Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

1Q84 - Första boken

Kategori: Roman

Författare: Haruki Murakami.
ISBN: 978-91-1-304126-1.
 
Aomame är en kvinna som jag inbillar mig är i 30-årsåldern. Hon lever ett mycket återhållsamt liv; arbetar som tränare på kampsportsklubben, äter hälsosamt och shoppar inte nämnvärt. Ibland går hon dock ut på någon bar och raggar upp en man. Han ska vara i övre medelåldern, med begynnande flint och tilltalande huvudform (även om de själva av någon anledning inte gillar när hon säger det där med flinten...). Aomame har också ett slags extraknäck, som hon fått genom en äldre dam som är kund på det gym där Aomame arbetar.
 
Tengo arbetar tre dagar i veckan som matematiklärare på en universitetsförberedande skola. Han är mycket omtyckt av såväl studenter som lärare; eftersom han själv älskar matematik så mycket så lyckas han förmåedla dess mysterier till ungdomarna på ett förnämligt sätt. Övrig tid spenderar Tengo med att skriva romaner. Han har ännu inte fått något av sina alster utgivet (om man inte räknar de horoskop han emellanåt skriver åt veckotidningarna, för att dryga ut kassan). En dag får han via sin förläggare läsa ett helt fantastiskt manus, dock med ett uselt språk. Förläggaren ber Tengo att bearbeta språket, med sikte att vinna det stora debutantpriset. Efter mycket tvekan går Tengo med på uppgiften.
 
1Q84 : första boken - april-juni (pocket)
 
Haruki Murakami blir alltmer av en favoritförfattare hos mig; hans underbara, alldeles unika språk tilltalar mig något alldeles särskilt!
 
1Q84 har blivit helt otroligt hypad, och det var inte utan att jag var lite rädd för att bli besviken, men jag behövde inte läsa många sidor innan jag insåg att det hade jag absolut inte behövt vara; 1Q84 är alldeles, alldeles underbar!
 
 
Teal'c gillar också boken, men allra mest gillar han att mysa med matte :)
 
 
Självklart var jag även tvungen att leta rätt på Janáceks Sinfonietta!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: