Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Vad mina döttrar bör veta

Kategori: Roman

Författare: Elizabeth Noble.
ISBN: 978-91-86369-57-6.

När Barbara får veta att hennes cancer är obotlig så bestämmer hon sig för att ta farväl genom att skriva ett personligt brev till var och en av sina döttrar, samt sin älskade make, Mark. Under hela sin sjukdomstid skriver hon dessutom dagbok; inte särskilt mycket om vad hon är med om här och nu, utan minnen från sitt liv; När döttrarna föddes och växte upp, när hon separerade från deras far, och när hon träffade Mark. Eftersom hon är svårt sjuk så orkar hon inte alltid vakta på sina ord, utan hon skriver rakt ur hjärtat, som hon minns det, utan att försköna verkligheten för döttrarnas skull.

Trots att Barbara redan är död när boken börjar så är hon allestädes närvarande, genom hela boken, på ett sätt som får en att känna att hon alltid kommer att vara närvarande även för sin älskade familj. Boken är en blandning av Barbaras brev och dagboksanteckningar, samt hur dessa tas emot av familjemedlemmarna och hur dessa lever vidare under det första året efter att Barbara gått bort.

Vad mina döttrar bör veta (pocket)

Vad mina döttrar bör veta är en bok om liv och död, om relationer och om vad som egentligen är viktigt här i livet. Det är en lättläst och rolig bok om livets stora frågor.