Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Den som törstar

Kategori: Deckare

Författare: Kristina Appelqvist.
ISBN:  9789186675639.
En av Västgöta universitets professorer hittas oväntat död, så dess rektor Emma Lundgren åker hem tidigare än planerat från sin semesterweekend i Rom. Eftersom Vidar även var en uppskattad medlem i kyrkokören är det självklart att de ska sjunga på begravningen, så skall även den berömda operasångerskan Angela Hansson, som är gammal vän till Vidar och hans fru. Dagen innan begravningen övar kören och Hansson, innan middag och samkväm i goda vänners (?) lag tar över.
 
Begravningsmorgonen dyker en person upp, som säger sig ha haft en nära relation till den döde, och vill se honom en sista gång för att ta farväl. Emma Lundgren hjälper henom att få sin vilja uppfylld, och de båda får en smärre chock när de upptäcker att det inte ligger bara ett lik i kistan, utan två!

Den som törstar (pocket)

Den som törstar är andra delen i Kristina Appelqvists serie om Västgöta universitet och dess rektor Emma Lundgren. Liksom sin föregångare är det en spännande och småtrevlig, klassisk pusseldeckare. Jag tycker dock att debuten Den svarta löparen är något starkare än Den som törstar; tempot är ganska lågt, för att plötsligt bli väldigt högt mot slutet, och jag tycker att onödigt många stryker med..:/

Sammanfattningsvis är Den som törstar ändå en helt OK, lättsmält och lättläst klassisk deckare.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: