Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Den femte årstiden

Kategori: Deckare

Författare: Mons Kallentoft.
ISBN: 978-91-86675-07-3.

Malin Fors har länge balanserat på gränsen; ibland över på den ena sidan, ibland på den andra. Hon har en besatthet för sitt yrke och sina fall som de flesta saknar, särskilt besatt är hon av fallet där Maria Murvall och hennes familj figurerade; Maria, som efter vad hon varit med om sitter stum på en psykiatrisk klinik. Vid en familjehögtid tillsammans med Fors' pojkväns familj får hon höra talas om en annan kvinna, som sitter precis som Maria Murvall; stum, på S:t Lars psykiatriska sjukhus i Lund. Likheterna lämnar inte Fors någon ro; hon bara måste besöka den skånska kvinnan, för att med egna ögon se likheterna, och ge de båda kvinnorna upprättelse...

Den femte årstiden (inbunden)

Jag har läst och tyckt mycket om alla Mons Kallentofts "årstidsdeckare", och var givetvis väldigt nyfiken på Den femte årstiden; vilken skulle denna årstid vara, hur skulle han lägga upp handlingen??

Efter att ha läst boken kan jag konstatera att Kallentoft galant klarade av balansen in i Den femte årstiden; spänningen ökar, intrigen tätnar, mörkret är djupare än någonsin, men samtidigt anas en glimt av ljuset, längst där inne.