Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Fadersmord

Kategori: Deckare

Författare: Carina Bergfeldt.
ISBN: 9789186969585.
 
En okänd kvinna i Skövde bestämmer sig en dag för att mörda sin far. Redan där kan man ju förstå att kvinnan ifråga inte haft någon särskilt enkel uppväxt, och hon tänker göra allt för att undkomma lagens långa arm, men om hon åker fast och får sitta i fängelse så är det helt klart värt det, om det är för att ha tagit livet av honom.

En död kvinna hittas infryst i Simsjöns is. Kvinnan är iklädd en vacker röd klänning, och identifieras snart som den försvunna småbarnsmamman Elisabeth Hjort.
 
Fadersmord (pocket)

I boken får vi parallellt följa den blivande mördaren (såväl i nutid som dåtid), samt de poliser och tidningsjournalister som utreder och följer mordet på Elisabeth. Det kan vara svårt att bolla med så många olika parallella berättelser, för att inte tala om att i slutändan lyckas väva ihop dem. Carina Bergfeldt, som själv arbetar som journalist på Aftonbladet, och har evakat bland annat från den stora tragedin i Oslo och på Utöya samt från kriget på Gazaremsan. Hon kommer själv från Skövde, och inledde sin karriär på Skaraborgs läns tidning. Jag tycker att Bergfeldts romandebut är fullkomligt briljant! En blandning mellan humoristisk deckare och vardagsrealism när den är som bäst!
 
Igenkänningsfaktorn för oss som bor i Skövde med omnejd är givetvis hög, men roligast tycker jag att de populärkulturella referenserna är; den blivande mörderskan studerar intensivt alla de böcker och filmer med mord som tema som vår generation växt upp med och lever med i vardagen...

Om du gillar Dexter och andra moderna kriminalromaner med en twist så kan jag verkligen rekommendera dig att läsa Fadersmord; oavsett om du bor i Skövde eller ej!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: