Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

De bortglömda

Kategori: Deckare

Författare Sara Blaedel.
Uppläsare: Alexandra Rapaport

En skogshuggare hittar en död kvinna ute i skogen, men ingen efterlyst kvinna matchar den upphittade döda. Hon har dessutom ett stort ärr som täcker halva ansiktet, så hon borde vara lätt att känna igen för dem som har sett henne. När kvinnans bild hamnar i tidningen så hör en kvinna av sig; hon har för många år sedan känt en liten flicka, som råkade ut för en olycka där hon fick ett likadant ärr i ansiktet. Flickan var utvecklingsstörd och bodde tillsammans med sin tvillingsyster på det boende där kvinnan arbetade.
 
Kriminalinspektör Louise Rick finner dock i sina efterforskningar att såväl den aktuella kvinnan som hennes tvillingsyster förklarades döda när de var 12 år gamla, med bara en minuts mellanrum! Vad har egentligen hänt de två tvillingflickorna? Varför dödförklarades de båda vid 12 års ålder, när åtminstonde en av dem bevisligen levde tills hon var i 30-årsåldern? Och, om den ena levde, kan det vara så att även den andra systern är i livet??? - Och är det verkligen bara en slump att kvinnor blivit brutalt våldtagna i exakt samma del av skogen för ett antal år sedan, och att våldtäktsmannen nu verkar återuppta sin verksamhet?

De bortglömda (inbunden)

Sara Blaedel är för mig en helt ny, men mycket angenäm bekantskap. Jag gillar hennes sätt att skriva och jag gillar Louise Rick (även om hon påminner oroväckande mycket om en sliten kliché). Därför sökte jag på hennes namn omedelbart när jag lyssnat fördigt på De bortglömda, och fann hennes tidigare roman Bara ett liv, som jag därefter lyssnade på.

Bokus.com läser jag att De bortglömda faktiskt är Blaedels sjunde (!) roman,varav fem av dem verkar finnas översatta till svenska, och att man nu gör en nysatsning och lansera henne här. Jag hoppas och tror att det kommer att gå superbra; Sverige behöver en ny kvinnlig kriminalinspektör att älska!

Kommentarer

  • [Anna] säger:

    Jag gillade verkligen "de bortglömda" sen läste jag "pulver" och snart ska jag läsa "Aldrig mera fri". Jag tror inte jag kommer bli besviken för Pulver var oxå riktigt bra, jag hoppas något förlag bestämmer sig för att översätta de två översatta oxå :)

    Svar: Jag kommer garanterat också att plöja igenom de övriga böckerna. Känns dock som att man vill ta dem i ordning, för att hänga med ordentligt i de privata turerna... Om man blir alltför otålig på att vänta så verkade de finnas på engelska i alla fall :)
    Bokälskaren

    2012-12-12 | 07:39:49
    Bloggadress: http://bokraden.blogspot.com

Kommentera inlägget här: