Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Flimmer

Kategori: Spänningsroman

Författare: Anne Holt och Even Holt.
ISBN: 978-91-86675-99-8.
 
Den välkända norska författarinnan Anne Holt samarbetar med sin bror, civilingenjören och läkaren Even Holt. Resultatet blev Flimmer, en spänningsroman/thriller som utspelar sig i en högteknologisk sjukhusvärld.
 
Hjärtspecialisten Sara Zuckermann är en av de bästa i världen inom sin specialitet. Trots detta dör två av hennes patienter plötsligt och oväntat efter ett relativt enkelt ingrepp. Sara och hennes kollega Ola forskar i tysthet kring det hela, och upptäcker att den ICD (inopererade hjärtstartare) patienterna fått inopererad varit infekterad av ett avancerat datavirus, som fått ICD:n att ta livet av sin bärare efter en viss tid, istället för att rädda dennes liv!
 
Flimmer (pocket)
 
Själva storyn är genialisk; jag kommer på mig själv med att leka med tanken att ett datavirus faktiskt får tillgång till inte bara ICD:er, utan pacemakrar och andra elektroniska hjälpmedel. Sjukvården blir alltmer högteknologisk, och därmed sårbar för denna typ av angrepp. Det räcker bara att se vilket kaos som utbryter vid ett enkelt datastopp...
 
Tyvärr krånglar syskonen till grundidén på ett onödigt sätt, genom att blanda in aktiespekulationer och börsnoteringar; det blir ointressant och onödigt krångligt. Ju längre in i berättelsen man kommer desto mer frångår man sjukvårdsmiljön och träder in i börsvärlden, något jag tycker är synd och även tråkigt. Alltför många personer är inblandade, och råkar ut för liknande händelser. Dessa faktorer drar sammantaget ner betyget avsevärt.
 
Jag hade beräknat att det skulle ta en eller max två dagar att läsa denna lilla tunna bok, men det tog en vecka! Nästan lika lång tid som det tog att läsa Harry Potter-böckerna på nästan 1000 sidor! Första halvan flöt på bra, men när sedan allt börssnack blandades in så tog det nästan emot att läsa; helt plötsligt var allt annat sååå mycket viktigare och mer lockande, och det är inget bra betyg..:/

Kommentarer


Kommentera inlägget här: