Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Bokcirkelträff

Kategori: Bokcirkel

Kvällen tillbringades med världens bästa Malin, alias Boksmurfen. Vi tog en fika och diskuterade vår upplevelse av Beautiful creatures; vi hade båda den upplevelsen att boken var ganska svår att komma in i efter att ha sett filmen, det kändes som att en bara ville komma vidare, för att få veta något nytt, något mer - och det får en väl kalla ett gott betyg?

Efter fikan hade vi oväntat mycket tid kvar, så vi kilade iväg till leksaksaffären samt bokhandeln. Malin var på jakt efter en ny Pettson till sin son, tyvärr lyckades vi inte hitta någon, men jag hittade en superfin present till mitt efterlängtande brorsbarn som snart väntas dyka upp! Vi hade funderat över hur översättningen av den underbara sydstatsdialekten såg ut i Beautiful creatures, och konstaterade snabbt att det inte verkade ha fått någon svensk motsvarighet, mer än att det kanske var skrivet på ett ovanligt korkat "ungdomsspråk" - Känns extra skönt att vi valde att läsa  på engelska, det underbara språket är en stor del av behållningen, som helt verkar ha gått förlorad i den svenska översättningen!

 
Sedan var det dags för kvällens huvudattraktion; Martin Smedjeback, fredsaktivist och ickevåldsutbildare som har en fil. kand. i psykologi vid Lunds universitet, föreläste vid högskolan här i Skövde, i samarbete med Djurens rätt Skaraborg och Folkuniversitetet under rubriken Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor. Föreläsningen var jättebra, Smedjeback verkar vara en väldigt sympatisk och eftertänksam person och engagemanget bland åhörarna var stort.
 
Martin Smedjeback

Update 130425:
Här kan du läsa vad Boksmurfen skriver om boken som gav föreläsningen dess namn, och hur den inspirerade henne!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: