Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

House of Night: Ödet

Kategori: Fantasy

Författare: PC Cast och Kristin Cast.
ISBN: 978-91-638-7082-8.
 
Zoey har lämnat Skye, och är tillbaks på Nattens hus i Tulsa. Neferet ger sken av att ånga sig, och uppträder oklanderligt som överprästinna och rektor på skolan. Stevie Rae och några fler av Zoeys vänner kan dock se hur Mörkers svarta tentakler slingrar sig runt Neferet, och sveper in henne i... mörker, så hon lurar ingen som står på det godas sida. Dessutom får hon av Den vita tjuren en medhjälpare, en soldat som ska stå på hennes sida. Vad varken Neferet eller Den vita tjuren vet är att Nyx har ett finger med i spelet, frågan är hur väl hon lyckas...
 
Stevie Rae berättar om Refaim, som officiellt ber Gudinnan Nyx om ursäkt, och får den! Kalona och de andra korphärmarna tänker dock inte låta honom byta sida utan motstånd.
 
Ödet (häftad)
 
Mycket förändras i den nionde boken i House of Night- serien, och jag har en känsla av att bok nummer tio kommer att vara den sista. Någon som vet om jag har rätt? Tycker att alla referenser till nutida populärkultur (True blood, Sagan om ringen, Game of thrones och så vidare) är roliga små juveler som livar upp lite extra.
 
Ödet är precis lika bra som alla de andra böckerna i serien, men nu börjar det kännas en aning utdraget, så jag hoppas och tror att nästa bok är den sista.
 
Update: Läser på Wikipedia att planen är att det ska bli 12 böcker i House of Night. Nästa bok (nummer 10) kommer att heta Gömd / Hidden, och släpps i England den 16 oktober 2012; inte så långt kvar, alltså... Sedan dröjer det väl något år eller så innan den översätts till svenska.

Kommentarer

  • Maria säger:

    Jag fick samma känsla som du efter att jag läst "ödet", att det kändes som att det börja närma sig slutet nu, att det bara skulle bli en bok till o ingen mer. Att det snart är ett avslut på serien. Tack för informationen att du kollat upp via Wikipedia att det skulle bli 12 böcker i serien och att den skulle heta gömd/hidden. Då blir det ngt se framemot när den kommer på svenska ngn gång under nästa år. :) Undra vad som kommer hända härnäst i serien.?

    Svar: Jag hade trott att "Den stora striden" skulle ske i nästa bok, men uppenbarligen blir det något annat... De har ju inte haft några problem med handlingen tidigare, så det blir spännande!
    Bokälskaren

    2012-10-15 | 23:43:33

Kommentera inlägget här: