Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Jag är Zlatan Ibrahimovic

Kategori: Biografi

Författare: Zlatan Ibrahimovic, David Lagercrantz.
ISBN:

Jag är Zlatan Ibrahimovic är verkligen en komplett och personlig biografi, här får man följa Zlatan från de första trevande stegen, med fotbollsskor köpta i den lokala matvaruaffären för 59:90 i Rosengård (när han skulle sluta spela fotboll och börja med hockey istället- Tills han insåg hur mycket hockeyutrustningen kostar...), vidare till Malmö FF, landslaget, Ajax, Juventus, Barcelona och Milan.

Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia (storpocket)

Vi får följa med i både med- och motgång, men framför allt får vi se att Zlatan har slitit hårt för sina framgångar, och drivkraften har alltid varit densamma; han vill visa att en liten kille från Rosen gård också kan spela fotboll, och bli framgångsrik!

Jag hör till dem som tyckt att Zlatan varit överskattad, att han dribblar för mycket och att han är för ego, som bara vill göra mål själv. I boken förklarar han orsakerna, vad som ligger bakom det beteende, som har skapat denna schablonbild av Zlatan. Jag måste faktiskt säga att han har vuxit flera storlekar i mina ögon, och boken fick mig oerhört sugen på att spela fotboll, ett sug jag inte känt på många år!