Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Kategori: Fantasy

Författare: Ransom Riggs.
ISBN: 97-891-29-68135-2
 
Jacobs farfar har på senare tid försvunnit alltmer i sin egen verklighet, och när han en dag ringer upp Jacob på jobbet låter han mer förvirrad än någonsin. Jacob blir ororlig och åker hem till sin farfar, för att titta till honom. När han kommer till farfaderns hus finns dock ingen hemma...

Altandörren står öppen, och det ligger en övergiven ficklampa och lyser på gräsmattan. Jacob tar ficklampan och går ut i den angränsande skogen, där han snart finner sin farfar död! Det som chockar honom nästan lika mycket är det monster som dödat hans farfar, det monster som hans familj och terapeut efter en tid lyckas få honom att tro var ett resultat av den chock det innebar att hitta sin farfar brutalt dödad; akut stressyndrom lyder terapeutens diagnos.
 
Jacob har dock svårt att släppa sin farfars sista ord, så han beger sig till ön Cairnholm, där farfar tillbringade sin barndom. Från barnhemmet har Jacob hört de mest fantastiska historier; barn som svävar, osynliga barn och andra som är  starka så att de kan lyfta stora stenbumlingar eller kan kasta eld från händerna... När Jacob växte upp slutade han att tro på farfars historier, men var de verkligen påhittade..?
 
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (kartonnage)
 
Det var bokens underbara utsida som först växte min nyfikenhet, och när jag läste baksidestexten kunde jag bara inte låta bli att köpa Miss Peregrines hem för besynnerliga barn:
 
" En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier..."
 
Boken är uppbyggd kring ett antal märkliga fotografier, fotografier som samlats in av privatpersoner genom åren och som har stimulerat författarens fantasi. Boken liknar inget annat jag har läst, den är helt underbar!

Kommentarer

  • Malka säger:

    Den verkar bra! Den hamnar på Att läsa-listan.

    Svar: Den var riktigt bra! Och alla fina gamla bilder ger verkligen boken en extra dimension.
    Bokälskaren

    2012-10-18 | 21:32:23
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: