Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Harry Potter and the half-blood prince

Kategori: Fantasy

Författare: J.K. Rowling.
ISBN: 9780747584667.
 
Under sommarlovet får eleverna vid Hogwarts skola för trolleri och häxkonst veta resultatet från sina O.W.L:s (sluttentamina). Hermione har toppbetyg i det mesta, som väntat (i ett ämne har hon dock bara näst högst betyg, vilket gör att hon själv inte är särskilt nöjd), och Harry och Ron är godkända i de flesta ämnena. Tyvärr har Harry dock bara näst högst betyg i potions, vilket förstör hans chanser att bli Auror, vilket är en sorts "insatsstyrka för trollkarlar". Detta eftersom professor Snape kräver högsta betyg för att eleverna ska få fortsätta studera ämnet. Till Harrys stora glädje är det dock inte längre professor Snape som undervisar i Potions, utan en ny lärare, som tycker att det är helt OK att "bara" ha näst högst betyg för att få fortsätta! Då varken Harry eller Ron räknat med att få läsa Potions så har de inte köpt några böcker i detta ämne, men som tur är så finns det några gamla kvarlämnade böcker att låna...
 
Harry upptäcker snart att "hans" bok tidigare ägts av någon som kallar sig Halvblodsprinsen, och som har gjort anteckningar i bokens mariginaler; små förbättringar av de olika recepten, som hjälper Harry att bli överlägset bäst i klassen i Potions denna termin. Halvblodsprinsen har även nedtecknat ett antal egna formler och recept, vilket gör Hermione en aning misstänksam; hur kan de veta att "Prinsen" var god, och att han inte utövade svart magi?
 
Harry Potter and the Half-Blood Prince: Adult Edition (häftad)
 
Jag tycker att serien om Harry Potter bara blir bättre och bättre för var bok; tempot stegras oundvikligen, allteftersom jag närmar mig den sista boken, och upplösningen på hela berättelsen!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: