Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Hypnotisören

Kategori: Deckare

Författare: Lars Keppler.
ISBN: 978-91-0-012404-5.
 
En hel familj hittas till synes brutalt och mycket våldsamt mördad. Sonen i familjen är dock fortfarande vid liv, och det framkommer att det finns en storasyster som har flyttat hemifrån. Vem vill utplåna en hel familj från jordens yta, och varför? Sonen är alltför svårt sjuk för att kunna förhöras, och samtidigt finns en tydlig hotbild mot systern.
 
 
Erik Maria Bark kallas in till sjukhuset, dock inte i egenskap av välrennomerad traumaläkare, utan för att han en gång var en framgångsrik psykiater, som forskade och hade stora framgångar genom grupphypnos av patienter som genomlidit svåra trauman, såväl som offer som förövare. Nu vill kriminalkomissarie Joona Linna att han ska hypnotisera familjens son, för att försöka få några ledtrådar om vem förövaren är. Erik har dock slutat använda sig av hypnos, och detta av en mycket stark anlednining. Vilka händelseförlopp kan startas om Erik bestämmer sig för att hypnotisera igen..?
 
 
Hypnotisören (kartonnage)
 
 
Hypnotisören var oerhört hypad när den kom ut. Jag köpte den nästan omedelbart och älskade den från början till slut. Även nu, vid en första omläsning, tycker jag att Hypnotisören är en oerhört spännande och välskriven bok!
 
En del av hypen kring Hypnotisören låg i författaren Lars Keppler, som tidigare var helt okänd. Var det författarens riktiga namn eller var det en pseudonym, och i så fall för vem/vilka? Man kom snabbt fram till att det måste vara en pseudonym, men var det en ensam person eller flera? Spekulationerna haglade vilt, innan paret  Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril gick ut och "erkände" att det var de som låg bakom Lars Keppler.
 
Hypnotisören har också blivit till film av Lasse Hallström, med Mikael Persbrant och Tobias Zilliakus i huvudrollerna. Premiären går av stapeln den 28/9 2012.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: