Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Det fördolda

Kategori: Deckare

Författare: Hjorth/Rosenfeldt.
ISBN: 978-91-1-302829-3.

16-årige Roger anmäls försvunnen av sin mamma. Västeråspolisen tror att han rymt till Stockholm för att roa sig, och det är en av anledningarna till att ingenting alls händer i utredningen på tre hela dagar. Sedan hittas Roger, mördad och dumpad i ett kärr utanför staden- med hjärtat utskuret. Polischefen i Västerår inser att ingen tid är att förlora, och kallar in Riksmordkommisionen med Torkel Höglund i spetsen.

Av en ren slump befinner sig Sebastian Bergman, psykolog och före detta medlem i Riksmordkommisionen, i Västerås för att ordna upp en familjeangelägenhet. Med osviklig precision lyckas Bergman hamna mitt i händelsernas centrum, och gruppen tar motvilligt in honom igen- Men bara tillfälligt!

Det fördolda (pocket)

Jag läser att Det fördolda är den första boken i en planerad serie om Torkel Höglund, Sebastian Bergman och de andra i Riksmordkommisionen, och jag ser verkligen fram emot de kommande böckerna! Berättelsen är sammansatt och engagerande, den innehåller flera olika stickspår som ska bli spännande att följa, och samtidigt är den en separat, briljant skriven kriminalroman!