Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

"Manga-målet" i HD idag

Kategori: Allt och inget

Idag ska det så kallade "Manga-målet" upp i högsta domstolen (HD). Det handlar alltså om en man som översätter så kallade Manga-seriealbum, som är anklagad för barnpornografibrott.

Manga är alltså japanska tecknade serier, ofta för vuxna, för den som inte känner till det. Figurerna har ofta ett säreget utséende, med stora ögon samt liten haka och näsa, se bilden nedan.



Jag tycker att vi nu måste återgå till den riktiga världen! Den är tyvärr sällan så rosaskimrande som i serierna, utan kan vara svart och mycet grym, exempelvis för riktiga barn, som utsätts för riktiga övergrepp; något som tyvärr sker dagligen, även i vårt lilla fina Sverige! Jag tycker att vårt rättsväsende ska lägga krutet på dem som begår verkliga övergrepp, istället för att jaga personer som ritar, översätter eller läser seriealbum!

Om någon tecknad serie är extrem så OK- Döm "författaren"/tecknaren/läsaren för brottet, men inte på samma villkor som dem som begår verkliga brott! Det är att förringa och håna dem som utsätts för samma brott i verliga livet, när serieboksläsare och -översättare får samma straff som deras förövare!

Det ska bli mycket spännande att se vad HD kommer fram till, de borde ju tänka efter lite mer...
-Jag skulle vilja se Camilla Läckberg eller Anna Jansson anklagas för mord...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: