskild stuga, där det bor två systrar, som lovar henne att få stanna hur länge hon vill, och att de ska ta hand om henne. Ganska snart inser dock Hilda att detta erbjudande är långt ifrån enbart positivt...

Johanna bor tillsammans med sin make Herman och deras gemensamma lilla dotter, när Herman plötsligt omkommer i en tragisk olycka i gruvan där han arbetar. Plötsligt står Johanna själv med den lilla flickan, utan make och utan försörjning. Allt verkar dock ordna sig till det bästa, när hennes väninna Sofia flyttar in och hjälper henne med dottern samtidigt som hon får erbjudande att börja arbeta för den nyinflyttade Mindor och hans fru Manda, som är i färd med att starta upp en församling i den lilla byn. 

Vad är det egentligen som lurar i skogarna kring de små byarna i bergslagen, är det djävulen själv eller något annat, minst lika monstruöst? Kan drömmar bli verklighet, och kan andra se vad man drömmer och tänker??

Att de i tid må väckas (e-bok)

Att de i tid må väckas är till en början aningens förvirrande; kapitlen hoppar mellan Hilda och Johanna, utan att man som läsare har en aning om vad de två kvinnorna överhuvud taget har med varandra att göra. Lite längre fram i boken står detta dock fullkomligt klart, och berättelsen tar sig alltmer, för att i den andra halvan vara rysligt spännande och otäck! Efter att ha läst två böcker av Frida Arwen Rosesund står det helt klart för mig att hon är en mästare när det gäller att skapa den där krypande obehagskänslan, som får nackhåren att resa sig på det där sättet som kännetecknar en riktigt bra skräckis!

Hjärtligt tack till Mörkersdottir förlag och Frida Arwen Rosesund, för den fina Alla hjärtans dagpresenten!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: